Connection by Alan Bates – billeder fra københavns nye gourmetrestaurant

Anbefalinger 22. april, 2021 0 Kommentarer

Den tidligere køkkenchef på Studio Alan Bates slår den 5. maj dørene op til sin egen restaurant, Connection by Alan Bates. Der er tale om en intim restaurant med blot 10 pladser, hvor Bates kan udfolde sit ekstremt smagsintensive og hamrende lækre køkken. Jeg har haft fornøjelsen af at deltage i en prøvesmagning af menuen, og her kan du få et visuelt indblik i, hvad du har i vente, hvis du booker bord.

connection by alan bates

Østers pocheret i sin egen saltlage med en eliksir af foråret urter og tang.

Alan Bates forlod omkring årsskiftet Studio for at stable sit eget projekt på benene. Når vi ser på mængden af personale, er der tale om et endog meget lille restaurant. Foruden Bates selv får gæsterne kun selskab af restaurantchef Jeppe Nexø. Tanken er at skabe følelsen af, at man er hjemme hos Alan Bates, og således sidder alle 10 personer også rundt om det samme bord.

Nybagt parker house roll-brioche tilberedt med kyllingefedt og smør kultiveret med jerseymælk-kefir

På Studio roste jeg i store vendinger Alan Bates’ mad, som rummer ekstrem smagsdybde, velsmag og hedonisme i rigelige mængder, uden at det bliver vulgært. Der er en fin balance mellem udenlandske luksusråvarer såsom trøfler, foie gras, gammel balsamico og fede vaniljestænger og lokale råvarer såsom fritgående økologisk lam, grøntsager fra små producenter og så videre. Menuen består af fem retter plus det løse og koster 850 kroner. Dertil kan man vælge en vinmenu bestående af fire glas udvalgt af Kong Hans’ restaurantchef og sommelier, Peter Pepke. Prisen for denne er 750 kroner.

Jeg har som skrevet ovenfor haft fornøjelsen af at prøve Alan Bates’ menu, og jeg kan slå fast, at der bliver masser af velsmag på tallerkenen. Jeg er vild med Bates’ køkken, hvor alt overflødigt er skåret fra, og hvor modeluner må vige pladsen for klassisk velsmag. Han er ikke bange for at skrue op for smagen, og netop derfor er jeg så begejstret for hans mad – al form for nordisk purisme finder ikke ind ad døren hos Bates.

Herfra vil jeg lade sig nyde billederne af den smukke mad, og så glæder jeg mig til at besøge Connection by Alan Bates, når den snart åbner.

connection by alan bates

Slethvar i muslingevelouté med syltet citron, zucchini og røget kaviar.

Alan Bates’ signatursnack – stegt brioche med foie gras-mousse og frisk trøffel.

connection by alan bates

Sprøde lammebrisler, grillede ærter med mynte og forårsløg.

Lammemørbrad med svampe tilberedt over ild og krydret rød peber.

Lammeretten med sauce.

connection by alan bates

Baba au rhum med rabarber, citronverbena og is pakket med vanilje.

Du kan læse mere om Connection by Bates og booke bord lige her.