Restaurant Domæne – ambitiøs gourmetrestaurant er åbnet ved Herning

Anbefalinger 4. juli, 2022 0 Kommentarer

Herningegnen og Midtjylland har fået en ny gourmetrestaurant. Navnet er Restaurant Domæne, som langt om længe sætter regionen på det kulinariske danmarkskort. Det er hvidevareimportøren og -producenten Witt A/S, der har lagt jord og økonomi til at stable restauranten på benene, og til at sikre det høje niveau har man ansat personale, der kommer fra danske toprestauranter. Jeg har mødt Jens Vincent og Joakim Thomassen, henholdsvis køkkenchef og restaurantchef, til en snak om, hvad man som gæst kan forvente, når man besøger Restaurant Domæne. Er du nysgerrig, kan du også læse min anmeldelse af Restaurant Domæne lige her.

restaurant domæne

Restaurant Domæne ligger i Gødstrup ved virksomheden Witt A/S.

Jeg er vokset op i Skive, som blot ligger 40 minutters kørsel fra Herning. Og det er ikke Skive – eller Midtjylland – i sin helhed – der var vækket min interesse for højere gastronomi. Regionen har været så godt som blottet for gode restauranter, og jeg har i flere år sukket efter, at nogen ville finde modet og lysten til at åbne en ambitiøs restaurant i området. Det er nu sket! Restaurant Domæne er åbnet i Gødstrup lige ved siden af Regionshospitalet Gødstrup. Med etableringen af supersygeshuset er der også kommet en togstation ude foran, og derfra kan man på fem minutter gå til Restaurant Domæne. Restauranten ligger i en kuppelformet bygning på et lille grønt areal mellem trætoppe. Der er plads til 30 gæster plus det løse på stueplan, og på et lille plateau for enden af en snoet trappe finder man et lille loungeområde, hvor man efterfølgende kan nyde kaffen og en cocktail, hvis man er til det.

Jens Vincent, du har tidligere arbejdet på michelinrestauranten Ti Trin Ned i Fredericia og senest Treetop i Vejle. Hvordan kom det i stand, at du skulle være køkkenchef på Restaurant Domæne? 

“Witt A/S har en kantineansvarlig, som har en fortid som kok på danske gourmetrestauranter. Han indgik i en dialog om, hvordan man kunne tage den kuppelformede bygning i brug på bedste vis. Det var her, de blev enige om, at der skulle ligge en gourmetrestaurant, og i den forbindelse pegede han på mig. Det lød som en virkelig spændende mulighed for at sætte Herningegnen på det gastronomiske landkort, så jeg sagde ja. Jeg vidste, at Joakim var stoppet på Restaurant Lyst i Vejle. Jeg er tidligere blevet betjent af ham der med stort velbehag, så jeg skyndte mig at række ud til ham for at få ham med på holdet. Vi har fået frit spil til at gøre det, vi gerne vil, hvilket er meget spændende for os.”

restaurant domæne

I midten ses Joakim Thomassen (tv.) og Jens Vincent flankeret af hhv. sommelier Simon Iversen (tv.) og kok Yu Yang.

Hvad kan man så forvente rent madmæssigt på Restaurant Domæne? 

Jeg er formet af flere forskellige køkkener. På Ti Trin Ned var det et meget nordisk køkken, mens vi på Treetop arbejdede med de bedste råvarer fra hele verden. Det har givet mig et godt fundament for at finde ud af, hvad jeg selv bedst kan lide. Udgangspunktet bliver de bedste lokale råvarer i sæson med masser af fisk og skaldyr, som er fanget bæredygtigt. Det krydrer vi så med luksusråvarer såsom kaviar, trøffel og den bedste chokolade, når det giver mening. Stilmæssigt er jeg stor tilhænger af at holde tingene enkle. Der skal ikke være en masse elementer på tallerkenen, som ikke beriger smagsoplevelsen.”

restaurant domæne

Fynsk lam serveret med grønne asparges og lammebrissel var på menuen, da jeg lagde vejen forbi.

Hvordan bliver maden så præsenteret i praksis? 

Jens: “Man kan vælge mellem to tastingmenuer på henholdsvis ni og 13 serveringer. Jeg kan bedst lide at lave større menuer, hvor man som gæst kan få flere forskellige indtryk undervejs. Den mindre menu giver et godt indblik i vores stil og de råvarer vi bruger. Den store menu indeholder de samme serveringer plus en lille håndfuld mere. Kendetegnende for begge er, at vi bruger de bedste råvarer, sæsonen har at byde på med særligt fokus på fisk og skaldyr, som er fanget på bæredygtig vis.”

Læs også: 8 ting, du skal vide, om ægte kaviar

Og hvilken stemning kan man som gæst se frem til i restauranten, Joakim?

“Først og fremmest er det et koncept, hvor vi ikke sætter grænser for gæsten. Det skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne. Vi holder fast i nogle klassiske dyder såsom at holde stolen eller at skifte servietten, hvis den falder på jorden, men det må aldrig blive stift. Man skal først og fremmest have plads til at hygge sig.”

Jens: “Mange lokale har allerede rost os for vores atmosfære. De har ikke alle været vant til at spise “fint”, men de har været meget glade for oplevelsen og sat pris på, at man selvfølgelig skal have lov til at grine og have det sjovt på en gourmetrestaurant.”

I arbejder med to forskellige vinmenuer, Renæssance og Tradition – kan du fortælle mere om tanken bag disse, Joakim? 

“Med Tradition tager vi udgangspunkt i de mest berømte og klassiske vinområder såsom Bourgogne og Champagne. Med Renæssance vil vi gerne vise vinområder, som er på vej frem eller er på vej i glemmebogen. Et godt eksempel er et vinområde som Madeira, som jo er meget klassisk, men som mange i dag har lagt lidt på hylden. Generelt er vores vinstil meget klassisk, så det er ikke hos os, man skal forvente de mest funky naturvine.”

Vinmenuen “Tradition” indledes med champagne.

Hvilke ambitioner går I med på den lange bane? 

Joakim: “Alle vores fuldtidsansatte medarbejdere kommer fra stillinger på michelinrestauranter, og det er ikke nogen hemmelighed, at både vi og Witt A/S har ambitioner om, at vi på et tidspunkt kan komme i betragtning til en michelinstjerne. Vi mener, at vores mad, vin og service kan leve op til det niveau, så vi håber på, at Michelinguiden på et tidspunkt vil kigge vores vej.

Tak til det nye midtjyske makkerpar. Jeg kan på det varmeste anbefale en tur på Restaurant Domæne. Du kan læse mere om restauranten her.