Brookfield Underwriting – specialforsikring af dine værdifulde genstande

Livsstil 16. juni, 2020 0 Kommentarer

Annonce – betalt artikel i samarbejde med Brookfield Underwriting

Har du en stor passion for ure og/eller smykker, kunst og luksusbiler med videre og en deraf stor og værdifuld samling? Så er det værd at læse med her, for der er mange huller i normale forsikringer, som eksempelvis ikke dækker dine ure og smykker, hvis du af den ene eller anden årsag mister dem uden for hjemmet. Brookfield Underwriting er et forsikringsagentur, som har specialiseret sig i skræddersyede forsikringer af netop den slags. Jeg har taget en snak med David de Neergaard, som leder den danske afdeling hos Brookfield Underwriting. 

Indrømmet, denne artikel appellerer ikke til den bredeste målgruppe i feinschmeckeren.dk’s historie, men ikke desto mindre er den relevant for folk, der har en smag for luksuriøse genstande og kostbart håndværk. Sagen er nemlig den, at langt fra alle forsikringer hos de gængse forsikringsselskaber dækker dig særlig godt, hvis du skulle komme ud for tyveri eller på anden vis mister dit ur eller smykker. Måske har du hørt om de mange tricktyverier på Kongens Nytorv, hvor smarte og særdeles ufine typer franarrer folk deres kostbare ure, helt uden at de opdager det. Rigtig mange forsikringsselskaber dækker ikke såkaldt tricktyveri, hvor du ikke har opdaget det og/eller gjort modstand. Også inden for hjemmets fire vægge er du ikke altid 100 procent dækket ind. Måske er du kun dækket for genstande op til 50.000 kroner, og så er det ærgerligt, hvis dit ur eller smykke er flere penge værd. Har du tilpas mange værdifulde genstande, som tilsammen udgør en stor værdi, kan det være en god ide at læse med her, hvor jeg spørger David de Neergaard, hvad de tilbyder hos Brookfield Underwriting.

brookfield underwriting

David de Neergaard leder den danske afdeling af Brookfield Underwriting.

David, hvad er Brookfield Underwriting helt præcist?
Vi er et forsikringsagentur, der formidler forsikringer til personer, der har særlige forsikringsbehov. For det første er det ikke alle almindelige forsikringsselskaber, der kan eller vil forsikre eksempelvis en meget sjælden luksusbil, fordi det bliver en uforholdsmæssig stor risiko i forhold til alle de andre ting, som de forsikrer, og derfor passer de dyre ting ikke ind i deres portefølje. For det andet dækker disse forsikringsselskaber heller ikke altid tilfredsstillende for indehaverne af disse værdigenstande.

Kan du nævne nogle eksempler på situationer, hvor almindelige forsikringer ikke dækker?
Noget af det, vi ser mest af, er folk, der får stjålet deres ur i et tricktyveri, hvor man først oplever det, når tyvene er over alle bjerge. Den slags dækker mange forsikringer ikke, fordi det kan være svært at bevise, at det var et tyveri frem for, at du blot tabte dit ur eller armbånd. Det samme er tilfældet, hvis du taber dine værdier i lufthavnen eller kommer til at lægge dem fra dig på toilettet. Den slags er normalt heller ikke dækket, men vi dækker alle former for tab af den karakter.
Det er altså især, når du bruger dine værdier, at du er dårligt stillet, men når det er sagt, er du heller ikke altid dækket i hjemmet. Nogle forsikringer kræver, at du har en alarm slået til, men det gør vi ikke.

brookfield underwriting

Hvis man netop havde købt det nye Omega Seamaster 300M (det har jeg desværre ikke) i den særlige James Bond-udgave til små 70.000 kroner, ville det være surt at blive udsat for tricktyveri uden dækning.

Er der også noget i forhold til erstatningsgraden, man bør være opmærksom på?
Ja, det er der absolut. Hvis du eksempelvis har købt et nyt ur, får du hos de fleste forsikringsselskaber dækket hele summen, men derefter bliver det mindre og mindre med årene, selv om dit ur i nogle tilfælde måske er steget i værdi, og det samme kan gælde for dine andre værdier, så her kan man virkelig blive overrasket på den dårlige måde. Hos os går vi ind og laver en skræddersyet løsning til hver enkelt kunde. Vi udfærdiger en liste over de mest værdifulde genstande, og vi erstatter den fulde værdi eller det, som det vil koste at anskaffe et tilsvarende eksemplar.

Når det drejer sig om ure og smykker og andre genstande, som du bærer uden for hjemmet, laver vi det, der hedder en bæredækning. Hvis du eksempelvis har ure for én million kroner, og dit dyreste ur koster 250.000 kroner, er din bæredækning på 250.000 kroner, og så er det forholdsvis billigt at forsikre de øvrige ure, forudsat de ligger forsvarligt hjemme i dit pengeskab eller en boks i banken.

Med smykker kan det være rigtig svært at fastsætte værdien eller få erstattet det eksakte mistede smykke, fordi der i vidt omfang er tale om unikke smykker, som ikke bare kan generhverves i en butik. Når vi opretter nye policer, har vi derfor en specialist ude, som vurderer de enkelte smykker og hjælper med at fastsætte værdien.

Kan alle så blive forsikret hos Brookfield Underwriting?
Desværre er det ikke alle, vi kan tilbyde forsikringer til. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi primært henvender os til velhavende mennesker, som har særlige forsikringsmæssige behov. Vi siger som udgangspunkt, at man skal have en samling af ure, smykker, kunst og lignende for minimum 300.000 kroner eller et samlet indbo på minimum tre millioner kroner. Det handler om, at vi ønsker at have med kunder at gøre, som er så velhavende, at risikoen for, at de svindler med forsikringen, ikke er særlig stor. Det kan lyde hårdt, men vores erfaring viser, at det er nødvendigt for at undgå forsikringssvindel i et tilfælde som vores, hvor vi dækker stort set alt.
Inden vi siger ja til en ny kunde, undersøger vi også, hvordan de agerer på de sociale medier. Hvis man er typen, der hele tiden flasher sine dyre ure på Instagram, er vi ikke interesserede i at få vedkommende som kunde. Jeg har desværre oplevet sådanne tilfælde, hvor en person er blevet udsat for et voldsomt hjemmerøveri, få måneder efter at vedkommende forsøgte at tegne forsikring hos os. For os er det vigtigt, at man er diskret på de sociale medier.

Hvad koster det så at blive forsikret hos Brookfield Underwriting?
Konceptet er, at det bliver billigere rent procentuelt, jo flere værdier du har. Ligger vi omkring 300.000 kroner, er prisen cirka to procent af genstandenes værdi, men har man for væsentligt mere, falder prisen til omkring én procent. Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte kunder og finder en løsning, der giver mening for ham eller hende.

Går du rundt med sådan et par kampesten i ørerne, kan det også være fornuftigt at have styr på sin forsikringspolice. Foto lånt af Brookfield Underwriting.

Har du nogle generelle anbefalinger til folk, når det gælder forsikring af værdifulde genstande?
Man bør under alle omstændigheder forhøre sig om sine forsikringer hos sit forsikringsselskab, for ellers kan man få nogle ubehagelige overraskelser, når/hvis skaden sker.
Dernæst er det vigtigt at have dokumentation for de værdifulde genstande, man ejer. Det kan være billeder af urcertifikater, kvitteringer og lignende. Jeg anbefaler også alle at få installeret et alarmsystem, som også er et godt værn mod ubudne gæster. Har man mange værdier, er det også en rigtig god ide at overveje at få installeret et fastmonteret pengeskab.
Om end det ikke bliver aktuelt denne sommer, vil jeg også anbefale folk, der ejer et guld-Rolex, ikke at tage det på, når turen går sydpå. Der er desværre rigtig mange eksempler på ubehagelige og voldsomme episoder, fordi mange tyve er meget ivrige for at få fat i sådanne ure.

Jeg siger tak til David de Neergaard. Er du i tvivl om, hvad de fleste forsikringer dækker – og ikke mindst ikke dækker – kan du prøve denne lille quiz, som Brookfield Underwriting har udarbejdet. Du kan også læse mere om foretagendet lige her.