Seneste vidunder fra Juno the Bakery- choux au craquelin med hasselnød og chokolade

Anbefalinger 22. april, 2020 0 Kommentarer

De fantastiske bagere og gastronomer hos Juno the Bakery på Østerbro har gjort det igen. De har skabt endnu et vidunder af et bagværk, som byder på mere lækkerhed og overflod af alt det gode, end du ville være i stand til at forestille dig i dine vådeste drømme.

juno bageri

Må jeg præsentere Juno the Bakerys seneste kreation: choux au craquelin med hasselnød og chokolade.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Juno the Bakery er mit foretrukne bageri i København. Jeg kender ingen bagerier, hvor man går så kompromisløst til værks i sin tilgang til råvarekvalitet, som det er tilfældet hos Juno the Bakery. Bruger man chokolade, kommer den fra Mikkel Friis-Holm, og skal der anvendes hasselnødder, kommer de naturligvis fra Piemonte. Smørret er økologisk og kommer fra Thise, og melet er baseret på gamle kornsorter med højere næringsværdi. Det kan smages i alt, hvad Juno the Bakery laver.

Mens jeg sad i sommerhus på den sjællandske vestkyst for nogle uger siden, postede bageriet en video af deres seneste kreation, som de selv kalder for en hazelnut cream puff. Der er tale om en vandbakkelsesbolle med et krakeleret lag af sprød smørkagedej, på fransk “choux au craquelin”. Der sad jeg så med bukserne nede og kunne hverken gøre til eller fra, så jeg måtte tålmodigt vente, til vi kunne rejse tilbage til København for at stille mig i kø foran det populære bageri, hvor folk i øvrigt holder meget fin afstand takket være de tydelige afmærkninger på fortovet.

For nogle dage siden lykkedes det mig så at få fat i det lille stykke bagværk til 45 kroner per styk, og er du typen, der er tilbøjelig til at blive opstemt af stor gastronomi, så er det nu, du skal passe på, så mundvandet ikke løber ned i tastaturet. Vandbakkelsesbollen skæres midt over, hvorefter den fyldes med en luftig chokoladeganache baseret på mælkechokolade fra Mikkel Friis-Holm, et tykt lag nougat med crunch, en perfekt luftig flødeskum tilsmagt med hasselnød, flydende hasselnøddepraliné og karamelliserede piemontesiske hasselnødder. Kan du holde til det?

Choux au craquelin er ikke Juno the Bakerys opfindelse, men som med alt andet udvikler og forfiner de tingene til et niveau, man næsten ikke har fantasi til at forestille sig. Vandbakkelserne var perfekt fugtige, seje og sprøde, chokoladen smagte tydeligt igennem, og nougat- og hasselnøddekvaliteten var ligeledes i referenceklassen. Havde jeg fået serveret kagen som en dessert på en michelinrestaurant, havde jeg været akkurat lige så lykkelig, som jeg var, da jeg spiste den hjemme på min altan. Det er det, Juno kan: De tager klassisk bagværk og ophæver det til gastronomi, og har du ikke prøvet deres hasselnøddepuff, er det bare om at komme af sted!

Vi tager den lige én gang til.