Il Senso Vinbar er genåbnet med spændende nyt

Anbefalinger, Vin 8. maj, 2016 0 Kommentarer

Il Senso er en af Københavns veletablerede vinbarer. Kendetegnet har været et stort udvalg af italiensk vin, hvoraf store dele er importeret af mændene bag. For nogle måneder siden genåbnede Il Senso efter en større ombygning og fornyelse af interiøret såvel som vinkortet, der nu også byder vine fra den øvrige del af verden velkommen.

Man kan tage plads ved at af de små borde eller i baren på Il Senso.

Man kan tage plads ved at af de små borde eller i baren på Il Senso.

Et spændende tiltag er Il Sensos tematiserede smageflights, hvor de sammensætter en minismagning af tre vine, der har en relation til hinanden. Det er vine i det højere prislag, som normalt kræver en større udskrivning at få fingrene i, så tiltaget er en kærkommen nyhed til folk, der drømmer om at smage store vine uden at skulle investere i hele flasker. Eksempelvis har kultvinen Sassicaia været i spil, da temaet var Bolgheri i Toscana.

I skrivende stund består smagningen af årgang 2006, 2009 og 2010 fra den berømte barolomark Cannubi San Lorenzo fra producenten Camerano, og prisen er 250 kroner. Det var et godt eksempel på den kraftighed, barolo besidder, og selv 06’eren var endnu meget ung og spændstig, og vil man gerne lære mere om et bestemt område, bliver man helt afgjort klogere af et smageflight på Il Senso.

Der er i øvrigt rigeligt i glassene til at dvæle ved vinene og følge dem over et stykke tid, og jeg synes, at det er et strålende køb.

Mange vine på plads
Man behøver ikke udelukkende at gå på Il Senso for at prøve deres temaflights. Stedet har en stor tavle med vine på glas for enhver smag og købekraft. Flor de Pingus var en af de vine, der kørte på glas til ganske rimelige 180 kroner, og den er også blevet udsolgt ganske hurtigt.

Udvalget af vine på glas må siges at være ganske omfangsrigt.

Udvalget af vine på glas må siges at være ganske omfangsrigt.

Det er afgjort de spændende vine, personalets viden om dem og det hyggelige, uformelle stemning, der gør stedet værd at besøge, mens maden ikke imponerede mig. Antipastiplanken til 300 kroner for to personer fremstod i hvert fald ikke synderligt ambitiøs og virkede en smule tilfældigt sammensat. Alternativt kan man kaste sig over nogle af småretterne, som så mere interessante ud.

Antapistibrættet virker knap så gennemtænkt som de gode smageflights.

Antapistibrættet virker knap så gennemtænkt som de gode smageflights.

Med andre ord er det altså de mange vine på glas og de spændende smageflights, der for alvor gør Il Senso interessant. Stedet bruger i øvrigt den her på siden omtalte Coravin, som sikrer, at flaskerne forbliver friske fra dag til dag.

hjemmesiden kan man altid finde det aktuelle smageflight.

Il Senso
Gothersgade 87
1123 København K