Alchemist genåbner med myreost, griseblod og rå vandmand

Anbefalinger 4. maj, 2021 0 Kommentarer

I dag åbner Alchemist igen dørene til det narnia-lignende univsers, der gemmer sig bag den to tons tunge bronzedør. Her kan gæsterne se frem til live musikoptræden, en surrealistisk lyserød diskooplevelse og spiselige indtryk, der inkluderer myreost, griseblod og rå vandmand. Det er blot nogle af de nye ting, der er at finde på menuen, når Restaurant Alchemist igen åbner dørene i dag d. 4. maj, skriver restauranten i en pressemeddelelse.

Fotos af Søren Gammelmark

”Det føles næsten som at åbne en helt ny restaurant,” siger køkkenchef og medejer Rasmus Munk om den forestående premiere.

Efter at have været udsat for otte måneders nedlukning i restaurantens første to år er Rasmus Munk mere end ivrig efter igen at have et hus, der summer af liv fra personale, kunstnere, visuelle indtryk, lydeffekter og – frem for alt – forventningsfulde gæster.

”Da den anden nedlukning ramte, var vi lige færdige med at arbejde med to helt nye installationer i restauranten, begge på forskellige måder knyttet til pandemien. Nu får vi endelig gæster i huset til at opleve dem,” fortsætter han.

Den første installation er centreret omkring en solo-violinistoptræden og er et samarbejde med symfoniorkesteret Copenhagen Phil. Tre violinister skiftes hver aften til at påtage sig rollen som “Lulu” og opfører ved aftenens start en emigrantvise fra det 19. århundrede i en dramatisk, mørk ramme for hvert ankomne selskab.

”Restauranter, hoteller og scenekunst er nogle af de industrier, der er hårdest ramt af pandemien. Denne melankolske forestilling minder mig om det ”sorte hul”, vi alle faldt ned i i den første periode med nedlukning. Den manifesterer en længsel efter de ting, vi mistede, men også de positive effekter i form af mere tid til uforstyrret refleksion,” siger Rasmus Munk.

alchemist

“Lulu” er på spil på Alchemist, som åbner i aften.

For Rasmus Munk er det at inkorporere en live musikoptræden en milepæl på vejen til at skabe en virkelig holistisk oplevelse.

”I det 17. århundrede blev musik fusioneret med teater for at skabe en helt ny kunstform: opera. Med denne opdatering af Alchemist-universet føler jeg, at vi er kommet et skridt nærmere et af mine hovedmål: at integrere gastronomi og kunst. Mad er en integreret del af menneskets liv og udvikling, og vi skal begynde at sidestille gastronomi med andre kulturelle udtryk som scene- og billedkunst. ”

Det andet nye installationsrum står i skarp kontrast til den sorte boks “Lulu”. Det er helt og aldeles lyserødt med tacky dekorationer i enhver mulig tone af farven. Hvad der sker i ”The Pink Room”, forbliver i The Pink Room – men Rasmus Munk kan afsløre, at ideen bag det er at lege med kontrasten mellem at overholde autoritative sociale regler og en længsel efter at give slip. Og ja, der er en diskokugle.

”Jeg formoder, at jeg deler denne indre længsel efter at slippe fri og give slip med de fleste mennesker i verden under pandemien. Selvom jeg forstår, hvorfor begrænsningerne er nødvendige, har det været en udfordring for mig, at eksterne krav og myndigheder dikterer og ændrer mit livs arbejde. The Pink Room var en måde at kanalisere dette på. Selvom det sandsynligvis intimiderer nogle gæster, når de går ind, danser og fniser de fleste faktisk i slutningen – det er meget opløftende at opleve”, siger Rasmus Munk.

alchemist

Jeg er spændt på at se, hvad der gemmer sig i “The Pink Room”.

Nye retter på kortet
Der vil også blive introduceret en række nye retter i oplevelsen, der stadig tæller 50 “indtryk”.

”Kreativiteten i vores udviklingskøkken har været eksplosiv under den anden nedlukning. Vi har haft tid til at undersøge tungere emner som sult, overvågning på sociale medier og bloddonation samt eksperimentere med nye teknikker som dyrkning af mycelium-mønstre, at lave ost med myresyre fra myrer og høstning af invasive arter af vandmænd. Samtidig har vores visual effects-team arbejdet på nogle fantastiske nye 360-graders universer til vores planetarium-kuppel. Jeg kan ikke vente med at dele det hele med vores gæster ”, siger Rasmus Munk.

Er du nysgerrig efter at smage vandmand, har du muligheden på Alchemist.

Læs mere på Alchemists hjemmeside.