Witt Super Hit Master massagepistol – lækker massage lige ved hånden

Livsstil 10. februar, 2021 0 Kommentarer

Annonce i samarbejde med Witt A/S

Jeg træner meget, og det sker ofte, at jeg har ømme muskler efter et solidt træningspas. Jeg har ofte tænkt, at det ville være lækkert at have en massør, som man kunne få behandling af, boende, når man trængte til det, som var man en anden sportsmand. Sådan er det desværre ikke, men så er det godt, at der findes et godt alternativ i form af det forholdsvis nye fænomen massepistoler. En massagepistol gør det nemmere at massere sig selv, hvad enten du er øm i nakken, har spændte lægge eller trætte lårbasser, og så er der den store fordel, at du altid kan have den ved hånden. Og ja, de sjove kommentarer står i kø, men tro mig: Det er et nyttigt redskab at have ved hånden. Jeg har testet topmodellen Super Hit Master fra Witt, som jeg har haft stor glæde af indtil videre.

Jeg elsker at træne, og det har jeg altid gjort. I de gode, gamle dage i Skive var det fodbold, der fyldte det hele. Sidenhen blev det skiløb i en årrække, dernæst løb på konkurrenceplan, og de seneste fire-fem år er det crossfit, der for alvor har givet mig sved på panden; faktisk i en grad, som jeg aldrig har oplevet det tidligere. Jeg elsker kombinationen af styrke, teknik og intensitet, men det tærer også på kroppen, og man skal sørge for at få den rette mængde hvile, hvis man ikke skal ende med at bryde sig selv ned. Én ting er den generelle muskelømhed, der følger med, når man træner hårdt, men det, der især har plaget mig, har været nogen af de spændinger, som specielt de mange øvelser, hvor skuldrene er involverede, fører med sig. Det fører til ømhed i nakke og øvre ryg, og det kan være svært at slippe af med. Derfor besluttede jeg, at det ikke kunne skade at give en såkaldt massagepistol en chance, og da hvidevarefabrikanten og -importøren Witt gerne ville høre min mening om deres topmodel, var der ikke så meget mere grund til betænktning.

witt super hit master

Witt Super Hit Master kommer i en lækker taske, som er nem at have med på tur, medmindre du rejser med et minimum af bagage.

En massagepistol ligner en – ja – forvokset pistol, som via elektriske impulser får et givent massagehoved til at sende et utal af stød/vibrationer ud gennem sig og ned på de muskler, man vælger at massere. Med “stød” mener jeg ikke, at der sendes strøm ind i kroppen, som du, der er vokset op med TV SHOP, måske tænker – massagehovedet bevæger sig “bare” frem og tilbage ved meget høj hastighed, hvilket er det, der skal få musklerne til at løsne sig op og slippe af med affaldsstoffer og ømhed. Eller med andre ord: Musklerne bliver godt og grundet æltet igennem.

Læs også: Sådan holder jeg mig i form – både fysisk og mentalt

Witt Super Hit Master hedder massagepistolen, og den kommer med fem forskellige hoveder, som hver især egner sig til forskellige typer af massage og forskellige kropsdele. Skulle man glemme, hvilket hoved man skal bruge til en given kropsdel, er Super Hit Master så smart, at det lille display viser dig, hvilke kropsdele hovedet egner sig til, og en stemme forklarer det ligeså.

En anden ting, som er ganske smart, er, at Super Hit Master har en sensor, der kan fornemme, om man er i færd med at bevæge massagehovedet ud på knogler, som hverken er hensigtsmæssige eller behagelige at ramme med en massagepistol. Kommer man eksempelvis til at bevæge pistolen fra lårmusklen og ned på knæskallen, vil sensoren hurtigt registrere det, og hurtigt afdæmpe stødene, så man ikke kommer til skade. Systemet virker ganske udmærket, og jeg er i hvert fald ikke kommet til skade. Nogle gange virker Super Hit Master en anelse for forsigtig. I hvert fald holder den nogle gange igen på steder, hvor der ikke burde være noget, den skulle reagere på, men better safe than sorry, som man siger, og det er ikke noget, der har ført til stor irritation.

super hit master

Således ser indholdet af pakken ud.

Det har specielt været i mine skuldre, nakken og musklerne omkring skulderbladene, at jeg har haft tendens til at opbygge spændinger, som kan give anledning til ondt i hovedet og give en irriterende træthedsfornemmelse, og her har Super Hit Master vist sig ganske velegnet til at komme dem til livs. Det er jo ikke sådan, at hvis du har trænet som en vanvittig dagen forinden, og dine muskler dagen derpå er hamrende ømme, at Super Hit Master med ét kan fjerne smerten. Ømheden kommer som bekendt fra de mange overrivninger af muskelfibrene, og de skal komme sig, før ømheden forsvinder. Dog synes jeg, at den kan hjælpe restitutionen på vej. Jeg anbefaler, at man bruger massagepistolen umiddelbart efter at hårdt træningspas, for det gør temmelig ondt at bruge den, når først musklerne er blevet rigtig ømme dagen derpå – præcis som en traditionel massage ville gøre det.

Godt hjælpemiddel i hverdagen
Det er dog især de mange spændinger, der løbende kan hobe sig op i kroppen, som Super Hit Master er eminent til at tage sig af. Jeg har som nævnt ovenover tendens til at opbygge spændende i den øvre del af ryggen og skuldrene, når jeg styrketræner, og det er både generende, fordi man får tendens til ondt i hovedet, samtidig med at det mindsker bevægeligheden. Her er Super Hit Master rigtig god, for den løsner musklerne rigtig godt op. Derfor er den også strålende til dem, der har tendens til at få mange spændinger i ryg og nakke som resultat af for meget stillesiddende arbejde. Med andre ord er massagepistolen ikke kun for dem, der træner meget og som resultat deraf har brug for megen massage.

De forskellige hoveder
Som skrevet kommer Super Hit Master med fem forskellige massagehoveder, som hver især egner sig til forskellige former for massage:

  • Det runde allround-hoved, som især egner sig godt til massage af de store muskelgrupper i benene såvel som skuldre. Det er den, man typisk vil vælge, hvis man trænger til en generel massage
  • Det V-formede hoved, som især egner sig til achillessenerne før og efter løb og træning, der involverer mange hop og andre former for eksplosive afsæt. Det egner sig også glimrende til nakke og skuldre
  • Trigger point-hovedet, som er mere smalt, så du rigtig man bore det ned i de slemme spændinger, som skal løsnes, hvad enten de sidder i nakken, skuldrene eller lårmusklerne – brug den ikke, når du er meget øm efter træning – det giver tårer i øjnene og sved på panden
  • Ledhovedet, som egner sig godt til massage omkring led og knogler. Hovedet buer indad, hvilket gør, at det følger konturerne omkring knæet ganske vellykket eksempelvis
  • Opvarmningshovedet, som er godt til at løsne musklerne op umiddelbart før træning, hvis man er lidt øm og lige skal i gang
super hit master

De fem massagehoveder – fra venstre mod højre som listen ovenfor –  har hver deres egenskaber, som gør den velegnede til forskellige kropsdele og former for massage.

Sådan er den i brug
Lad os få svesken på disken: Prisen for Super Hit Master er 3.000 kroner, og det er er indiskutabelt en del penge, og det sætter i hvert fald nogle forventningerne til produktets kvalitet. De bliver i første omgang indfriet, da produktet bliver pakket op. Massagepistolen, de fem hoveder samt oplader ligger i en lækker taske, som er nem at have med på tur. De forskellige dele ligger i hver deres udformning, så det hele ikke ligger hulter til bulter, når man skal bruge det. Det er jeg stor tilhænger af. Pistolen er solid og lækker at holde ved, og man fornemmer, at der er brugt gode materialer, for den er solid og meget pålidelig i brug. Den er samtidig forholdsvis tung, hvilket også gør, at man kan lægge godt med vægt i sit pres, hvis man virkelig skal massere i bund.

Inden man tænder pistolen, isætter man det hoved, man ønsker at anvende. Dernæst tænder man pistolen, som kan registrere, hvilket hoved, du har valgt, og på den baggrund viser og fortæller den, hvor det er hensigtsmæssigt at bruge det givne hoved. Den tænder meget hurtigt, så inden for få sekunder er man klar til at gå i gang. Nogle gange skal man lige prøve et par forskellige hoveder, inden man finder frem til det rette til netop den gene, man gerne vil behandle. Her er det en fornøjelse, at man hurtigt kan slukke, skifte hoved og tænde igen, uden at det varer en evighed – stor brugervenlighed!

Her ses displayet, som viser, hvilke kropsdele de enkelte hoveder egner sig til. En timer holder desuden styr, hvor længe du har været i gang med massagen.

Desuden har det lille display en timer, som viser, hvor længe du har masseret. Den tæller ned fra 15 minutter, og det er rigtig smart, at man kan følge med i, hvor længe man har været i gang. Det ville være helt optimalt, hvis den ikke nulstillede, når man hurtigt slukker og tænder for at skifte hoved, så hvis det kan lade sig gøre at integrere i en kommende model, vil det være en god tilføjelse.

I øvrigt synes jeg, at batteritiden er rigtig god. Masserer man et kvarter ad gangen, kan man i hvert fald godt anvende den fire-fem gange, inden den igen skal oplades.

Konklusion
Alt i alt må jeg sige, at Super Hit Master foreløbig har været et rigtig godt bekendskab, som gør, at jeg hurtigere kommer mig efter mine træninger, og har jeg spændinger rundt omkring, er den god til at hjælpe dem på vej ud af systemet. 3.000 kroner er mange penge, men set over en længere periode er de penge givet godt ud. Vil man gerne lige se, om en massagepistol er noget for en, har Witt ligeledes modellen Super Hit Mini, som koster det halve. Den kan mange af de samme ting, men materialerne er knap så lækre, så vil man gerne have den lækre finish og ekstra solide fornemmelse, bør man gå med topmodellen. I mine øjne er pistolen utrolig nem at gå til, materialekvaliteten er i top, og den henvender sig både til dem, der træner meget, såvel som til dem, der gør det mere for velværet skyld, eller som fra tid til anden har behov for at komme spændinger rundt omkring til livs. Jeg kan således varmt anbefale Witt Super Hit Master!

Massagepistolen kan synes stor, men den ligger godt i hånden, og dens tyngde gør, at man både kan og tør trykke igennem, så man kan bore sig godt ned i de ømme, anspændte muskler.

Et par gode råd

  • Brug den gerne direkte på huden eller på stramsiddende tøj. Tøj, der er for tykt og/eller krøller, gør det sværere at ramme musklerne ordentligt
  • Har du ømme muskler, kan det være godt at anvende Witt Super HIt Master efter et varmt bad, så musklerne er varmet op, inden du går i gang
  • Brug den, mens du alligevel sidder og ser noget i fjernsynet. Så er man mere tilbøjelig til at blive ved lidt længere og dermed også få mere ud af det

Witt Super Hit Master har en vejledende pris på 3.000 kroner. Nærmeste forhandler oplyses via Witt.dk.