Restaurant Brace bliver bare bedre og bedre

Anbefalinger 22. november, 2019 0 Kommentarer

Restaurant Brace har siden åbningen i februar 2017 satset på en fusion af det nordiske og italienske køkken. Jeg har efterhånden været på Brace en håndfuld gange, og jeg synes for alvor, at de to køkkener at begyndt kysse med hinanden nu. Brace bliver bare bedre og bedre.

 

Det var lidt svært at forholde sig til, hvad den italienske kok Nicola Fanetti med en fortid på blandt andet Noma og Era Ora sammen med sin partner, Ursula Waltemath, ville have ud af at kombinere det nordiske og italienske køkken. Bevares, der var tale om en italiensk kok i København, men var det ikke lidt søgt?

Jeg har altid haft gode oplevelser på Restaurant Brace, men de første par gange oplevede jeg ikke, at Fanetti for alvor havde fundet sit sprog, hvilket kom til udtryk i nogle retter, hvor det var tydeligt, at køkkenet anstrengte sig for tydeligt at vise, at der var både nordiske og italienske råvarer på tallerkenen, uden at de nødvendigvis fandt hinanden, når man puttede dem i munden sammen.

Læs også: Restaurant Brace – italiensk og nordisk mad i smuk forening

Ved mit besøg i marts samt ved mit seneste besøg i begyndelsen af november er jeg dog for alvor begyndt at fornemme, hvor Brace vil hen ad, og det tegner særdeles lovende. Som jeg oplever det, handler det knap så meget om at sikre, at der både er nogle klassiske italienske og nordiske smage på tallerkenen samtidig, som det tidligere har gjort. Retterne er nu i højere grad baseret på det italienske køkkens sans for og mod til at holde tingene simple og satse på kvalitet samt det nordiske køkkens lethed, finesse, syrlighed og friskhed. Et eksempelvis kunne være serveringen med linguine i en cremet sauce tilsmagt med safran toppet med de saftigste, mest sødmefulde danske rå rejer. Det er sans for råvarekvalitet blandet med noget velkendt og yderst velsmagende.

I det hele taget er der skruet op for velsmagen på Restaurant Brace, og jeg sætter virkelig pris på at komme der, og det tror jeg også, at du ville, hvis du lagde vejen forbi. Herunder kan du se en billederne af den menu, jeg spiste, d. 8. november.

feinschmeckeren.dk var inviteret af Restaurant Brace. 

Limfjordsøsters med melonagurker – intet slår limfjordsøstersens intense smag af hav.

Cannelloni af torskeskind med fyld af torsk.

restaurant brace

Braces signatursnack er denne versionering af spaghetti carbonara med en luftig osteskum, bacon og æggeblommecreme.

restaurant brace

Sprød rede af friterede kartoffelstrimler, creme af Arla Unika Gammel Knas og hvid trøffel fra Alba.

Tatar af sandart, glaskål og syltede hyldeblomster.

Gnocchi af selleri, bottarga af pighvarrogn og en sauce baseret på hasselnødder.

restaurant brace

Fantastisk servering med linguine i en cremet sauce tilsmagt med safran toppet med de saftigste, søde danske rejer i rå form.

Cappelletti med fyld af kastanje og sommertrøffel i en bouillon på ristede jordskokker.

Pindsvinepigsvamp, granskud og hyldeblomstcapers.

Svensk økologisk vagtel glaseret i sort hvidløg.

Is af italienske jordbærdruer, svenske blåbær og løvstikkeolie.

Panna cotta med multebær, havtorngelé og maltjord.

Sødt til kaffen.

 

Restaurant Brace
Teglgårdstræde 8A
1452 København
Web