Riesling Week er over os

Begivenheder, Vin 6. maj, 2015 0 Kommentarer

Fra den 4.-10. maj hylder en række restauranter, vinbarer og butikker tysk riesling. Den friske og sprøde riesling er lig med forårssol, delikate, lette måltider og god stemning. Og heldigvis er arrangementerne ikke kun forbeholdt de kulinarisk forkælede københavnere, for den gode vin når også til blandt andet Skive, Blåvand og Ribe.

 

riesling-weekTysk riesling hører til blandt denne skribents absolutte favoritter. Den har en friskhed og udtalt frugtig profil i duften, der ikke sløres af voldsom brug af nye egetræsfade, og druens altid høje syrlighed, som appellerer til rigelige og hurtige slurke på terrassen, til skaldyrene og sågar til stærk asiatisk mad. Tysk riesling har en alsidighed som få, fordi den findes i alt fra knastørre til meget søde varianter. Eksempelvis passer let sødlig riesling fortrinligt til stegte eller grillede jomfruhummere. Hvad enten rieslingen er tør eller sød, har den altid den førnævnte syrlighed som signatur. Ud fra et forbrugermæssigt synspunkt er en anden glædelig ting, at tysk vin er meget rimeligt prissat i forhold til vine af tilsvarende kvalitet fra eksempelvis Bourgogne. Det skyldes, at tysk vin havde nogle svære år i efterkrigstiden, hvor kvantitet betød mere end kvalitet, og kombineret med landets svingende popularitet i efter krigen har efterspørgslen ikke været så stor.

For fire år siden arrangerede Tysk Vinkontor for første gang Riesling Week, hvor restauranter, vinbarer og butikker har særlige tilbud og valgmuligheder, som skal sætte særligt fokus på riesling fra Tyskland.

“Generelt er folk de seneste år blevet mere opmærksomme på riesling-druen; men i supermarkederne er det især riesling fra Alsace i Frankrig, man kan finde, så Riesling Week er vores måde til at vise, at der findes fantastisk tysk riesling,” siger Karin Hvidtfeldt fra Tysk Vinkontor.

I løbet af ugen kan man deltage i winemaker’s dinners, prøve et væld af riesling på glas og købe dem til gode priser i butikkerne. Selv om de fleste arrangementer finder sted i København, Aarhus og Roskilde, er flere mindre byer også kommet med i år, således at Riesling Week også bliver for folk, der i uge 19 opholder sig i Skive, Ribe, Varde og Blåvand.

Læs mere på tyskvinkontor.dk, og følg Riesling Lovers på Facebook.