April Coffee Store & Bar- Østerbros nye kaffebar i topklasse

Anbefalinger 18. juni, 2020 0 Kommentarer

feinschmeckeren.dk var inviteret af April Coffee Roasters

Østerbro har langt om længe fået sin første seriøse kaffebar, hvor selv de største kaffenørder kan blive stimuleret. Det er det københavnske risteri April Coffee Roasters, der langt om længe har åbnet sin egen kaffebar, April Coffee Store & Bar. Jeg har været forbi, og det var en særdeles positiv oplevelse.

Som bosiddende på Østerbro har jeg i lang tid savnet en rigtig kaffebar a la Prolog på Vesterbro, der virkelig satser på rendyrket kvalitet og kaffenørderi i øjenhøjde. Bevares, der er skam masser af caféer, og så er der selvfølgelig Junos At the counter, hvor man får rigtig god kaffe, men som dog ikke er en rendyrket kaffebar. Der har manglet et sted, hvor kaffenørden har kunnet få stillet sin trang til kaffe på højeste niveau; men nu skal Østerbros kaffeglade typer ikke lede længere, for nu har April Coffee Roasters åbnet deres første kaffebar, som har fået navnet April Coffee Store & Bar, som ligger på Ryesgade på Østerbro-siden.

Læs også: Bæst laver pizzaer i verdensklasse

april coffee

Byd velkommen til Østerbros nye kaffebar.

Mens du måske kender til Prolog, Coffee Collective og La Cabra, er det ikke sikkert, at du har hørt om April Coffee Roasters. Selv om risteriet, der blev grundlagt i 2016, ligger i København, har risteriet i høj grad haft et internationalt fokus, og deres største marked for salg af kaffe er faktisk Asien.

Nøgleordet hos April Coffee Store & Bar er kvalitet. Manden bag er svenske Patrik Rolf, som i skrivende stund er verdens næstbedste filterkaffebrygger.

‘’For mig som grundlægger handler det om at lukke det første kapitel af min tid i København. Jeg flyttede hertil uden nogen tilknytning til byen eller landet specifikt for at starte April, og nu er det tid til at vi bliver en del af den by, vi elsker. Kvalitet er gennemgående i alt, hvad vi laver. Vi fokuserer udelukkende på kvalitetskaffe og laver ikke andre produkter af lavere kvalitet for at skabe større omsætning,’’ forklarer han.

april coffee

Holdet bag April Coffee Store & Bar. Fra venstre er det Joe Fisher, Rasmus Madsen og indehaver Patrik Rolf.

Lækre omgivelser
For at understrege det store fokus på kvalitet har April allieret sig med House of Finn Juhl, hvis smukke træmøbler er medvirkende til at skabe en særdeles elegant fornemmelse. Alt er stilrent og meget skandinavisk, og man er ikke i tvivl om, at man er kommet til at sted, der går op i de små detaljer.

april coffee

Man sidder upåklageligt i de lækre Finn Juhl-møbler.

April arbejder med kaffefarmere flere steder i verden, og hvert enkelt parti bønner behandles og ristes ud fra, hvad April-folkene finder mest rigtigt. Patrik Rolf har ansat Danmarks pt. bedste kafferister i form af Rasmus Madsen, og i fællesskab når de frem til færdige kaffebønner, som byder på et elegant, let og lyst udtryk i modsætning til den meget mørke ristning (og væsentligt ringere bønner), som de fleste caféer arbejder med.

Læs også: Min guide til en kulinarisk weekend i Aalborg

Det kan være svært at se forskel på god og dårlig kaffe, men forskellen kan til gengæld smages.

april coffee

Koldbrygget kaffe på dåse tilsat kulsyre.

Batch brew to go!

Man kan også købe bønner med hjem.

Personligt er jeg rigtig glad for de lyse filterkaffer, som April Coffee Store & Bar excellerer i. Deres espresso-kaffer er ligeledes i fin tråd med det lyse udtryk, man får fra filterkaffen. Syren trådte meget kraftigt frem i den espresso, jeg fik, og efter min vurdering ville den også gøre sig glimrende i en mælkebaseret kaffe, som April også gerne laver til dig.

April har tilmed sin egen tøjlinje – og masser af espresso.

Alt i alt kan jeg blot konkludere, at April Coffee Store & Bar er en kærkommen tilføjelse til kaffescenen på Østerbro, og den vil utvivlsomt trække inkarnerede kaffenørder til. Kaffebaren ligger blot et stenkast fra Søeerne, så der er også gode muligheder for en kaffe to go og en gåtur.

Alt er lækkert og stilfuldt hos April Coffee Store & Bar.

Slutteligt bør det nævnes, at April Coffee Store & Bar udelukkende handler med kaffe. Man kan købe deres forskellige bønner, koldbrygget kaffe tilsat kulsyre, deres lækre brygningssæt udarbejdet i samarbejde med det belgiske porcelænfirma Serax og andre kafferelaterede produkter. Med andre ord kan man ikke købe fast føde hos April, så det skal man lige være forberedt på, hvis man satser på, at man også skal have noget, der kan stille sulten. Med det på plads vil jeg blot opfordre dig til at lægge vejen forbi Østerbros nye kaffebar par excellence.

April Coffee Store & Bar
Ryesgade 86A
2100 Østerbro
Web