Var det noget med en whisky til 250.000 kroner?

Anbefalinger, Begivenheder 6. november, 2015 0 Kommentarer

Sponseret indlæg i samarbejde med Scandlines BorderShop Puttgarden

Mange forbinder grænsebutikker med billige dåsebajere og Nutella i ekstra store glas. Det er sådan set heller ikke forkert, men Scandlines BorderShop Puttgarden vil mere end det. De har et af verdens største udvalg af whisky, og nu har de sat én af blot to frigivne whiskyer med 50 år på bagen fra destilleriet Balvenie til salg for den knap så beskedne sum af 249.999 kroner. 

Whisky til 249.999 kr. flasken: The Balvenie 50 YO har været lagret på de samme europæiske egefade i 50 år under kyndigt opsyn af den samme Malt Master i 50 år. Den særlige æske er håndlavet og fremstillet af 49 typer ædeltræ.

Whisky til 249.999 kr. flasken: The Balvenie 50 YO har været lagret på de samme europæiske egefade i 50 år under kyndigt opsyn af den samme Malt Master i 50 år. Den særlige æske er håndlavet og fremstillet af 49 typer ædeltræ.

Man kan få mange ting for en kvart million; en fornuftig bil, et luksusur eller en drømmerejse for hele familien til Maldiverne. Man kan også få en flaske whisky. Dog ikke hvilken som helst whisky men en The Balvenie 50 YO, fra destilleriet Balvenie i Dufftown i Speyside-regionen, Skotland. ”YO” er ikke det af rappere anvendte udtryk, der suppleres af et kastet håndtegn men derimod en forkortelse for ”Years Old”, som refererer til, at denne flaskes indhold har ligget hele 50 år på egetræsfad.

For at være helt præcis er der tale om fad nummer 4567, som blev tappet d. 28. maj i 1963 af David Stewart, der tiltrådte som malt master året inden. I dag, 52 år senere, er han netop gået på pension, så man kan faktisk bogstaveligt talt sige, at han har fulgt The Balvenie 50 YO fra begyndelsen til enden.

Prisen for denne flaske flydende historie er 249.999 kroner, hvilket unægtelig er en anselig sum for en whisky. Hvad der er endnu mere interessant er, at det er grænsehandelsbutikken Scandlines BorderShop Puttgarten, der har taget den ene af blot to frigivne flasker ind. Normalt forbinder man måske ikke en grænsehandelsbutik med luksusspiritus, men faktisk har Scandlines BorderShop Puttgarden et af verdens største whiskyudvalg med mere end 400 flasker i sortimentet tællende nogle af de fineste flasker i verden.

”Vi vil gerne vise, at vi kan det hele lige fra en flaske rødvin til 50 kroner til en whisky til en kvart million. Hos os kan du både spare en masse penge, men du kan også få det ypperste, der er at byde på. The Balvenie 50 YO er en flaske for rigtige nørder, der ved, hvad de taler om, så det er en stor ting for os at få den i sortimentet,” siger Kerim Lindved Aydin, direktør hos Scandlines BorderShop.

Stor interesse
Det har af gode grunde ikke været muligt at smage på varen, men efter sigende skulle whiskyen – ikke overraskende – indlede med noter af egetræ, der følges op af sødlige undertoner af rosiner og en diskret antydning af ingefær. Smagsudtrykket rummer noter af kirsebær og brombær, og eftersmagen er præget af tørrede frugter og en varig sødme. Et sådant stykke luksusvare kommer naturligvis ikke i papæske, men derimod i en eksklusiv håndskåren trææske sammensat af 49 forskellige stykker ædeltræ.

Men er der overhovedet kunder til sådan en flaske whisky i en grænsehandel?

”Eftersom vi har et af verdens største udvalg, er der virkelig efterspørgsel på en flaske af denne kaliber. Vi har allerede fået henvendelser fra folk, der gerne vil købe den, men vi vil gerne lige have den i butikken først, inden den forsvinder igen. Faktisk handler det rigtig meget om, hvorvidt man har varerne på hylden, for der er et marked for de helt dyre produkter. Et godt eksempel er en herre fra Amsterdam, der for et stykke tid siden fløj til Hamborg, lejede en bil, kørte til Puttgarden, købte fire flasker whisky til 100.000 kroner og rejste hjem igen. Der er rigtig mange af vores kunder, der efterspørger kvalitet,” siger Kerim Lindved Aydin, som i øvrigt mener, at flasken burde være et godt investeringsobjekt, hvis man ellers kan holde fingrene fra den.

Er en kvart million kroner for en flaske whisky en kende over budget, har Scandlines BorderShop Puttgarden, verdens største grænsehandelsbutik, et af verdens største udvalg af whisky, som du kan kigge nærmere på her.