Jeg har aldrig været på Færøerne; og så alligevel. Efter et besøg for nylig på færøske Restaurant KOKS, som frem til d. 30. april laver pop-up på Den Vandrette nær Nyhavn i Køhabenhavn, føler jeg næsten, at jeg har været der. Færøerne har mange originale smage, hvor af afgjort er mere ekstreme end andre, men jeg respekterer KOKS rigtig meget for at fremvise, hvad der gør færøsk madkultur og terroir til noget særligt. Tag bare den mågelignende fugl mallemuk, der nærmest smager mere af fermenteret fisk end af fugl eller det såkaldte skærpekød, som bliver modnet og konserveret i den salte, færøske luft.
Undervejs er der fine, små indslag, som jeg ikke vil afsløre her, for du skal selv ned at opleve, hvor fantastisk en restaurant, KOKS er. Når en pop-up kan være så god, tør jeg slet ikke forestille mig, hvor god den “ægte” oplevelse i restauranten på Færøerne må være, men det skal komme an på en prøve.
Der er én menu, og den koster 1.085 kroner, mens vinmenu og juicemenu står til henholdsvis 985 og 485 kroner, og det er ganske enkelt alle pengene værd!
Herunder kan du se udvalgte billeder fra aftenen – der er ikke mange pladser tilbage, så vent ikke med at reservere.
KOKS på Den Vandrette
Havnegade 53A
1058 København K