Julegaveideer til feinschmeckeren

Anbefalinger 4. december, 2014 0 Kommentarer

Julegaveræset er skudt i gang. Er det ikke lige din kop te, forstår jeg dig udmærket; men under alle omstændigheder har du sikkert en sød farmor, kæreste eller børn, der gerne vil forkæle dig med noget særligt til jul, og ”du er jo så glad for mad” kan du sikkert høre dem sige. Selvfølgelig er du glad for mad, og så kan du lige så godt sikre dig, at du får nogle gode ting under træet, og derfor får du her en håndfuld gode julegaveideer. Står du helt over ræset, kan du blot betragte artiklens indhold som mine forslag til selvforkælelse, og det er i min bog tilladt hele året rundt.

Gastromand – spis og drik som en mand!, 249,95,- hos Saxo
De fire charmerende gastromænd har så sandelig fået vind i sejlene, siden de for en håndfuld år siden besluttede at etablere en blog, hvor de kunne dele opskrifter med hinanden. Nu deler de opskrifter og anden gastronomisk mandehørm med flere hundredetusinde læsere hver måned, og det har de fejret med noget så gammeldags som en trykt kogebog, som de tilmed er sluppet rigtig godt fra. Den testosteronpumpede bog er fyldt med grej og opskrifter til enhver situation, som en gastromand kan tænkes at havne i; daten, drengeaftenen og gourmetmiddagen for blot at nævne nogle få, og tilmed er bogens indhold let at følge, således at bogens inspirerende indhold også kan skabes i virkeligheden hjemme i dit eget køkken.

Læs også: Moderne risalamande anno 2014

Ridser hist og her afslører, at jeg allerede har bladret en del i Gastromands nye kogebog.

Ridser hist og her afslører, at jeg allerede har bladret en del i Gastromands nye kogebog.

Georg Jensen Moonlight Grapes, manchetknapper, 2.600,- hos Guldsmed Østergaard 
Jeg nyder at være pænt klædt på, og jeg var solgt, da jeg så disse manchetknapper i rent sølv fra Georg Jensen. De er et must til den velklædte vinnørd, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke var sen til at anskaffe mig et par. Størrelsen er helt rigtig, således at drueklaserne har et elegant, underspillet udseende, når først de sidder trygt på dine håndled. Foruden uret er manchetknapper det eneste smykke, som mænd kan gå med, hvis du spørger mig, og Moonlight Grapes vokser på mig, hver gang de bliver taget i brug. Er du kvinde, behøver du ikke at fortvivle. Moonlight Grapes findes også i flere afskygninger, eksempelvis som ring og halskæde.  

Moonlight grapes manchetknapper i rent sølv. Jeg er vild med dem.

Moonlight grapes manchetknapper i rent sølv. Jeg er vild med dem.

Krug Rosé, set til 2.199 hos vilmedvin.dk
For en god måned siden deltog jeg i en storslået champagnesmagning af 24 roséchampagner, hvor Krug løb sikkert med sejren. Den er kostbar, men til gengæld rummer den også alt, hvad man kan drømme om, i en champagne, så skal du virkelig forkæle dig selv, har du her en mulighed for at opleve fantastisk vin.

Forbistret god champagne, som i mine øjne lammetæver Dom Perignon og Cristal.

Forbistret god champagne, som i mine øjne lammetæver Dom Perignon og Cristal.

Sommelier – brætspil om vin, 499,-. Kan købes her
Jeg har tidligere skrevet om dette spil, og det begejstrede mig. Vigtigere er det, at mine mindre vinkyndige venner, som jeg spillede spillet med, fandt det mindst lige så underholdende, og det er afgjort spillets styrke, at det kan samle folk på alle niveauer, så længe deltagerne blot har en lyst til at blive klogere på vin. Kort fortalt handler spillet om at samle druesorter, som du kan parre med den menu, du har trukket før spillets begyndelse. Man lærer om druesorterne i løbet af spillet, og man er tilmed godt underholdt undervejs.

Læren om vin behøver ikke at komme via støvede vinbøger. Foto: Sommelier.

Læren om vin behøver ikke at komme via støvede vinbøger. Foto: Sommelier.

Japansk mandolinjern, 249,95,- hos H.W. Larsen
Det ser ikke ud af meget, men det er uundværligt i køkkenet, når der skal laves salater og andet, som har godt af at blive snittet fint. Den er ekstremt skarp, hvilket faktisk betyder, at risikoen for at blive skåret er mindre, fordi dine råvarer glider lige igennem knivbladet, og det ligger godt i hånden. Se at få smit de store monstrummer ud, som alt for længe har generet din madlavning og udsat dine hænder for fare. Det vil blive de bedste penge, du har givet ud, længe.

Læs også: Santa Daiquiri – årets julecocktail

Det ser ikke ud af meget, men jeg lover dig, at det snitter lige så skarpt som en ninja.

Det ser ikke ud af meget, men jeg lover dig, at det snitter lige så skarpt som en ninja.

Georg Jensen Damask Wine Cloths, 225 euro hos Wine Cloth Company
Måske har du før siddet og forklaret dine venner, hvor det præcist er, at Gevrey-Chambertin eller Barolo ligger, men den er ikke sivet helt ind hos dem. Måske har du sågar selv brug for at blive mindet om, hvordan geografien forholder sig? Nu kan du du få dit yndlingsvinområde spredt ud over bordet med de elegante vinduge fra Wine Cloth Company, der i samarbejde med Georg Jensen har designet dem i den høje damaskkvalitet. Foreløbigt er Bourgogne, Barolo, Barbaresco, Sauternes og Pauillac de noble vinområder, du kan vælge imellem.

Cote de Nuits i Bourgogne er blandt de vinregioner, der pryder de lækre damaskduge. Foto: Wine Cloth Company.

Cote de Nuits i Bourgogne er blandt de vinregioner, der pryder de lækre damaskduge. Foto: Wine Cloth Company.

Hvad ønsker du dig til jul? Giv dine største ønsker til kende i kommentarfeltet. Hvilke madrelaterede sager er en feinschmecker i dine øjne nødt til at eje?