Langtidstilberedt svineskank med rødkål og løgpuré

Opskrifter 3. december, 2019 0 Kommentarer

Sponsoreret artikel i samarbejde med Witt A/S

Forleden publicerede jeg min anmeldelse af den lækre topmodel af en ovn fra De Dietrich, og i den forbindelse fik jeg lyst til at give dig opskriften på en af de retter, jeg har lavet i ovnen. Jeg var i sidste weekend forbi Bondens Marked på Østerbro, hvor jeg købte to flotte svineskanke fra Hindsholmgrisen, som avler prægtige, velsmagende grise. De kom en tur i ovnen på langtidstilberedningsprogrammet, som ganske vist er tiltænkt flæskesteg, men fem timer ved lav varme er også guf for svineskanke. De fik afslutningsvis et svirp på grill-funktionen, og så var der saftigt kød og sprød svær.

Inspireret af årstiden lavede jeg en frisk juleversion med rødkål med balsamicoeddike og honning samt en intens karamelliseret løgpuré, som er et universalmiddel, der får så godt som alting til at glide bedre ned. Herunder får du opskriften – god fornøjelse.

svineskank
To flotte skanke fra Hindsholmgrisen.

Langtidstilberedt svineskank med rødkål og løgpuré

Ingredienser til fire personer
2 svineskanke på cirka 1,5 kilo per styk, meget gerne økologiske
2 løg, snittet i grove strimler
1 fed hvidløg, snittet i skiver
2 kviste rosmarin, groft hakket

Løgpuré
10 løg, snittet i fine strimler
100 gram smør
3 spsk olivenolie
Salt og peber

Rødkål
500 gram rødkål, så fint snittet som muligt
50 gram smør
5 spsk balsamicoeddike af god kvalitet
2 spsk honning

Sauce
Lagen fra bradepanden
1-2 spsk balsamicoeddike
Evt. en smule salt

Tilbehør
Frisk koriander eller persille

svineskank
Den færdige servering. Velbekomme!

Fremgangsmåde
Svineskank: Lidt sværen i tern – undgå at skære ind i selve kødet. Gnub den derefter grundigt ind i salt. Læg løg, hvidløg og rosmarin i en bradepande, og sæt skankene ovenpå på en rist, så fedt og saft kan løbe ned på indholdet i bradepanden. Vælg langtidstilberedning af flæskesteg på din De Dietrich-ovn, eller sæt ovnen på 140 grader, og tilbered skankene i 4,5 timer. Sæt ovnen på 230 grader og grill umiddelbart før servering i cirka 10 minutter, indtil sværen bliver sprød.
Løgpuré: Begynd i god tid. Varm olien og smørret op på panden, og tilsæt de strimlede løg og en halv spiseske salt. Tilbered løgene ved middel-høj varme, indtil de bliver helt ensartet gyldenbrune og er skrumpet markant ind. Det tager cirka en halv time. Kom løgene i en blender, og blend dem, indtil du har en lind puré. Smag til med salt og peber. Puréen kan laves i forvejen og varmes op før servering.
Rødkål: Varm smørret op i en gryde, og tilsæt rødkålen. Sautér over forholdsvis høj varme, indtil rødkålen begynder af falde sammen. Tilsæt balsamico og honning, og reducér, indtil der ikke er mere end et par skefulde væde tilbage i gryden. Smag til med salt og peber og evt. mere eddike og honning, hvis den mangler det sidste.
Sauce: Hæld fedt og væde fra bradepanden i en gryde, og kog en smule ind om nødvendigt. Smag evt. til med en smule balsamico og salt, men smag på den, inden du tilsætter salt.
Servering: Skær skankene i skiver, og server dem sammen flæskesvær og de øvrige komponenter. Jeg foreslår kogte kartofler eller bagt selleri til retten. Velbekomme!