Sommercocktail til ære for Tour de France

Opskrifter 21. juli, 2014 0 Kommentarer

Tour de France er i fuld gang, og vi er for alvor trådt ind i den afgørende fase med bjerge uden for kategori. Samtidig har sommervejret ligeledes nået nye højder, og derfor skal du selvfølgelig have en opskrift på en læskende, frisk sommercocktail baseret på hovedsagligt franske ingredienser. Sådan en Tour de France-cocktail skal selvfølgelig være gul. Udfordringen stillede jeg til bartenderen Rasmus Skov Madsen fra Cocktaildiplomaterne. Han har tidligere lavet tematiserede cocktails til feinschmeckeren.dk med stor succes, så det samarbejde er der ingen grund til at forsømme, hvorfor jeg besøgte ham på den intime, stilede cocktailbar Duck & Cover, hvor du kan finde ham i weekenderne.

Rasmus Skov Madsen er et flot fyr, og så kan han lave gode cocktails. Begge dele kan du få glæde af på Duck & Cover på Vesterbro.

Rasmus Skov Madsen er en flot fyr, og så kan han lave gode cocktails. Begge dele kan du få glæde af på Duck & Cover på Vesterbro.

Som repræsentant for den vestlige del af Frankrig har vi brugt cognac (som du kan læse mere om her). Den skal skabe fundamentet med sine fyldige fadnoter af karamel og vanilje, mens Alperne er kommet med i cocktailen via en smule chartreuse, den sydøstfranske likør, der er baseret på en hemmelig opskrift med cirka 130 urter, fra 1700-tallet. Det giver en krydret kompleksitet til den friske cocktail, uden at den bliver tung. Vi har toppet den skummende drink med dråber af angustura-bitter. Om dråberne skal symbolisere den prikkede trøje eller være en lille reference til bloddopingen, vil jeg lade være op til dig, kære læser.

Det færdige resultat, som er lige til at nyde, mens rytterne kæmper i bjergene.

Det færdige resultat, som er lige til at nyde, mens rytterne kæmper i bjergene.

Opskrift – Tour de France-cocktail – til én person

–       3 cl citronsaft, friskpresset

–       1,5 cl sukkerlage (lige dele vand og sukker varmes i en gryde, indtil lagen er opløst)

–       4 cl cognac, gerne en VS

–       1 cl Manzana Verde (æblelikør

–       Et kvart æble, i tynde skiver

–       1 cl Chartreuse

–       1 æggehvide

–       Angustura-bitter

–       Isterninger

Hæld citronsaften og skiverne af æble i en shaker. Pres saften fra æblerne med en stamper, eksempelvis fra en morter. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ryst cocktailen grundigt. Si herefter cocktailen ned i en beholder, sorter is og æble fra, og ryst cocktailen igen uden is for ekstra luftigt skum på toppen. Si igen, og server i et cocktailglas, og dryp til sidst 5-6 dråber Angustura-bitter på toppen.

Voila – straks blev Tour de France endnu bedre.

Asfalten er rytternes rette element, så tag endelig din Tour de France-cocktail med ud i det gode vejr.

Asfalten er rytternes rette element, så tag endelig din Tour de France-cocktail med ud i det gode vejr.