Fur Muslingedag – Limfjordsøsters og blåmuslinger i stride strømme

Begivenheder 29. maj, 2012 5 Kommentarer

Lørdag d. 26. maj inviterede muslingefiskerne på Fur for 11. gang til Fur Muslingedag. Her har alle muslingeelskere mulighed for at tage færgen til den lille ø i Nordjylland og mæske sig i blåmuslinger i et hav af afskygninger og – ikke mindst – friske limfjordsøsters, som bliver serveret i tusindvis, og det er gratis at deltage i orgiet. Det gjorde cirka 300 gæster for 10 år siden, men i år var det anslåede antal gæster 3.000, og køen til den store muslingebuffet gik nærmest også helt ned til færgelejet på den hyggelige havn, hvor både lokale og turister hyggede sig med kolde fadøl i det fantastiske maj-vejr.

Bag muslingeserveringerne stod nogle af Furs restauranter, og bl.a. Fur Færgekro og Fur Strandhotel udmærkede sig med henholdsvis moules marinieres med hvedeøl fra bryghuset og blåmuslinger i en krydderurtedressing med masser af frisk dild.

De friske østers var dog undertegnedes  absolutte favorit; store som medaljer og med både fedme, friskhed og mineralitet; en gudespise, som jeg prøvesmagte en del gange for at være helt sikker på, at jeg ikke tog fejl af smagen.

Herunder finder du en kavalkade af stemningsbilleder fra muslingedagen. Hvis du bliver fristet, kan du lige så godt notere dig lørdag d. 25. maj næste år.

En pølseplatte blev sikret, og det var absolut én af de bedre, jeg har fået.

Sådan gratinerer man muslinger på Fur.

… og således blev resultatet. Blåmuslinger fra Limfjorden med grøn pesto.

Vi rundene buffetten igen, denne gang med gevinst i form at muslingesalat fra Fur Strandhotel med masser af frisk dild

Limfjordsøsters, close up.

En stor én af slagsen blev fanget…

…og to modige, lokale piger greb udfordringen – med succes.

På gensyn næste år til Fur Muslingedag 2013.

Er du glad for de smukke danske øer – læs om fire skønne restauranter på Samsø her.