MasterChef-opskrift – torsk med stegt hjertesalat, æble og hjertesalatsauce

Opskrifter 10. februar, 2016 0 Kommentarer
Torsken er på panden, og der skal afsluttes med det hjemmekernede smør. Foto: TV3/MasterChef.
Torsken er på panden, og der skal afsluttes med det hjemmekernede smør. Foto: TV3/MasterChef.

Det kører for alvor i MasterChef. I dag var en virkelig sjov udfordring, og jeg er virkelig tilfreds med, at vi tog sejren, selv om vi kom ud med klart færrest råvarer; men i virkeligheden havde vi det, vi skulle bruge, og det gjorde, at vi kunne være fokuserede og ikke skulle bruge tid på at frasortere en hel masse. Tak til Maria for rigtig godt makkerskab i udfordringen. Nu bliver det spændende at se, hvordan det går i morgen.

Hvor lang tid er der igen?! Timingen er altafgørende i MasterChef.
Hvor lang tid er der igen?! Timingen er altafgørende i MasterChef.
Dagens vinderret efter den sjove udfordring i Meny. Tak for godt samarbejde til Maria. Foto: TV3/MasterChef.
Dagens vinderret efter den sjove udfordring i Meny. Tak for godt samarbejde til Maria. Foto: TV3/MasterChef.

Ingredienser til 1 person
1 stykke torsk af 125 gram
Olivenolie og smør til stegning
Salt

Sauce
150 ml piskefløde
6 blade hjertesalat
Citronsaft
Salt
Peber

Stegt hjertesalat
½ hjertesalat
Olie til stegning
Salt

Æblesalat
1 æble
1 spsk. citronsaft
1 tsk. citronskal
3 spsk. olivenolie
Salt
Peber

Smør
250 ml cremefraiche 38 %
½ tsk salt

Fremgangsmåde
Sauce: Bring fløden i kog, og læg hjertesalatbladene i gryden i 30 sekunder. Hæld fløde og salat i en blender, og blend i cirka 30 sekunder i højeste gear, indtil saucen får en homogen, grøn farve. Smag til med salt og citronsaft, så den får et syrligt pift. Hold saucen varm i gryden ved lav varme.
Æblesalat: Snit æblerne i små bånd, tern eller lignende, og læg dem i isvand. Lav en vinaigrette af citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber. Vend æblerne i dressingen fem minutter før servering sammen med revet citronskal.
Stegt hjertesalat: Varm en pande op til høj varme, hæld to spiseskefulde olivenolie på, og steg salaten på skærefladen, indtil den får en pænt gylden farve. Det er vigtigt at bevare så meget af stokken som muligt, så salaten hænger sammen. Drys med salt.
Kærnet smør: Kom cremefraiche og en halv teske salt i Thermomix , køkkenmaskine eller stavblender, og pisk den, indtil den smider kærnemælken fra sig. Hæld kærnemælk fra undervejs.
Torsk: Salt torsken i tyve minutter på alle sider før stegning. Steg torsken på en meget varm pande i olivenolie i cirka to minutter. Vend torsken, kom smørret på panden, og tag den af varmen, mens den steger færdig i cirka et minut mere.
Anretning: Læg salat og torsk lidt forskudt fra hinanden, pynt den stegte salat med æblesalat, og hæld saucen på midten af tallerkenen.

Se flere MasterChef-relaterede opskrifter her.