Anmeldelse: Hart Bageri lever ikke op til den store hype

Anmeldelser 1. november, 2018 0 Kommentarer

Der er ingen tvivl om, at brødfeberen har ramt København, og hvor er det dog skønt, at dygtige fagfolk udfordrer syndfloden af melblandinger, kagecrememonstre og margarine, der har hersket i branchen de seneste årtier.

Alene i løbet af det seneste års tid har vi fået Juno the Bakery, Lille Bakery og Andersen & Maillard, der alle har været med til at hæve barren for, hvad godt bagværk er. Seneste skud på stammen er det længe ventede Hart Bageri, der åbnede i slutningen af september i krydset mellem Gammel Kongevej og H. C. Ørsteds Vej på Frederiksberg. At dømme ud fra diverse videoer på Instagram var der velsagtens 100 meter kø med forventningsfulde, brødhungrende københavnere på åbningsdagen, og der har siden da været godt med tryk på kedlerne på Gammel Kongevej.

hart bageri
Om end kunderne kommer i en lind strøm, venter man ikke længe på Hart Bageri takket være et oplagt hold af medarbejdere.

Manden bag er engelske Richard Hart, der har en fortid på det berømte Tartine Bakery i San Francisco. I månederne op til åbningen har Hart og co. udviklet sit bagværk på Noma, hvor brødet blandt andet blev serveret på grøntsagsmenuen. Noma har også en finger med i spillet i forhold til selve Hart Bageri, om end det kører som en selvstændig forretning.

The man himself – Richard Hart.

Jeg valgte med vilje at stå over den første hype og ventede således til en tirsdag morgen i efterårsferien, hvor der ikke var nogen kø. Som kunde i Hart Bageri bliver man mødt af en horde af medarbejdere, der smilende udstråler, at de er klar til at hjælpe dig. Det er helt tydeligt, at god service er i højsædet på Hart Bageri, og medarbejderne udviser både fleksibilitet og viden om varerne, de sælger.

Stort udvalg
Udvalget er overraskende stort i forhold til den trend, der er i København i øjeblikket med et minimalistisk udvalg, men alt ser fristende ud. En klassisk croissant var uundgåelig, og vi snuppede også den indbydende mandelcroissant, en kardemommesnegl, et madbrød med ost fra Thise Mejeri og et pølsebrød. Kaffen kommer fra Prolog Coffee Bar, og således har Hart Bageri den del helt på plads. 210 kroner fattigere efter køb af det omtalte bagværk satte vi os til bords for at teste varerne.

hart bageri
Indbydende ostebrød.
hart bageri
Pølsebrød a la Hart Bageri.
hart bageri
Hart Bageris bud på en mandelcroissant.

I mine øjne skal en croissant være sprød udenpå med en skorpe, der nærmest splintrer i munden ved mødet med tandsættet, mens krummen gerne må være sej og fugtig. Slutteligt skal den selvfølgelig have en udtalt duft og smag af smør. Ingen af delene var desværre tilfældet med Hart Bageris croissant, der bliver kørt over af udgaven på Juno the Bakery, og faktisk når den kun lige over gennemsnitsniveauet for croissanter i København. Alle de rigtige intentioner er til stede, men smagen løftede sig bare ikke. For det første manglede den omtalte smørsmag, og krummen var tør og nærmest mere i retning af en tebolle end en croissant; en slem skuffelse at lægge ud med.

Bedre var mandelcroissanten, der angiveligt var lavet af den samme dej, men som her blev løftet af en glimrende krydsning mellem en remonce og vaniljecreme, der smagte godt og ikke var for sød. Mandelsplitterne på toppen var blevet ristet og kandiseret, og det gav en intens mandelsmag til bagværket. Når det er sagt, savnede jeg igen smørfedmen i selve croissanten.

Kardemommesneglen var nok i virkeligheden den mest vellykkede med en god remonce i midten. Dog kunne jeg godt have tænkt mig, at den havde været mere kompakt og fugtig med et mere generøst lag remonce.

Genialt pølsebrød
Bedre gik det med ostebrødet, der var pikeret med Hvid Benedict og en fast ost, som, jeg mener, var vesterhavsost fra Thise Mejeri. Der var god smag af ost og brødet var saftigt, men til 65 kroner var det også betalt.

Den helt store vinder var pølsebrødet, der må siges at være Hart Bageris helt store genistreg. Vi kender alle den kedelige version med almindelig gærdej, der omslutter en industriel pølse af ikke nærmere defineret herkomst. Sådan er det ikke på Hart Bageri. Her var en saftig pølse med masser af struktur og smag omhyllet af en sprød croissantdej, der var strøet med blandt andet fennikelfrø og ristede løg; en komplet spise, der med ét har flyttet pølsebrødet til nye højder.

Det samme kan desværre ikke siges om det rugbrød på 100 procent rug, jeg for nylig var forbi for at teste. Det manglede den tæthed og tyngde, et godt rugbrød skal have – det var nærmere i retning af et meget kompakt franskbrød.

Der er også snegle i flere afskygninger på Hart Bageri.

Jeg ville virkelig gerne kunne skrive, at Hart Bageri levede op til de høje forventninger, for betjeningen og stemningen er helt i top, og der bliver anvendt gode råvarer hele vejen rundt. Desværre er slutresultatet ikke på samme niveau, og det er selvfølgelig en skuffelse, når man ved, hvem der står bag foretagendet. Alt er relativt, og Hart Bageri hæver sig afgjort over den gennemsnitlige bagerforretning, men i mine øjne er der langt op til Juno the Bakery, som I mine øjne sætter alt og alle til vægs på den københavnske brødscene lige nu.

Jeg krydser fingre for, at Hart Bageri fortsætter det hårde arbejde, og så ser jeg frem til at give dem en ny chance igen inden alt for længe.

Hart Bageri
Gammel Kongevej 109
1850 Frederiksberg
Web