Restaurant Alimentum – nærhed til råvarer og gæster

Anbefalinger 24. juni, 2020 0 Kommentarer

Sponsoreret artikel i samarbejde med Visit Aalborg

For nylig præsenterede jeg min guide til en kulinarisk weekend i Aalborg, og selv om den egentlig kommer hele vejen rundt om de steder, der gjorde et positivt indtryk på mig, er der nogle steder, jeg har en særlig lyst til at gå mere i dybden med. Et af de steder er Restaurant Alimentum, og det er der flere gode grunde til. Før det første er det et sted, hvor man føler sig godt tilpas, og for det andet er Alimentum den restaurant i Aalborg, hvor du formentlig får den største jord til bord-oplevelse. Forklaring følger.

Det er torsdag formiddag, og der er ni-ti timer til, at jeg skal sætte mig til bords på Restaurant Alimentum. Oplevelsen begynder dog for mit vedkommende allerede tidligt på dagen, for sammen med medindehaver og restaurantchef Simon Kvist Bjerre er jeg på vej til Mou, der ligger en halv times kørsel fra Aalborg. Vi er på vej ud for at se den gård, Alimentum får sine grøntsager fra. Ikke alene får de deres grøntsager herfra – de dyrker dem også selv i samarbejde med en landmand, de har ansat.

Holdet bag Restaurant Alimentum, som åbnede i januar 2019, har fra begyndelsen været fast besluttet på, at nærhed til råvarerne og en bæredygtig profil skulle være en stærk del af restaurantens identitet, og da de fik muligheden for at overtage jorden i Mou, blev de enige om, at det skulle være vejen frem. I en stor indhegning går en stor flok høns og kyllinger og hygger sig. De har frit udsyn til den blå himmel over dem, og buffeten i form af den gode muldjord er åben, så der kan graves regnorm og insekter op til den store guldmedalje. Lidt længere nede går en enlig so af den gamle danske landrace rundt, lykkelig og uvidende om, at den en dag bliver til hjemmelavet charcuteri og meget mere i restaurantlokalerne i det centrale Aalborg.

Hønsene har masser af plads at boltre sig på.

Der er kartofler på friland, kål i alskens typer og størrelser, rabarber over det hele og meget andet. Folkene bag Alimentum lægger ikke skjul på, at der er tale om learning by doing, men selv om det hele ser lidt tilvokset ud, synes der at herske en særlig form for orden. Der er ligeledes et drivhus, hvor urter gror om kap med figner, glaskål og meget andet, og på den vis har restauranten mulighed for at konstant at høste, mens de forskellige råvarer er på deres højeste.

Smukke purløg.

På plads i aftensolen
Vi var imidlertid tilbage i byen, og det var blevet tid til at træde inden for i restauranten. Simon Kvist Bjerre mødte os lige inden for døren, hvor håndspritten stod belejligt på et lille bord, således at alle gæster kunne begynde aftenen med rene hænder. Vi tog plads ved det runde, bare træbord, hvorpå det bløde aftenlys faldt smukt og behageligt – vi var klar. Der er tre menuer at vælge imellem på Alimentum, og de er som følger: