Rund Aarhus Festuge af på Food Festival

Begivenheder 5. september, 2012 0 Kommentarer

Forrige år fandt MAD Foodcamp sted i København på Refshaleøen, hvor lokale fødevareproducenter, topkokke og gæster gik rundt i en blanding af hø og mudder, som var det Roskilde Festival. I år var MAD Foodcamp (MAD2) et lukket arrangement med ganske få inviterede; men så er det godt, at Aarhus har valgt at prøve kræfter med madfestivalgenren, når Food Festival løber af stablen den 7.-9. september ved Tangkrogen. Der vil være noget for enhver smag, for festivalpladsen er inddelt i temaområder, fx Mejeriet, Kødet, Planteriget og Nordiske Dråber. Her kan du må nogle af landets dygtigste producenter af kvalitetsfødevarer, både store og små.

Festivalens logo markerer de forskellige emneområder, du kan finde på pladsen.

 

feinschmeckeren.dk har udpeget nogle begivenheder og stader, som er i tråd med denne blogs interesseområder (der er langt fra plads til at nævne alle her):

 

Arla Unika

Arla er mastodonten på det danske marked for mejeriprodukter, og mange af disse finder overtegnede ikke specielt interessante. Dog har Arla gennem de seneste syv-otte år arbejdet på deres projekt Unika, som udvikler produkter af en helt anden kaliber, end den Riberhus og den runde, røde flødehavarti skyder med. Tidligere kunne ostene kun opleves på danske toprestauranter, men i foråret åbnede Arla Unika en butik i Torvehallerne. Unika-ostene produceres i langt mindre mængder og kommer fra gårdmejerier i hele Danmark. Projektet har blandt andet bragt osten Lykkebjerg med sig, som er Arlas første råmålksost. På Arla Unikas stand kan du opleve og smage de forskellige oste og købe dem med hjem, hvis de falder i din smag. Desuden vil John Gynther, chef for Unika, være til stede og fortælle om projektet. Han holder i øvrigt en madskole, der blandt andet sætter fokus på sammensætning af ost og drikkevarer.

 

Lykkebjerg er Arlas første råmælksost og dermed en vigtig del af Unika-projektet. Osten har en kompleks nøddeagtig smag, som blandt andet er takket være råmælkens levende kulturer, der udvikler sig løbende. Oplev Lykkebjerg på Unikas stand under festivalen. Foto: Arla

Bliv klogere på biodynamik

Hvad er det nu med ham Rudolf Steiner og ikke mindst den biodynamiske tankegang omkring jordbrug. Biodynamik er én af de største tendenser inden for landbrug i disse år, og især i vinens verden har begrebet, der tror på planeternes samspil, slået sig fast. I planterigeområdet kan du høre og lære meget mere om principperne bag den temmelig utraditionelle dyrkningsform.

 

Svineproduktion er big business

Dyrevelfærd fylder mere og mere i folks bevidsthed, når de handler kød i kølediskene. Hvis du spørger Slow Food Danmark, er vi dog langt fra i mål. Derfor viser de filmen Pig Business, der kritisk skildrer den store svineproduktions metoder. Det danner baggrund for en debat efter filmen, hvor du kan dele dine holdninger til svineproduktion. Filmen vises i Food Cinema-området på festivalpladsen fra klokken 17-18.45.

 

Børsens Kokketalent 2012   

Fredag den 7. september afgøres finalen i Børsens Kokketalent 2012. Deltagerne er:

 

Michael Nørgaard fra Ti Trin Ned

Jeppe Gronemann Christensen fra Geranium

Anders Rytter fra Restaurant 1. TH

Michael Skov Sørensen fra Restaurant Orangeriet

Rungthiwa Chummongkhon fra Hotel Ferdinand

Med kokketalenter fra så gode restauranter kan det kun blive en spændende dyst. Konkurrencen finder sted fra klokken 11.30-16-45 i konkurrenceområdet.

 

KOKKESKOLER UNDER FOOD FESTIVAL

 

Lær at lave verdensmesterskabsmad

Jeppe Foldager fra Søllerød Kro og hans assistent Christoffer Brink skal forsvare Danmarks førsteplads ved Bocuse d’Or, som Rasmus Kofoed fra Geranium vandt I 2011, når de drager til Lyon næste år. Jeppe og Christoffer fik bronze ved den europæiske afdeling af Bocuse, så der er grund til optimisme. På kokkeskolen får du mulighed for at høre om Jeppe Foldagers forberedelse til konkurrencen, og undervejs skal du selv prøve kræfter med tilberedningen elementer fra de to retter, han kvalificerede sig med.

Lørdag den 8.9. klokken 15-18. Pris: 395 kroner.

 

I skole hos stjernen af Aarhus

Wassim Hallal, der ejer Restaurant Frederikshøj, er Aarhus måske dygtigste kok, og i hans kokkeskole kan du lære at tilberede jomfruhummere par excellance. Wassim Hallal arbejder til dagligt med de mest eksklusive råvarer, så du vil være i gode hænder, hvis du melder dig til hans klasse. I slutter naturligvis af med at spise de forskelligt tilberedte jomfruhummere, inden I går.

Lørdag den 8.9. klokken 11-14. Pris: 595 kroner.

 

Under overfladen med Boris Buono

Den dygtige kok Boris Buono, der senest har været med til at få Krogs Fiskerestaurant i København tilbage på ret køl, vil i sin kokkeskole give gode råd og vejledning til, hvordan du bedst muligt fileterer og tilbereder fisk og skaldyr, og mon ikke, at der falder lidt godt fra havet af undervejs.

Søndag den 9.9. klokken 12-13.30. Pris: 195 kroner.

Således ser festivalpladsen ud, set fra oven.

Dette var blot et lille udpluk fra Food Festivals spændende program, som du kan se her.

Hvis du er blevet interesseret i at deltage i festivalen, kan billetter til både indgang (til blot 50 kroner i forsalg) og de særskilte arrangementer købes her.