Hart Bageri bager nu i verdensklasse

Anmeldelser 18. september, 2019 0 Kommentarer

Det er aldrig sjovt at skrive en negativ anmeldelse. Jeg lever og ånder for god gastronomi og at videformidle den til alle jer, der sætter pris på det; men nogle gange bliver man skuffet. Det gjorde jeg, da jeg besøgte Hart Bageri kort tid efter åbningen i slutningen af 2018, og det skrev jeg om. Sidenhen har jeg holdt mig på afstand af respekt for bageriet, som sikkert ikke ønsker at blive mindet om mit dumme fjæs og min negative omtale alt for ofte.

Til min store overraskelse blev jeg for nylig kontaktet af Hart Bageri, som meget gerne ville invitere mig på besøg for at vise, at de havde rykket sig siden mit første besøg. Det gør ondt at få kritik for noget, man inderligt brænder for, og derfor har jeg også umådelig stor respekt for, at Hart Bageri valgte at tage kontakt, og invitationen kunne jeg af den årsag selvsagt ikke afslå.

Af sted mod Hart Bageri, som på denne våde septemberdag summede af liv fra brød-, kage- og kaffeglade typer, som havde sat sig godt til rette. I min første omtale roste jeg betjeningen, som var imødekommende, venlig og kompetent, og det er der heldigvis ikke blevet ændret på.

Med kaffe fra dygtige Prolog Coffee Bar i koppen og et bredt udvalg fra bagerdisken kunne smagningen begynde, først med en lille morgenplatte. Forskellen på Hart Bageris oprindelse rugbrød og det, de bager nu, er som dag og nat. Nu var det tæt og saftigt i krummen med masser af kerner og frø til at give smag og struktur – rugbrød, som jeg elsker det. Det såkaldte city loaf, Hart Bageris signatursurdejsbrød, var ligeledes saftigt og sejt i krummen med en perfekt afstemt syrlig smag og en splintrende sprød og hårdt afbagt skorpe. Dertil var der pisket smør lavet på double cream og skiver af Paul Cunninghams morgenost, der minder en del om comté – en yderst overbevisende start.

Læs også: 108 – mesterligt nordisk køkken

hart bageri

Rugbrød, surdejsbrød, smør og ost.

hart bageri

Endnu et rugbrødsbillede.

Jeg smagte også på stedets baconscone med masser af smør, tørsaltet bacon og mere af Paul Cunninghams gode ost. Den var saftig, smørmættet og yderst velsmagende.

hart bageri

Bacon- og ostescone.

Guddommeligt wienerbrød
Ved mit oprindelige besøg havde en del indvendinger mod croissanten, som jeg fandt for tør og tebolleagtig. Den var blevet meget bedre med flotte, separerede lag og en tydelig smag af smør. Jeg kunne godt ønske mig, at den havde endnu mere smørsmag og var en anelse mere fedtet, men den var absolut godkendt.

Hart Bageris croissant.

Helt oppe i de øvre luftlag kom jeg, da jeg satte tænderne i Hart Bageris mandelcroissant. Foruden remoncen under de mange ristede mandelflager var den fyldt med lemon curd proppet med aromatiske vaniljekorn, og balancen mellem den smørmættede croissant, remoncen og den syrlige curd var sensationel. Bravo!

hart bageri

Mandelcroissant deluxe.

Som man bedst troede, at det ikke kunne blive bedre, smagte jeg det stykke bagværk, som Hart Bageri beskedent beskriver som “cardamom bun”. Der er tale om en afart af butterdejen fra Bretagne ved navn kouign-amann (som betyder “smørkage” på bretonsk), der adskiller ved at have færre lag og være foldet med både smør og sukker. Den iblandede kardemomme var friskkværnet og yderst aromatisk. Kardemomme er takket være sin let krydrede smag og peberagtige skarphed eminent i sødt bagværk, som kræver lidt modstil, og her var den af en kvalitet, som virkelig løftede oplevelsen. Slutteligt var den blevet penslet med klaret smør og vaniljesirup, og den smagseksplosion, der udspillede sig i min mund, er ganske enkelt svær at beskrive. Den var sej, sprød, sød, krydret og bare pokkers velsmagende – et af københavns bedste stykker bagværk, hvis du spørger mig.

Video: Kom tæt på Restaurant Lieffroy i Nyborg

hart bageri anmeldelse

En tur i kardemommehimlen!

Jeg smagte også den baskiske cheesecake, som var cremet og delikat med sin lette syrlighed, såvel som stedets spandauer, der ligeledes brillerede med sin tydelige smag af vanilje.

Absolut godkendt spandauer.

Der, hvor de skal være
En af grundene til, at jeg blev skuffet over Hart Bageri ved mit første besøg, var, at jeg havde tårnhøje forventninger til stedet. Det har man, når Noma-gruppen er involveret, og det kan man også godt tillade sig. Baseret på mit genbesøg kan jeg kun konkludere, at Hart Bageri nu er dér, hvor de gerne vil og skal være: helt med i toppen af den københavnske bagerliga. Jeg glæder mig meget over den store udvikling, stedet har gennemgået, og jeg anbefaler alle at svinge forbi Gammel Kongevej til et stykke bagværk og en god kop kaffe.

feinschmeckeren.dk var inviteret af Hart Bageri.

Hart Bageri
Gammel Kongevej 109
1850 Frederiksberg
Web