Med få dage til nytår er det tid til at få lagt sig fast på en plan. I denne artikel har jeg samlet alt, du skal vide om kaviar, årets bedste champagner og nogle af mine populære opskrifter. Få hele overblikket herunder.
Alt, du skal vide om kaviar
Kaviar er en populær delikatesse til nytår. Størens delikate rogn har en fantastisk smag, der dybe på dybe og komplekse noter af umami, nødder og æggeblomme. Når man er ude at spendere adskillige 100 kroner for nogle få gram, er det efter min mening godt at vide lidt om, hvad det er, man putter i munden. Jeg har samlet de mest væsentlige ting, du skal vide om kaviar, lige her.
Årets nytårschampagne
Ingen dag rimer på champagne som nytårsaften. Udvalget er stort, og der er både gode og mindre interessante eksempler blandt udvalget. Traditionen tro har jeg testet et stort udvalg af champagner til årets sidste aften – i år med årgangschampagne som tema. Du finder hele testen her.
Laks med bagte løg og peberrodsfløde
Det kan være stressende at stå for maden til nytårsaften. Derfor er det også helt i orden at have nogle nemme retter på hånden, som er lavet fra bunden at gode råvarer, som ikke tager lang tid at forberede. Det er denne ret med koldrøget laks, bagte løg og peberrodsfløde et godt eksempel på. Den er både prisvenlig og nem at lave, og så smager den rigtig godt med et glas champagne til. Find opskriften her.
Kaviar med karamelliseret fløde a la Søllerød Kro
I den mere kostbare ende – nu, hvor du ved alt det grundlæggende om kaviar – skal du selvfølgelig også have opskriften på kaviar med karamelliseret fløde inspireret af Brian Mark Hansens fantastiske signaturret på Søllerød Kro. Efter min mening skal kaviar opleves så rent som muligt, og denne fløde akkompagnerer med sin fløjlsbløde konsistens og let karamelliserede smag perfekt kaviarens delikate noter. Du finder opskriften her.
Farserede morkler med selleripuré og intens kyllingesauce
I den mere kraftfulde ende af smagsspektret har jeg lavet en ret med farserede morkler i en intenst smagende kyllingesauce. Det er virkelig en ret, der tager kegler, og har du moden rød bourgogne eller barolo på lager, så er det til denne ret, de skal åbnes. Find opskriften her.
Hermed er der lidt af kaste sig over – listen kunne være meget længere, men jeg håber, at der her er lidt inspiration at gå videre med. Under alle omstændigheder ønsker jeg dig et rigtig godt nytår!