Nyt gourmetkoncept på Kaptajn er et af byens bedste tilbud

Anbefalinger 19. marts, 2019 0 Kommentarer

I fjor var jeg forbi restauranten og vinbaren Kaptajn, der ligger ved Søerne ved Sortedam Dossering i København. Min omtale var ikke decideret negativ, men omvendt var jeg heller ikke oppe at ringe. Selv om både betjening og det indbydende naturvinkort trak gevaldigt op, var maden for simpel, til at jeg for alvor kunne komme i stødet.

Om det er min omtale, der gjorde det, eller om det i forvejen var under opsejling, ved jeg ikke, men faktum er, at Kaptajn omkring nytår ændrede kurs i retning mod et mere gourmetorienteret koncept med 10+ serveringer for 595 kroner og 995 kroner med tilhørende vinmenu. På papiret lyder det som et af byens bedste tilbud, og folkene på Kaptajn ville gerne invitere mig ned for at være i stand til at give min mening om, hvorvidt tingene var ændret til det bedre.

kaptajn
Patrick Hult, der har en fortid på blandt andet Kadeau og Studio, er medindehaver og vært på Kaptajn.

På besøg hos mormor
Konceptændringen har blandt andet medført, at lokalerne nu er blevet opdelt i henholdvis vinbar og spisestue. Det er i spisestuen, den store menu bliver serveret, mens man i vinbaren kan nyde a la carte-serveringer til vinene, som stadig er af høj kvalitet hos Kaptajn.

Spisestuen er indrettet med medindehaver og restaurantchef Patrick Hults hjemlige sans for hygge, hvilket betyder, at der er skruet op for mormorstemningen med blandt andet mågestel og små rulleborde til den lille skarpe efterfølgende. Køkkenet har fået tilgang af køkkenchef Tim Güth, og selv om jeg ikke kendte meget til hans meritter, kunne jeg hurtigt konstatere, at han udmærket kender kursen mod velsmagens kyster.

Der bliver ikke tale om nogen længere beretning i denne omgang, men jeg vil slå fast, at niveauet er løftet markant på Kaptajn. Den gode, personlige og afslappende service har ikke ændret sig, men madmæssigt er der sket en masse, og det hele smager bare godt. Retterne er rent æstetisk ikke byens skarpeste, men jeg vil til enhver tid foretrække, at smagen sidder lige i skabet, og man må også huske, at Tim står mere eller mindre alene bag klappen, hvilket også er en af grundene til, at det kan lade sig gøre at holde prisen nede, selv om der er råvarer såsom kaviar, pighvar og trøfler på menuen. Herunder får du billeder af menuen, som den så ud under mit besøg.

Bonusinfo: Du må IKKE gå glip af Kaptajns friterede brisselnuggets med sauce blanquette, en decideret guddommelig mundfuld.

Læs også: Opskrift på belugakaviar med karamelliseret fløde a la Søllerød Kro

Glaskål med trøffelpuré.
Gode, gamle Sebastien Riffault, kultproducent fra Loire, er altid at finde på Kaptajn.
Fantastisk pommes anna med geleret syltelage og løgpuré.
Den mest guddommelige nugget, du nogensinde vil komme i nærheden af – vi kunne kalde den McKaptajn? Nuvel, den består i hvert fald af pankopaneret brissel serveret med syltet ræddike og luftig sauce blanquette. Drengene burde begynde at sælge dem to go.
Farserede morkler.
“Morgenmad” a la Kaptajn med mælkeis og müsli.
Man har skåret med på antallet af desserter, for at man til gengæld kan have appetit til det skønne udvalg af søde sager, som her bliver færdiggjort ved bordet.
Det søde udvalg til kaffen.

Kaptajn
Sortedam Dossering 45a
2200 København
Web

feinschmeckeren.dk var inviteret af Kaptajn.