Lækkert jakkesæt fra M.O.D. i samarbejde med landets bedst klædte brødre

Livsstil 9. april, 2021 0 Kommentarer

Annonce

David og André Marfil, som står bag herreekviperingsbloggen Brothers Marfil, er i mine øjne Danmarks bedst klædte brødrepar. De dyrker den klassiske stil på skarpeste vis, altid med et personligt præg. Nu er de gået sammen med herreekviperingsforretningen M.O.D. om at lave deres eget jakkesæt med nogle af de detaljer, de selv sætter stor pris på. Der er tale om et ekstremt blødt og komfortabelt napolitanerblåt sæt i flannel, og det har jeg haft fornøjelsen af at teste.

En glad mand i et flot sæt.

Kender du det, at du nærmest ved på forhånd, at du kommer til at svinge godt med en person, allerede inden du har mødt vedkommende? Sådan havde jeg det med ikke bare én men to personer i form af brødreparret André og David Marfil. Vi havde fulgt hinanden på Instagram i et stykke tid og blev enige om at mødes over et godt glas vin og snakke om vores fælles passion for klassisk herretøj og gastronomi.

Det stod lynhurtigt klart for mig, at de to brødre har en særdeles stor passion for herretøj, og jeg er meget begejstret for deres stil. For det første sidder deres jakkesæt altid perfekt, og de er altid krydret med et personligt præg i form af et par særlige seler, en underfundig charmeklud eller lignende. De ved, hvad de laver. Derfor var jeg heller i tvivl om, at jeg var nødt til at prøve det nye jakkesæt, som de i samarbejde med herretøjsforretningen M.O.D. har designet.

Læs også: Skoguide – disse sko bør du have i garderoben

m.o.d.

M.O.D. ligger på Åboulevard tæt på Søerne i København.

M.O.D. ligger på den lettere undseelige adresse Åboulevard 11A, der ganske vist er centralt placeret, men som omvendt heller ikke er et sted, mange passerer til fods. Forretningen er dog alt andet end undseelig, når man træder indenfor. Forretningen er indrettet som et klassisk herreværelse med god spiritus, interessant livsstilslekture og selvfølgelig masser af lækre jakkesæt og tilbehør dertil. Manden bag M.O.D. er Robert Esterajher. Han sætter en ære i at klæde den københavnske mand stilsikkert på, uden at det skal koste en formue. Skrædderpriserne er ligeledes rimelige, og tilretninger sker hurtigt og er nydeligt udført – tilmed til en rimelig pris.

Læs også: Omega Seamaster 300M – den finurlige historie om mit første “rigtige” ur

m.o.d.

Robert Esterajher er indehaver af M.O.D. og klar til at tage imod med åbne arme.

Læs også: Fem gode vine på pinot noir

Der er herrelekture til dem, der har god tid.

Udvalget af jakkesæt er stort.

m.o.d.

Retro-tv-apparat – som tilmed virker. 

Du skal prøve flannel
Netop dette gælder også for det sæt, som brødrene Marfil har designet sammen med M.O.D. Prisen er 4.000 kroner for hele sættet, og for den pris får man et jakkesæt lavet af lækre materialer, og derudover rummer det flere fine detaljer. Sættet er lavet af flannel. Kender du ikke til flannel, er det en stoftype, jeg på det varmeste kan anbefale sig at stifte bekendtskab med. Det er en særdeles blød og komfortabel form for stof, som traditionelt er lavet af uld, hvilket også er tilfældet for dette sæt lavet af uldflannel fra den anerkendte italienske møller Vitale Barberis Canonico. Flannel egner sig bedst til de kolde måneder, og dem er der som bekendt masser af hertillands. Jeg vil vove at påstå, at man uden problemer kan trække i et flannelsæt et stykke ind i maj, medmindre vi ryger over 20 grader. Som skrevet er flannel traditionelt lavet af uld. Den er kendetegnet ved sin lodne tekstur, som frembringes ved at børste stoffets overflade, så den bliver mere fluffy. Det giver et lidt mere afslappet udseende, uden at det på moden måde er uegnet til mere formelt brug.

m.o.d.

Jakken er ukonstrueret – altså uden inderfor, hvilket gør den lettere og meget komfortabel at have på.

Det konkrete sæt kommer i en nydelig napolitanerblå farve, som er mere blå, om man vil, sammenlignet med det klassiske mørke navyblå sæt. Det er ligeledes med til at gøre det en anelse mere uformelt og samtidig levende at se på. Jakken kommer uden skulderpuder, hvilket ligeledes bidrager til et afslappet og samtidig moderne snit. Generelt kan det siges, at Marfil-sættet har en løsere pasform end det, der er standarden blandt de fleste stangsæt på markedet i dag. Det sidder ikke klistret til kroppen, hvilket betyder, at stoffet kan falde pænt og naturligt uden udspilede pressefolder og ærmer. Blandt de mange detaljer vil jeg især gerne fremhæve bukserne, som er udstyret med læg på fronten. Det er den lille fold ved hoften, som giver buksen et mere klassisk udseende, samtidig med at det giver bæreren lidt mere bevægelsesfrihed.

I stedet for bæltestropper er bukserne udstyret med “side adjusters” – altså spænder på hver side af bukselinningen, som gør det nemt at stramme buksen til. Samtidig betyder fraværet af bæltestropper, at buksen får et mere elegant og “rent” udseende, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Spænder på hver side at hoften gør det nemt at justere livvidden og giver et renere udseende, end et bælte ville gøre.

Buksen er ydermere udstyret med seleknapper på indersiden, således at man kan anvende “rigtige” seler, som netop monteres med knapper på indersiden frem for typen med spænder, som klemmes fast om bukselinningen.

Er du glad for seler, eller går du og tager tilløb til at begynde at gå med seler, er de lige til at knappe på sættet fra Marfil-brødrene.

Særdeles komfortabelt
Sættet er produceret i et begrænset antal. Der er tale om et stangsæt med mulighed for tilretninger hos en skrædder mod merbetaling. Der er altså ikke tale om et sæt produceret efter dine mål, men med hjælp fra skrædderen kan det utvivlsomt komme til at sidde knivskarpt. Jeg fik foretaget en del justeringer, hvilket i høj grad skyldes det faktum, at jeg træner en del og derfor har nogle lettere atypiske mål i forhold til den gennemsnitlige mand. Er du normalt bygget uden alt for meget på sidebenene, skal der formentlig gøres ganske lidt for at få sættet til at sidde perfekt, og så er du altså kørende for godt og vel 4.500 kroner.

Nydelige paspolerede lommer på fronten – de kommer med flap, som jeg her har foldet ind i lommen.

Jeg har haft sættet i en god måneds tid og haft det på ved flere lejligheder. Jeg sætter pris på den relativt løse pasform og ikke mindst stofkvaliteten, som gør, at sættet er yderst behageligt at have få. Meget af det typiske inderfor i en habitjakke er fjernet, hvilket gør, at der er god ventilation i sættet, og derfor skal man heller ikke frygte, at det bliver for varmt at have på langt størstedelen af året.

Med andre ord kan jeg varmt anbefale brødrene Marfil-sættet, som efter min mening er af rigtig høj kvalitet – især når man tager prisen med i betragtning. Samtidig vil jeg rose M.O.D. for at lancere et sæt, som er mere klassisk i snittet end det, man normalt ser blandt stangvareudvalget i dag. Jeg tror og håber på, at det er den retning, jakkesætsmoden bevæger sig i.

Slå et smut forbi M.O.D. på Aboulevard. Her får man god service i øjenhøjde og med kunden i centrum. Det skal man huske at sætte pris på i en tid, hvor det hele skal gå stærkt, og hvor det personlige går tabt.

Sættet koster 4.000 kroner og kan købes lige her.