Alt, hvad du skal bruge til en storslået nytårsaften

Anbefalinger, Opskrifter 28. december, 2013 1 Kommentar

Nytåraften er lige på trapperne. Måske har du helt styr på, hvordan aftenen skal forløbe. Er der stadig plads til lidt inspiration, får du her nogle bud på, hvordan din nytårsaften kan blive særdeles vellykket.

Champagnen

Klar, parat, start!

At finde den rigtige champagne er en alvorlig sag, og det skal gå retfærdigt til.

Champagne skal der til, og den skal være god. Læs feinschmeckeren.dks store test af champagne til nytår, og find din favorit.

Appetizer

Kaviar en surprise, stærkt inspireret af signaturretten på Søllerød Kro.

Kaviar en surprise, stærkt inspireret af signaturretten på Søllerød Kro.

Kaviar er fantastisk velsmagende, og skal din nytårsaften være eksklusiv, har du her en ret, der vil fremad: Et tyndt lag jordskokkepuré i bunden beklædes med et lag jomfruhummertatar og øverst et lag kaviar. Det er velsmag på højeste niveau. Opskriften på kaviar a la Søllerød Kro finder du her.

Forretten

Kammuslinger er pokkers velsmagende og en elegant begyndelse på en god menu.

Kammuslinger er pokkers velsmagende og en elegant begyndelse på en god menu.

Kammuslinger er omgivet af en vis eksklusivitet, og det gør som bekendt ikke noget, når nytåret skal fejres. Her får de sødmefulde kammuslinger modspil af en syrlig æblepuré, og fedmen kommer fra brunet smør, der med sine nøddenoter bare smager fantastisk. Lidt god bacon hiver stikket hjem. Se opskriften på kammuslinger her.

Mellemretten

Tatar med syltede løg, peberrodsfløde og confiteret æggeblomme.

Tatar med syltede løg, peberrodsfløde og confiteret æggeblomme.

Tatar er bare lækkert, og her kommer i den i en udgave, der gerne skulle vække lidt visuel begejstring. Tataropskriften finder du her.

Hovedretten

Vinderretten ved Årets Vildtret 2012: Ryg af dådyr med braiseret kølle, 100 % chokolade, tyttebær og røget marv.

Vinderretten ved Årets Vildtret 2012: Ryg af dådyr med braiseret kølle, 100 % chokolade, tyttebær og røget marv. Foto: Henrik Freek Christensen.

Der er ikke noget som vildt i de kolde måneder, og vinderretten ved Årets Vildtret 2012 fra Brian Mark Hansen, køkkenchef på Søllerød Kro, er en yderst  delikat servering. Flere udskæringer af dådyr med chokolade og røget marv vil helt sikkert vække imponerende blikke hos dine gæster. Du finder opskriften her.

Osten

Tre oste på internationalt topniveau fra Arlas Unika-serie. Øverst er det Havgus, nedenunder maltosten og bagerst Højelundgaard Sønderjysk Blå.

Tre oste på internationalt topniveau fra Arlas Unika-serie. Øverst er det Havgus, nedenunder maltosten og bagerst Højelundgaard Sønderjysk Blå.

Arla Unika, Arlas gourmetserie, producerer oste på internationalt topniveau, og skal der ost på bordet, er det helt oplagt at plukke et udvalg af disse. Her får du tre gode bud fra serien.

Desserten

Saltkaramelis med hindbærpuré og lakridskaramel på toppen.

Saltkaramelis med hindbærpuré og lakridskaramel på toppen.

Spillet mellem de salte og det søde er ekstremt interessant, hvilket denne dessert er et rigtig godt eksempel på. Den kondenserede mælk sikrer en fantastisk cremethed. Topper du den med lidt hakkede saltede macadamianødder, når du helt i mål. Saltkaramelisen finder du her.

Cocktailen

Med denne nytårscocktail er du godt på vej mod en storslået aften. Foto: Danny Raagaard Pedersen

Med denne nytårscocktail er du godt på vej mod en storslået aften. Foto: Danny Raagaard Pedersen

Gode cocktails hører nytårsaften til, og denne elegante sag, der er toppet med champagne, vil med sikkerhed sætte gang i festen. Modern French 75 finder du her.

Tilbage er der kun at ønske godt nytår; jeg håber, at du kommer godt ind i det.