Opskrift – Her er årets jule-cocktail

Anbefalinger, Opskrifter 6. december, 2012 1 Kommentar
Her har vi mit bud på årets julecocktail: The Pinky. Foto: Martin Kaufmann

Det er jul, og det betyder rigelige mængder tung julemad og fyldige, mørke øl, der har det med at sløve og fylde maven, i takt

med trætheden melder sig. Hvis du hellere vil feste og have det sjovt til de mange fester i julen i stedet for at slå mave på sofaen, så læs videre.

Ballantine’s har i år lanceret en ny whisky med navnet Ballantine’s Christmas Reserve. Som navnet antyder, er det en whisky, der er særligt fremstillet til juletiden med krydrede, varme og runde duft- og smagsnoter. Der er – heldigvis – ikke tale om en whisky, som er tilsat diverse ekstrakter. Den er derimod er et blend af en lang række årgangswhiskyer, som Ballantine’s master blender, Sandy Hyslop, har sammensat ud fra sine barndomsminder om julen.

Det har resulteret i en whisky med noter af karamel, orangeskal og julekrydderier. Netop Ballantine’s Chrismas Reserves varme, fyldige stil får et delikat modspil i den fantastiske cocktail Pinky, som er udviklet af det dygtige team af bartendere på feinschmecker-baren The Union i København. Og det er den, du får opskriften på i dagens indlæg. Pinky har en intens duft af flødekaramel og rosa peber. I munden overrasker cocktailen ved at have en frisk syrlighed fra limesaft, mens whiskyen runder den af. I modsætning til de drøje juleøl giver Pinky med sin friskhed lyst til flere, mens energi- og glædeniveauet stiger. Laver du Pinky til næste julefrokost, kan du ikke undgå at score mange point.

Læs også: Otte baroloer testet – her er dommen

 

The Union’s Special Ballantine’s Christmas Reserve Pinky

Ingredienser

6 cl Ballantine’s Christmas Reserve – eller anden krydret, let sødmefuld whisky

4 spsk rosa peberkorn (baies rose)

2 cl karamelsirup, fx denne

2 cl limesaft

Isterninger

The Union har et imponerende udvalg af spiritus, som formidles af virkelig dygtige bartendere. Foto: Martin Kaufmann

Sådan gør du:

Tilsæt de rosa peberkorn til en hel flaske Ballantine’s Christmas Reserve, og lad den stå natten over. Hæld Ballantine’s Christmas Reservei en shaker og ryst med karamelsirup, limesaft og is. Hæld op i et glas uden, at isen kommer med.

Serveres i et afkølet cocktailglas – Pinky holder også 100 procent til nytår, skylder jeg at sige.

God fornøjelse!

Hvis du vil høre master blender Sandy Hyslop fortælle om tilblivelsen af Ballantine’s Christmas Reserve, så kan du klikke her.