Vinderen af Samsøs bedste kartoffelmad 2014 er fundet!

Anbefalinger, Begivenheder 24. maj, 2014 0 Kommentarer
Mere end 400 mennesker var mødt op for at følge den spændende kartoffelmadsdyst.

Mere end 400 mennesker var mødt op for at følge den spændende kartoffelmadsdyst.

Mere end 400 mennesker var mødt op i Samsøhallen for at følge konkurrencen Samsøs bedste kartoffelmad 2014, hvor otte af øens restauranter dystede om trofæet og æren som Samsøs bedste kartoffelmadsmager. Undertegnede havde den udsøgte fornøjelse at sidde i dommerpanelet sammen med en sand række af profiler, blandt andre madanmelder Helle Brønnum Carlsen, kokken Paul Cunningham og grand old lady Ida Davidsen. Vi blev udsat for otte meget forskellige kartoffelmadder, og flere af dem var en sand fryd for øjet med mange detaljer. ‘Less is more’ endte dog med at blive mantraet, og her ramte den syvende og næstsidste mad i serveringsrækken plet; en tynd skive saftig rugbrød var smurt rundhåndet med en udsøgt aspargesmayonnaise (som jeg vil forsøge at kopiere i nærmeste fremtid), og ovenpå lå et lag af rød skovsyre. Øverst lå hovedrolleindehaveren, kartoflen naturligvis, som var udstukket i små cylindre. I den ene ende var der gjort plads til en lille tue af rå rødløg og gulbede, som begge var med til at fremhæve smagen af de flot tilberedte kartofler. Selv om maden tager sig nydeligt ud, var eksempelvis Ballen Badehotels udgave langt mere kompleks i sit visuelle udtryk, men smagsmæssigt kunne ingen hamle op med nummer 7, var dommerne enige om. Og vinderen blev Henrik Anesen fra Restaurant Sak, der åbner i den kommende uge, i Ballen, så man må sige, at han får gjort god reklame for sig selv forud for åbningen. Henrik ønskes held og lykke herfra.

Læs også: Anmeldelse af restauranten på det dejlige Ballen Badehotel, der vandt konkurrencen sidste år.

Vindermaden fra Restaurant SAK blev enstemmigt kåret af dommerpanelet som konkurrencens bedste.

Vindermaden fra Restaurant SAK blev enstemmigt kåret af dommerpanelet som konkurrencens bedste.

Tak for otte spændende kartoffelmadder til kokkene, skal der lyde, og det samme gælder for Visit Samsø, der havde stablet et flot, velorganiseret arrangement på benene. Vi ses til næste år!