Delihood – køb takeaway fra private madentusiaster

Anbefalinger 1. marts, 2019 0 Kommentarer

Sponsoreret artikel i samarbejde med Delihood

Tænk, hvilken revolution Airbnb satte i gang, da de lancerede deres koncept, hvor private kunne udleje deres bolig til andre private. I begyndelsen var det faktisk ikke den store succes. Det var lidt spøjst, det der med at skulle bo privat hos andre, men det har folk i højeste grad vænnet sig til, og man kan vist godt skrive, at Airbnb har fået vind i sejlene sidenhen.

Herhjemme er et lignende tiltag inden for madens verden netop gået i luften. Det hedder Delihood, og konceptet er ganske enkelt, at private kan lave mad ud af huset til andre private. Jeg hilser initiativet velkomment af flere årsager. Dels mener jeg, at der er alt for mange tarvelige takeaway-tilbud på markedet, for hvilke gode, velsmagende og råvarer er en by i Rusland. Høj avance har de til gengæld hørt om, og jeg støtter dem ikke.

delihood

Det nyopstartede foretagende Delihood giver private madentusiaster mulighed for at sælge mad til andre private. Foto: PR.

En anden årsag til, at jeg byder Delihood velkommen er, at det giver private madentusiaster mulighed for at dele deres glæde ved at lave mad med andre, som i det daglige har mindre tid til at lave god, sund mad. Jeg tror på, at folk, der vælger at sætte deres hjemmelavede mad til salg, gør sig ekstra umage for at gøre det velsmagende og sundt, for man kigger trods alt vedkommende, der skal spise maden, i øjnene, når han eller hun kommer efter den.
Man kan lave akkurat den mad, man har lyst til, og i teorien kan du servere alt fra teboller med smør til en trerettersmenu med kaviar, trøfler og pighvar, om end sidstnævnte kræver en særlig god logistisk sans, hvis det skal lykkedes at lange den veltilberedt og varm “over disken”, når maden skal gives videre.
Pointen er bare, at Delihood kan bruges som platform, hvad enten du ønsker at teste nye retter af, eller om du bare har noget mad i overskud, som du gerne vil give andre mennesker en chance for at få del i.

Læs også: Mine 20 bedste retter i 2018

Nemt og effektivt
Delihood spurgte mig, om jeg kunne have mod på at lave nogle måltider for at prøve konceptet af, og det var jeg selvfølgelig. To måltider er det allerede blevet til, og to mere følger inden længe. Den første ret, jeg satte til salg, var frisk torskerogn i stegt form serveret med gulerodspuré tilsmagt med ingefær, langtidsbagt selleri, koriander og brunet smør med den japanske sauce ponzu.

Min første ret i Delihood-regi, stegt torskerogn med gulerodspuré, bagt knoldselleri og brunet smør med ponzu.

At dømme ud fra tilbagemeldingerne var det et vellykket første forsøg, og denne uge stod den så på en mere simpel, men ikke desto mindre velsmagende ret, i form af økologisk kødsauce med ditto sojabønnepasta og revet ost.

Anden runde bød på økologisk sojabønnepasta med kødsauce og revet ost.

Man uploader i al sin enkelhed retten på Delihoods hjemmeside, evt. med billede, hvis man har. I opstartsfasen, hvor folk skal lære konceptet at kende, er det en god ide at være ude et par dage i forvejen, men når folk begynder at kende til det, tror jeg, at man nærmest kan lægge tingene op på dagen, hvis det går op for en, at man får mad i overskud. Man registrerer sit kontonummer, og så kan man begynde at udbyde mad til andre. Man sætter selv prisen per måltid, og man kan udbyde alt fra én til flere kuverter. Et glimrende kort på hjemmesiden viser, hvor i landet der er måltider til salg, således at man som forbruger nemt kan danne sig et overblik over, hvor der er mad at hente.

Når man opretter sig som kok på Delihoods hjemmeside, får man udleveret emballage, således at man kan pakke tingene nemt, hurtigt og praktisk, så man ikke skal i gang med folks forskellige bøtter og skåle, når de ankommer. Der er med andre ord hjælp at hente fra folkene bag konceptet, så man ikke skal bekymre sig alt for meget om logistikken. Man definerer i øvrigt også selv tidsrummet, hvor folk kan komme forbi, således at man ikke behøver at sidde hjemme hele aftenen og vente på, at maden bliver afhentet. Ønsker du at gå hele vejen, kan du også tilbyde levering som en service.

En sjov måde at møde nye mennesker på
Ligesom med Airbnb giver Delihood mulighed for at hilse på nye mennesker. Man kan selvfølgelig gøre tingene “professionelt” og bare udlevere sin mad, men der er intet i vejen for, at man får en sludder med vedkommende, som kommer og henter maden. Hvem ved – måske kan I lave mad sammen en dag.
Jeg ser i hvert fald frem til foreløbigt at kokkerere to måltider mere til jer derude, og så håber jeg, at vi ses i mit køkken til afhentning af lidt mad. Jeg lover at gøre mig umage!

Tre gode råd til dig, der overvejer at tilbyde måltider på Delihood

  1. Vær realistisk, når du lægger en ret op. Er den teknisk svær at udføre, når tiden skrider, og folk står i døren?
  2. Læg en plan for, hvordan retten skal gøres færdig, inden dine kunder kommer, så du ikke skal til at overveje, hvordan den skal pakkes, når de står i døren.
  3. Brug nogle gode, lækre råvarer, der er med til at skabe mere velsmag og glæde rundt om de danske middagsborde.

 

OBS. Det er tilladt at sælge mad til andre private, så længe man i gennemsnit ikke sælger for mere end 8.000 kroner per måned om året. Tjener man mere end det, bliver man betragtet som en fødevarevirksomhed, som skal leve op til de gældende regler på området. Man skal naturligvis betale skat af de penge, man tjener på.