Double cream – når piskefløde bliver for mager…

Anbefalinger 20. december, 2011 21 Kommentarer

…har Osted Mejeri en redning klar; mejeriet har benådet det danske folk med et meget smukt produkt. Double Cream er en særligt fedtholdig fløde, der holder en imponerende fedtprocent på 50.

Produktet er som sådan ikke nogen nyhed, men det er det til gengæld, at Rema 1000 er begyndt at forhandle det i halvliterflasker. Da jeg faldt over det i Rema 1000 på Rosenørns Alle, Frederiksberg, måtte jeg have en flaske, og så skulle anvendelsesmulighederne nok vise sig hen ad vejen.

double cream

Den er god nok – der står “50 %”.

Det er glædeligt og forfriskende, at et lille mejeri som Osted Mejeri ikke lader sig overtrumfe at politikernes håbløse fedtskat (ja, nu er min utilfredshed udtrykt), men tværtimod vælger at gøre double cream tilgængeligt for den almindelige forbruger.

Double cream har en viskositet så cremet, at man faktisk skal trykke det ud af flasken. Smagen er endnu mere venlig og rund end i den gængse piskefløde 38 procent, og den har en fantastisk evne til at jævne og give fylde i maden.

Læs også: Havarti – mere end en deform gummibold

Jeg brugte den blandt andet i en traditionel græskarsuppe med stegte kammuslinger og på panden med stegt grønkål, mandler og balsamico. Og – indrømmet – til tider blot udstyret med en ske.

Læs også: Opskrifter på feinschmeckeren.dk

Produktet kan bruges i alle sammenhænge, hvor du normalt bruger piskefløde, hvis du ikke skammer dig –  og det er der ingen grund til at gøre.  Dog er piskefløde at foretrække, når du skal lave en luftig flødeskum. Double cream er ret svær at piske luftig, inden den bliver alt for fast og grynet.

Naturmælk har ligeledes en double cream, ganske vist en 48 procent’er, men det er også pænt. Denne har jeg indtil videre kun spottet i Torvehallerne.

Osted Mejeris version koster 19,95, og så vidt jeg ved, forhandles den kun hos Rema 1000-kæden og i mejeriudsalget i Osted.

Giv double cream et forsøg – du vil ikke fortryde det.

Har du brugt double cream før? Skriv i så fald gerne, hvad du bruger den til.

Se flere anbefalinger her.