Stor kokkeprofil skifter til Restaurant Koch

Begivenheder 26. april, 2016 0 Kommentarer
Lasse Starup Petersen bytter kokkejakken fra Ti Trin Ned ud med en ny fra Restaurant Koch i Aarhus. Foto: Claes Bech-Poulsen.
Lasse Starup Petersen bytter kokkejakken fra Ti Trin Ned ud med en ny fra Restaurant Koch i Aarhus. Foto: Claes Bech-Poulsen.

Som var det en transfer i fodbold fra én storklub til en anden, er der en kokkeprofil, der netop har skiftet hold. Lasse Starup Petersen, vinder af Årets Kok 2015, bytter kokkejakken på Ti Trin Ned i Fredericia ud med en ny hos brødrene Koch på Restaurant Koch, der i begyndelsen af året sagde farvel til Jesper Koch, som er i fuld gang med nye projekter på egen hånd. Det har ikke fået de to øvrige brødre, Lasse og Michael til at sænke ambitionsniveauet, og derfor er Lasse Starup Petersen blevet hentet ind.

”Vi vil det her. Vi har fået en række fornuftige anmeldelser (jysk beskedenhed i yderste potens, red.), og vi har fundet ud af, at vi gerne vil have en gourmetrestaurant i den øverste liga. Det kræver en mand, der kan sit kram og brænder for det, og det kan Lasse,” siger Lasse Koch, der også lægger vægt på, at de to parter er på bølgelængde med hinanden.

”Lasse er fra Sønderjylland ligesom os, og han har ligeledes arbejdet på Fakkelgaarden. Vi forstår hinanden, og vi ved, at Lasse kan sikre stabilitet og tage ansvar. Vi har god kemi, og han har benene solidt plantet på jorden,” siger Lasse Koch.

Lasse Starup Petersen er spændt på nye udfordringer og mener, at Restaurant Koch er det rigtige sted at få dem.

”Restaurant Koch er et super fedt sted, og brødrene Koch er sindssygt dygtige til både at lave fantastisk mad og drive en sund forretning. Jeg tror, at vi kan få et godt samarbejde op at stå, hvor vi lærer af hinanden. Og så er Aarhus en fed by, hvor jeg glæder mig til at servere en masse god mad,” siger den 25-årige kok, der også har slået sine folder på TreeTop og norske Maaemo, der ligesom Geranium fik tre michelinstjerner tilbage i februar.

Restaurant Koch har boltret sig i gode anmeldelser, siden de genåbnede i fjor. Foto: PR.
Restaurant Koch har boltret sig i gode anmeldelser, siden de genåbnede i fjor. Foto: PR.

Stilen forbliver den samme

Lasse Starup Petersen kommer i det daglige til at fungere som den udøvende køkkenchef, der skal sikre den gode kvalitet hver eneste ud af Restaurant Kochs fire ugentlige åbningsdage, men stilen, som man kender den i dag, bliver der ikke ændret på.

”Vores madstil bliver der ikke lavet om på. Den fortsætter med at tage udgangspunkt i de dybe smage og en udogmatisk tilgang til tingene. Med andre ord skal Lasse ikke ind at lave et nyt menukort, men når tiden er til det, skal han da være med til at præge maden og komme med sine indspark, for han er rigtig dygtig, og han har nogle spændende tilgange til mad,” siger Lasse Koch.

Selv er den nytilkomne kokkeprofil ikke i tvivl om, hvad der er det vigtigste for ham som kok.

”Min største ambition er at få en masse glade gæster ved at servere noget god mad. Jeg laver ikke mad for at få priser eller gøre enkelte anmeldere tilfredse. Jeg laver mad til alle og enhver,” siger han.

Lasse Starup Petersen begynder i dag, d. 26. april. Det bliver spændende at følge, hvordan han falder til hos brødrene Koch, der har høstet den ene begejstrede anmeldelse efter den anden, siden de genåbnede i fjor. feinschmeckeren.dk må snart en tur til Aarhus og få syn for sagen.