Lavazza lancerer filterkaffe i Danmark

Anbefalinger 30. maj, 2016 1 Kommentar

Sponseret indlæg i samarbejde med Lavazza

Jeg er netop kommet hjem fra en fortrinlig tur til Italien. Parmesan var omdrejningspunkt, men kaffe skulle vi dog have med jævne mellemrum. Når man bestiller en kaffe i Italien, er det underforstået en espresso, og man kan se, at italienerne slår knuder på sig selv, når man beder om lungo, en ”lang” kaffe.

På trods af det har det italienske kaffefirma Lavazza anerkendt, at der findes andre glimrende kaffetyper, ved at lancere fire nye filterkaffevarianter, i det de netop for alvor har valgt at træde ind på det danske marked. Det synes fornuftigt, eftersom filterkaffe er den type, vi danskere foretrækker at drikke.

De fire varianter hedder Classico, Gran Aroma, Intenso og Gran Selezione, og de byder på hver deres karakteristika, nogle mere lyse, syrlige og frugtige, mens andre spiller på de mørke toner i retning af chokolade. Gran Selezione er den variant, jeg i første omgang har kastet mit fokus på. Den er lavet af en blanding af 100 procent Rainforest Alliance-certificerede bønner som bevis på, at der er tale om en miljømæssigt bæredygtig kaffe. Derudover har den en rund og mild karakter med noter af hasselnødder og mørk chokolade; en komfortabel kop både morgen, middag og aften.

lavazza
Jeg er stor fan af håndbrygget filterkaffe, og Hario har noget af det bedste værktøj til formålet.

Sådan brygger du en god kop
Det giver mig anledning til at fortælle, hvordan jeg foretrækker at brygge min kaffe. Jeg foretrækker metoden V60, en manuel filterbrygningsmetode opfundet af den japanske producent Hario. Den hedder V60, fordi filterets sider har en vinkel på 60 grader, som skulle sikre den bedste gennemløbning. Jeg anvender kanden Hario Buono (som du kan vinde – se nedenfor), som er særligt velegnet takket være sin hældetud, der sikrer god kontrol, når man hælder vandet på kaffen. Derudover kan det godt betale sig, når man vil brygge en god kop kaffe, at man anvender kildevand. Det skyldes, at vandet i Danmark er yderst kalkholdigt, og kalk og kaffe er en uheldig kombination, der risikerer i et mere surt og uharmonisk resultat. Prøv eventuelt at brygge en kop med postevand og en anden med kildevand, og smag forskellen. Herunder får du nogle gode punkter, du kan følge derhjemme, uanset om du anvender maskine eller håndbrygning.

  • Anvend vand med lavt kalkindhold, gerne kildevand. Vandet skal være 92-96 grader varmt ved brygning.
  • Anvend hvide kaffefiltre, og skyl dem grundigt, før du hælder kaffen i. På den måde undgår man en bismag af vådt papir.
  • Anvend 13-15 gram kaffe per 250 milliliter
  • Det er vigtigt at fugte al kaffen for en ensartet brygning. Begynd med at hælde vand på, så alt kaffen bliver våd, cirka 30-40 gram vand. Lad kaffen ”boble af”, og hæld kaffen på i en tynd stråle – brug en vægt til en måle mængden med.
  • Lad kaffen køle lidt af, inden du drikker den – så åbner aromaerne sig mest, og du slipper for at brænde tungen.

Konkurrence
I anledning af Lavazzas indtog på det danske marked vil de gerne udlodde en præmie til én heldig vinder. Jeg har fået lov til at lægge lidt ekstra til gevinsten, så du kan komme godt i gang med kaffebrygningen derhjemme. Det betyder, at du foruden de fire kaffevarianter fra Lavazza også vinder en Hario Buono-hældekande samt en V60-brygger fra Hario til henholdsvis 500 og 230 kroner. Det, du skal gøre, er at gå ind på Lavazzas facebookside og følge instruktionerne for konkurrencen, som løber frem til d. 9. juni 2016.

lavazza
De fire nye kaffevarianter samt en kande og tragt fra Hario kan blive dit. Find konkurrencen på Lavazzas facebookside.
  • Preben

    Hvad tænker du om at det er ikke “rene” bønner som man selv rister?
    – Jeg har hørt, at det at kværne sine egne bønner betyder best for smagen?