Dansker vinder VM for kokke under 25 år

Begivenheder 6. juli, 2014 0 Kommentarer

Det er næsten ikke til at tro, at vi kan blive ved at se nye, store kokketalenter indtage verdenscenen med bravour, men i går skete det igen. Den kun 21-årige kok Kasper Christensen kæmpede sig til førstepladsen i World Association of chefs societies’ Global Chefs Challenge, der fandt sted i den norske by Stavanger og betragtes som VM for kokke under 25. Til daglig arbejder han på Svinkløv Hotel, og han er assistent for Kenneth Hansen ved Bocuse d’Or, og som du måske ved, er makkerparret nået hele vejen til finalen, der finder sted i Lyon næste år. Ved et privat prøvemiddag havde jeg æren af at smage Kasper Christensens vindermenu, og de flotte kreationer kan du se nedenfor.

Kravet til forretten var, at den skulle indholde torsk og wasabi. Torsken ser du midt på tallerkenen i smuk udformning. Bemærk østersen, der er pakket ind i torsken. En flot ret, der blev fuldendt med en cremet og luftig sauce blanquette tilsmagt med wasabi, så det lige netop gav styrke uden at overdøve.

Kravet til forretten var, at den skulle indholde torsk og wasabi. Torsken ser du midt på tallerkenen i smuk udformning. Bemærk østersen, der er pakket ind i torsken. En flot ret, der blev fuldendt med en cremet og luftig sauce blanquette tilsmagt med wasabi, så det lige netop gav styrke uden at overdøve.

Til hovedretten skulle der bruges wagyu, og det meget fedtmarmorede kød fik selskab af nyplukkede kantareller, en rulle af porre med trøffel, løg, ærter og confiteret kartoffel. Smukt og delikat.

Til hovedretten skulle der bruges wagyu, og det meget fedtmarmorede kød fik selskab af nyplukkede kantareller, en rulle af porre med trøffel, løg, ærter og confiteret kartoffel. Smukt og delikat.

I desserten skulle der bruges te, og den kom i form af den cremede is bagerst. Forrest en fyldt chokoladekugle og ved siden af dutter af karamel og friske blåbær.

I desserten skulle der bruges te, og den kom i form af den cremede is bagerst. Forrest en fyldt chokoladekugle og ved siden af dutter af karamel og friske blåbær.

Der skal hermed lyde et stort tillykke til Kasper Christensen, der i højeste grad indskriver sig som et nyt håb på den kulinariske scene. Godt gået, Kasper – vi glæder os til at følge din videre færd.