Årets jule-cocktail 2014 – Nissemor i sneen

Opskrifter 17. december, 2014 0 Kommentarer
Årets julecocktail hedder Nissemor i sneen, og den er lige så blød og cremet, som den ser ud.
Årets julecocktail hedder Nissemor i sneen, og den er lige så blød og cremet, som den ser ud.

Sidste år havde vi stor succes med vores jule-cocktail Santa Daiquiri, som vores husbartender, Rasmus Skov Madsen, stod bag, så i år har han igen fået chancen for at ryste en god cocktail til juletiden. Mens Santa Daiquiri er en cocktail i den forfriskende afdeling, går nissemor nye veje med en snehvid cocktail, der glider ned ad tungen som en fløjlsblød lavine. Den er tiltænkt de hyggelige stunder i juletiden, gerne med et stykke julebagværk som akkompagnement, og den kan nydes både kold og varm. Til gengæld skal du ikke prøve den til maden juleaften, eftersom det er en cocktail af den halvsøde, fyldige slags.

Mit indspark til cocktailen var, at jeg gerne ville have snaps i spil, eftersom det er en spiritus, der i høj grad rimer på jul og hygge. Personligt er jeg glad for Aalborg Dild Akvavit, hvis distinkte dildnoter har en friskhed, der klæder den stærke alkohol godt. Vi har blandet snapsen med piskefløde og kakaolikør, og resultatet er vi særdeles tilfredse med; den mørke kakao har godt af det urtede modstil, og så erfarede vi, at kanel og dild faktisk har det godt sammen, så du skal ikke snydes for en smule julekrydderi. Tilmed er cocktailen rigtig nem at lave, så der er ingen grund til at tøve.

Læs mere om snaps, og hvordan du får mest glæde af den her

Nissemor i sneen – opskrift til én cocktail

Ingredienser

  • 3 cl Aalborg Dild Akvavit eller anden dildsmagende akvavit
  • 3 cl økologisk piskefløde
  • 3 cl hvid kakaolikør, fx Giffard
  • Kanel, stødt
  • 6 isterninger

Læs også: Julegaveideer til feinschmeckeren

Fremgangsmåde: Hæld alle ingredienser i en shaker, og ryst i 10 sekunder. Hæld cocktailen i et glas gennem en strainer eller almindelig si, og drys en knivspids kanel på toppen. Så nemt er det. Ønsker du den varme udgave, opvarmer du fløden, indtil den begynder at dampe. Bland den herefter i glasset sammen med de øvrige ingredienser, og top med kanel.

God fornøjelse!

Læs også: Moderne risalamande anno 2014