Det har været et godt år. Dels er det blevet til et hav af gode middage, men først og fremmest blev jeg først på året far til en velskabt pige. Det har selvsagt lagt en dæmper på rejseaktiviteten sammenlignet med de seneste år, men hvad gør det, når vi herhjemme er velsignet med så mange fantastiske restauranter, der leverer på internationalt topniveau.
Læs også: feinschmeckeren.dk’s store champagnetest til nytår 2017/18
Det er i år blevet til besøg på fire trestjernede michelinrestauranter, tre af dem i udlandet, og jeg kan blot konstatere, at vi selv på flere af vores et-stjernede restauranter sagtens kan være med. Blandt de mange retter, det er blevet til i årets løb, har jeg fundet mine 15 bedste retter. Der er selvfølgelig mange steder, jeg ikke har nået at besøge i år, og flere af disse kunne med sikkerhed have kandideret til listen – det må blive næste år!
Retterne er ikke rangordnet – de kommer i kronologisk rækkefølge. Jeg får gåsehud, når jeg genser dem.
Læs også: Sabi Omakase – mit livs sushimåltid
Se også: Videoportræt af Falsled Kro
Læs også: Trøffelorgie ved kokketræf på Søllerød Kro
Læs også: Guddommelige lokale råvarer på Re-Naa
Læs også: Den vidunderlige canard a la presse på Marchal
Læs også: Imponerende toppræstation af ny køkkenchef på Studio
Læs også: En hyldest til Søllerød Kro
Læs også: Nordisk topmøde på Maaemo
Se også: Video – i køkkenet med trestjernede Andreas Caminada
Læs også: Rasmus Munk: Jeg vil være nummer et i verden
Se også: Video – i køkkenet med Daniel Berlin