I den forgangne weekend var jeg en tur på Nose2Tail med en god kammerat, hvilket du kan læse mere om én af de kommende dage. Dette lille indlæg handler til gengæld om et sted, vi havnede efter anbefaling fra Nose2Tail-slænget, da vi var på vej videre. Fermentoren hedder stedet, og det refererer til den ædle og nødvendige proces, som forvandler malt, vand og gær til øl. Og øl er, hvad de serverer på Fermentoren, som ligger på hjørnet ved Halmtorvet og Skelbækgade. God øl, vel at mærke. Tavlen bag baren indeholder et par håndfulde specialbryggede øl fra både ind- og udland.
Ideen bag stedet er, at indrette det drengeværelse, du aldrig fik. Det betyder blandt andet mørke Chesterfield-møbler, træbar med 10 fadølshaner og rock & roll på anlægget. Piger er selvfølgelig også velkomne, og det er jeg overbevist om, at de også vil føle sig.
Mændene bag er Søren Wagner og Jay Pollard. Søren Wagner er brygger med en fortid på Nørrebro Bryghus. Han står bag mærket Croocked Moon, som derfor af gode grunde serveres hos Fermentoren. Mens han primært vil koncentrere sig om ølbrygningen, vil kompagnonen Jay Pollard typisk være ham, du møder i baren. Han er en frisk fyr fra Australien, som meget gerne tager en snak over og om øllet, hvis du interesserer dig for, hvad der er i glasset.
Denne lørdag ankom vi lige omkring midnat, og stedet var ved at lukke. Derfor nåede vi blot en enkelt øl i denne omgang. Valget faldt på en Hummel Braü Raücherla, som er en røget øl. Jeg elsker mad og drikke, som er blevet røget, og denne havde en udtalt duft og smag af røget skinke/bacon, hvilket var ret lækkert – lidt som at have en snack på siden. Er det ikke nok, kan du købe en pose af de glimrende chips fra engelske Pipers som ledsager til øllet.
Jeg kan kun anbefale dig at kigge forbi Fermentoren, hvis du sætter pris på gode øl og hyggelige omgivelser. Kvalitetsspiritus prioriteres også på stedet, og derfor kan du ligeledes finde et spændende udvalg af gin, whisky og rom i baren.Er du i nærheden af Kødbyen, er Fermentoren et oplagt sted at starte eftermiddagen/aftenen, og så kan du altid vende tilbage, når middagen er indtaget.
Fermentoren
Halmtorvet 29C
1700 København V
Åbningstider: Søndag-tirsdag 15-24 / fredag-lørdag 14-24.
Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002657200741
Har du gode bud på steder, hvor man kan få et godt glas øl, vin eller spiritus, så skriv endelig dine gode råd i nedenstående kommentarfelt.