feinschmeckerens 15 bedste retter 2017

Anbefalinger 26. december, 2017 1 Kommentar

Det har været et godt år. Dels er det blevet til et hav af gode middage, men først og fremmest blev jeg først på året far til en velskabt pige. Det har selvsagt lagt en dæmper på rejseaktiviteten sammenlignet med de seneste år, men hvad gør det, når vi herhjemme er velsignet med så mange fantastiske restauranter, der leverer på internationalt topniveau.

Læs også: feinschmeckeren.dk’s store champagnetest til nytår 2017/18

Det er i år blevet til besøg på fire trestjernede michelinrestauranter, tre af dem i udlandet, og jeg kan blot konstatere, at vi selv på flere af vores et-stjernede restauranter sagtens kan være med. Blandt de mange retter, det er blevet til i årets løb, har jeg fundet mine 15 bedste retter. Der er selvfølgelig mange steder, jeg ikke har nået at besøge i år, og flere af disse kunne med sikkerhed have kandideret til listen – det må blive næste år!

Retterne er ikke rangordnet – de kommer i kronologisk rækkefølge. Jeg får gåsehud, når jeg genser dem.

Otoro, bugstykket, af tun på Sabi Omakase i Stavanger.

Læs også: Sabi Omakase – mit livs sushimåltid

Kammusling, jordskok, sauce på fløde og olivenolie og caviar af Per Hallundbæk, Falsled Kro.

Se også: Videoportræt af Falsled Kro

Kammusling, jordskok og koralsauce af Jens Peter Kolbeck – serveret til kokketræt på Søllerød Kro.

Læs også: Trøffelorgie ved kokketræf på Søllerød Kro

Modnet vagtel med løg og rabarber på Re-Naa i Stavanger.

Læs også: Guddommelige lokale råvarer på Re-Naa

Canard a la presse på Marchal.

Læs også: Den vidunderlige canard a la presse på Marchal

Hummerhale og kartoffelraviolo (den guddommelige hummersauce mangler på billedet) på L’Assiette Champenoise i Reims, Frankrig.

Tomat, mandarin og salvie af Anne-Sophie Pic – serveret på Geranium under Copenhagen Cooking.

Bagt selleri med trøffel, skorzonnerrodspuré med trøffel og thybo-ost samt hasselnødder og brødcroutoner stegt i brunet smør på Søllerød Kro.

Karljohanpraline, -creme og -olie, gran, ristet mandelis og 12 år gammel æblebalsamico af Damian Quintana på Studio.

Læs også: Imponerende toppræstation af ny køkkenchef på Studio

Blæksprutte i graninfuseret sauce nage toppet med trøffel på Søllerød Kro.

Læs også: En hyldest til Søllerød Kro

Blåbærsorbet, gedemælksis, rabarberrod og sprød brødcrumle på Maaemo, Oslo.

Læs også: Nordisk topmøde på Maaemo

Snackserveringen (her ses blot et udpluk) på Schloss Schauenstein i Schweiz.

Se også: Video – i køkkenet med trestjernede Andreas Caminada

Kræmmerhus af noritang med cremefraiche tilsmagt med lagret soja og toppet med kulmule og kaviar på Alchemist.

Læs også: Rasmus Munk: Jeg vil være nummer et i verden

Dashi med boghvedenudler og bænkebidere på Alchemist.

Grillet og glaseret rødbede med emulsion på vildsninefedt på Daniel Berlin i Skåne-Trånås, Sverige.

Se også: Video – i køkkenet med Daniel Berlin