Så kom MasterChef for alvor i gang efter den succesfulde audition. Jeg var spændt på at se, hvor mange vi ville være, og hvad vi skulle kastes ud i. Da det blev afsløret, at vi skulle lave fasan, var jeg ved godt mod. Her gjaldt det om at tænke klogt og bruge brystet, for det er svært at få noget fornuftigt ud af låret på den korte tid, vi havde. Jeg blev kun endnu mere tryg ved opgaven af at vide, at Anne har stor erfaring med vildt, for så havde jeg en klar formodning om, at vi kunne finde et fælles fodslag.
Det mørke vildtkød rimer på svampe og dybe smage, og med en reduceret sauce med brunet smør var vi godt på vej. Svampeduxelles og kål skulle understøtte vores retning, mens gulerodsmarven skulle give friskhed, sprødhed og saftighed til retten.
Det var en dejlig, opløftende begyndelse på MasterChef, og i morgen skal den gode stime fortsætte. Og husk: I skal ikke tage jer af Thomas Castbergs kommentar – man kan sagtens stege fasanbryst på panden. God fornøjelse – vi ses igen i morgen!
Ingredienser til to personer
2 fasanbryster
Svampeduxelles
2 portobellosvampe
1 håndfuld bøgehatte
½ dl piskefløde
Salt
Peber
Citonsaft
Smør og olivenolie til stegning
Gulerodsmarv
4 gulerødder
Savojkålsoblater
2 blade savojkål
Smør til stegning
Salt
Æbleoblater
1 æble
Citronsaft
Sauce
2 dl hønsefond
100 gram blandede svampe, fx morkler og portobello
Timian
50 gram smør
1 fasanlår
Citronsaft
Fremgangsmåde
Sauce: Bring fonden i kog, og tilsæt svampe, timian og fasanlår. Lad det reducere i en halv time ved lav varme, og sigt saucen. Brun smørret i en kasserolle uden at røre i det. Smørret er færdigt, når det er gyldenbrunt. Hæld smørret over i den sigtede sauce uden at få den brune valle med, og smag til med citronsaft og eventuelt salt.
Svampeduxelles: Hak svampene groft, og steg dem i olie og smør, indtil de bliver let gyldne. Tilsæt fløde, og kog den ind ved medium varme, indtil den klæber til svampene. Blend den i en minihakker, så den stadig har en let grov struktur, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Gulerodsmarv: Lav fem snit på langs i gulerødderne helt ind til marven uden at skære ind i den. Kom dem i ovnen ved 200 grader i en halv time. Tag dem ud, lad dem køle let af i fem minutter, og befri forsigtigt marven, og skær den pænt til.
Savojkålsoblater: Stik små oblater ud med en udstikker. Smelt smør på en pande, læg oblaterne på, og placer en gryde ovenpå, så oblaterne bliver flade. Steg dem, indtil de er gyldenbrune.
Æbleoblater: Snit æblerne på en mandolin, og stik dem ud med samme størrelse udstikker som den, der anvendes til savojkålen. Læg dem i friskpresset citronsaft, indtil de skal bruges.
Fasanbryst: Befri brystet for hinder, og salt det en halv time før stegning. Varm en pande op ved høj varme, kom lidt olie på, og steg det i alt tre minutter ved at vende det hvert 15. sekund. Smag til med salt til sidst.
Anretning: Læg to stykker gulerodsmarv på tallerkenen, og pynt med æble- og savojkålsoblater. Læg en quenelle svampeduxelles på tallerkenen, dernæst brystet, og slut af med to spiseskefulde sauce.
Fik du set opskriften på min vietnamesisk inspirerede auditionret?