Jeg hader brunch. I min terminologi refererer begrebet til skiver af harsk røget laks, der sopper rundt i en pøl af ahornsirup, lækket fra den lille stak med (præfabrikerede) amerikanske pandekager i modsatte hjørne af tallerkenen. Det er et uoverskueligt puslespil af brikker, der passer dårligt sammen, og jeg gider det ikke. Jeg anfægter ingenlunde det fornøjelige i at mødes med gode venner, familie eller kæreste en søndag formiddag; det er en god ide, men den gennemsnitlige brunch er altså en trist omgang. Med førnævnte kvalitetstid in mente besluttede jeg, at jeg alligevel ville give brunch-begrebet en chance, men det skulle gøres på feinschmeckerlig vis.
Jeg har flere gange opholdt mig i Nimb-bygningens forskellige afdelinger med stor fornøjelse, og efter den omfattende renovering er stedet virkelig blevet flot. Således blev Nimb udvalgt som destinationen, der skulle trække min negative holdning til brunch lidt i den anden retning. Deres brunch serveres i to heats hver søndag, fra 11-13.30 og 14-16.30, og med en pris på 425 kroner per kuvert lægger Nimb sig ikke i den billige ende af skalaen.
Læs også om vores hyggelige aften med masser af velsmag i Nimb Vinotek
Vi trådte ind i den smukke sal med store lysekroner i loftet og levende ild i pejsen til behagelige klavertoner, der blev slået an af pianisten i hjørnet. Vi blev placeret lige foran pejsen med det knitrende træ, og hurtigt herefter hilste vores dygtige tjener gennem hele seancen på os med en flaske champagne, Deutz Brut Classic, hvorfra hun skænkede os et glas hver, som er inkluderet i prisen. Deutz (som du kan læse om i denne store champagnetest) er et af mine favorithuse, og som sædvanlig fremstod Brut Classic med spændstig syre og sin karakteristiske havsalte note, som gik perfekt i spænd med første ret, franske østers med tomatconsommé, æble og blegselleri. De kødfulde østers smagte friskt af hav, mens tomatconsomméen på elegant vis kom snigende med sødme og bitterhed som afslutning.
I stedet for den gennemsnitlige, tarvelige smeltedigel af en brunchplatte satser Nimb på at servere individuelle retter, der serveres i en lind strøm. Næste indslag var absolut i den luksuriøse afdeling med en hel hummerklo, en pegefingerstor jomfruhummerhale og stykker af saftig knivmusling. Alle elementer var tilberedt perfekt og kom dejligt til udtryk under den lette salat med vinaigrette. Dog er der altså hug for ikke at have fjernet tarmstrengen i min jomfruhummerhale. Den var fjernet hos min medspiser, så jeg vælger at håbe på, at der var tale om en engangsforeteelse. Efter lidt hobbykirurgi var jeg dog klar til at nyde retten, som bestemt smagte dejligt.
Stor udvalg af drikke
Vand med eller uden brus, te, kaffe, juice og smoothie er ad libitum og kommer på bestilling i det omgang, du kan overkomme. Alle kaffetyper er tilgængelige, og du kan veksle, som du ønsker det. Juiceudvalget er også pænt med eksempelvis grape, gulerod og æble blandt mulighederne. På ægte brunchmanér testede jeg deres smoothie med hind- og blåbær, grape og fersken, som smagte virkelig dejligt og tydeligt af den frugt, der havde været en tur i blenderen. Skulle trangen være til yderligere alkohol, kan du købe mere Deutz til 125 kroner per glas eller gå hele vejen med en flaske Krug Grande Cuvée til 3.000 kroner. Diverse cocktails finder du også på kortet.
Næste indslag på menuen var en opsats med alskens delikatesser; fennikelpølse, Fanø-skinke, pisket smør, to marmelader med henholdsvis hindbær og hyben, rørt yoghurt med müsli, mørk chokoladecreme og tre oste, epoisses, crottin de chavignol og morbier, der alle var dejligt modne og veltempererede.
Dertil nød vi et flot udvalg af boller, croissanter, wienerbrød og skiver af saftigt, kernerigt rugbrød, som røg ned i rigelige mængder med et solidt lag pisket smør på.
Således var vi faktisk også ved at være mætte, da næste servering kom til bordet. Den stod på et perfekt spejlæg, der lå i en krans af sauteret spinat med sprøde stykker alsacisk bacon spredt ud over sig. Ved bordet blev ægget toppet med en luftig passionsfrugthollandaise, hvor den eksotiske frugt lige nøjagtigt kom til udtryk på behagelig vis i saucen. Ydermere blev retten toppet med friskrevet gotlandsk trøffel, der dog er noget mindre aromatisk end sine franske og italienske artsfæller. En meget rig ret med masser af velsmag, som jeg glædede mig gevaldigt over.
På dette tidspunkt var sulten på ingen måde tilstedeværende, og der var højest plads til en let, opfriskende dessert. Således blev rækken af serveringer afrundet eksakt efter vores ønske med en kugle af hvid chokolade, flager af selvsamme, fileter af citrusfrugter og små dutter af cremefraiche. Den flotte kugle gemte på en creme af grape, der flød ud over rettens øvrige elementer som lava fra en vulkan i udbrud, men i stedet for en fundamental nedsmeltning sørgede denne flydende masse for en elegant, forfriskende afslutning på en meget vellykket brunch. Smukt for både øjne og smagsløg.
Slutteligt blev vi tilbudt petit fours i form af chokolademacarons, ”lakridskonfekt” og små napoleonshatte. På dette tidspunkt kunne vi dog ikke mere, så uden tøven blev de søde indslag pakket i små poser, så vi kunne nyde dem senere på dagen.
Og så tilbage til prisen på 425 kroner, som er nærmest latterligt lav, når man tager i betragtning, hvad man får. Jeg gentager i flæng mig selv: østers, hummer, trøffel, champagne, lækre oste champagne. Den smukke sal emmer af afslappet lækkerhed, og tjenerne kan deres kram og sørger for en særdeles behagelig og meget anbefalelsesværdig helhedsoplevelse, som alle bør unde sig selv at prøve. Bemærk, at du skal booke bord god tid i forvejen. Husk ikke at spise hjemmefra.
Nimb Brunch
Bernstorffsgade 5
1577 København
Hjemmeside