Nimb Vinotek – prisvenlig kvalitet og god service

Anbefalinger 11. oktober, 2013 0 Kommentarer
Velkommen til Nimb, der har givet den gamle bygning en ordenlig overhaling og genoåbnet vinbaren i kælderen.

Velkommen til Nimb, der har givet den gamle bygning en ordenlig overhaling og genoåbnet vinbaren i kælderen.

Tivolis fredede Nimb-bygning, der blev opført i 1909, er i høj grad forbundet med luksus i form af dyre restauranter og ditto hotelsuiter. Lækkerhedsfaktoren er endda blevet skruet en tand op efter den store restauration, hvor blandt andet nye luksussuiter er blevet opført. Her kan du bo til sølle 45.000 i døgnet; men så har du også B&O overalt samt en kok, der er til rådighed på alle tider af døgnet.
Jeg vil dog understrege, at luksus ikke er lig med snobberi, og alle, der besøger Nimb, hvad enten det er for at spise frokost i brasseriet eller leje et af de dyre værelser, bliver behandlet venligt og imødekommende.

Læs også: Nu kan du få bisonkød på Nimb

I kælderen er der imidlertid også sket ting og sager. Nimb Vinotek er genåbnet i så afslappede omgivelser, som det næsten er muligt. Møblerne er rustikke og lavet af træ, og tjenerne bærer skjorte og forklæde i stedet for habit, og deres betjening er helt nede på jorden med solid viden om vinene. Hurtigt fik vi lyst til at læne os tilbage og nyde atmosfæren. Ideen er den, at alle, der har ønsker et glas vin og måske en smule mad, skal have lyst og råd til at besøge Nimb Vinotek. Det tegner lovende, for vinene begynder ved 45 kroner per glas, og i den anden ende har Nimb måske et af Københavns største kældervinkort. Nimb havde inviteret indenfor, så vi kunne opleve de nye rammer, og der er ingen tvivl om, at vi gik derfra med et positivt indtryk af vinoteket.

Vi lagde ud med et glas cava, Nitus Brut Reserva, der var frisk og forholdsvis syrlig med fersken i næsen. Til 45 kroner for et glas er der ikke længere nogen, der behøver at frygte at gå på vinbar, fordi det er dyrt.

Læs også: feinschmeckeren.dks store champagnetest

Simpel, velsmagende cava, der til 45 kroner per glas må siges at gøre det glimrende.

Simpel, velsmagende cava, der til 45 kroner per glas må siges at gøre det glimrende.

Dernæst kom et bredt udvalg af de mange snacks, som Nimb Vinotek tilbyder, og her får man altså  også noget for skillingen. Først fik vi et bræt med hjemmebagt brød (25 kroner) med skrød skorpe og saftig krumme, og til at dyppe det i fik vi en dejligt frugtig olivenolie. Oliven i fast form (25 kroner) fik vi også, og de havde bid, saftighed og en god bismag af den rosmarin, som de havde ligget med.

Hjemmebagt brød med sprød skorpe og saftig krumme.

Hjemmebagt brød med sprød skorpe og saftig krumme.

Strømmen af snacks fortsatte i et fint tempo. En af mine klare favoritter var  en dåse med portugisiske sardiner i olivenolie (50 kroner). Den blev serveret sammen med en halv grillet citron og var en rigtig lækker ting at hapse til, og sammen med et glas Nitus har du altså et alle tiders køb til sølle 95 kroner.

De portugisiske sardiner oppe i højre hjørne er en alle tiders snack.

De portugisiske sardiner oppe i højre hjørne er en alle tiders snack. Forrest aner man en terrin af pattegris.

Chili er blevet så moderne på det seneste, og selv om vi ikke var oppe på vindstyrke 15, var der godt knald på de grillede og syltede grønne chilier (35 kroner), som var i flot smagsbalance.

En terrin af pattegris (45 kroner) hilste vi også på. Den var, ikke overraskende, mild i smagen, og den havde det lidt svært i selskab med en ganske hidsig estragonsennep, som stjal det meste af billedet. En sennepsmayonnaise ville for mig have passet bedre til den delikate terrin.

Næste indslag var gris i en anden afskygning i form at den mest vanedannende skinke fra duroc-racen (50 kroner). Den smeltede som smør i munden og bød på sødme og noter af nødder. Fantastisk skinke.

Bemærk den smukke fedtmarmorering i skinken. Lige foran er det de grønne chilier.

Bemærk den smukke fedtmarmorering i skinken. Lige foran er det de grønne chilier.

Value for money

Den fine indledning, som egentlig bød på ganske meget mad, var dog kun begyndelsen. Vi skulle også hilse på ”dagens simreret”, som denne aften var vinotekets udgave af coq au vin. I et rustikt støbejernsfad kom kyllingen, som var godt sølet til i en tyktflydende sauce, der nærmede sig glace-stadiet. Den lå sammen med store bidder sprød bacon og svampe, og herlighederne blev flot absorberet af en ganske smørmættet kartoffelmos, som brillerede ved at være meget lind med brudstykker af al dente kartoffel med en tynd hinde af skind; for mig en ny variant af mos, og det fungerede fortrinligt. Til de 95 kroner, som retten koster, får man virkelig meget – og god –  mad for pengene.

Dagens simreret var under vores besøg coq au vin, og den må de gerne sætte på igen.

Dagens simreret var under vores besøg coq au vin, og den må de gerne sætte på igen.

Balanceret australier

Til simreretten blev vi præsenteret for to rødvine på glas, henholdsvis 2011 GMS fra Torbrech i Australien (100 kroner) og 2008 Barolo fra Riva Leone (120 kroner). Førstnævnte var, som navnet antyder, en blanding af grenache, mourvedre og syrah, og selv om jeg normalt har svært ved at komme op at ringe over de australske bomber, har Torbrech med denne vin formået at tæmme marmeladehøjspændingerne til fordel for friskhed, elegant rankhed og syre. Et flot glas, der gik godt til den kraftige sauce. Det samme gjaldt for baroloen, som var klassisk med noter af jordbund og med faste tanniner i til mundtøjet.

Læs mere om vin på feinschmeckeren.dk

En australier overraskede positivt...

En australier overraskede positivt…

Lidt lagret comté (50 kroner) skulle vi også prøve. Den var 24 måneder gammel og havde fine noter af nødder. Den blev serveret med brød til og en solbærkompot, der var lidt for voldsom og sød til den delikate, tørre ost.

Glimrende comté med en lidt for dominerende solbærkompot.

Glimrende comté med en lidt for dominerende solbærkompot.

Den glimrende aften rundede vi af med en crème brulée , der havde det forventede sprøde sukkerlåg. Selve cremen skilte sig ud ved ikke at være en normal sat creme, men derimod en mere kompakt én, der i konsistens mindede om dulce de leche. Smagen var rigtig god med rigelige mængder god vanille.

Læs også om Gastromand.dks besøg på Nimb Vinotek

Slutteligt stod den på fyldte chokolader (40 kroner), der var frembragt af Nimbs igen konditor, og de sad også lige i skabet.

Hjemmelavede fyldte chokolader af høj kvalitet.

Hjemmelavede fyldte chokolader af høj kvalitet.

Tilbage er der kun at skrive, at jeg er blevet meget begejstret for Nimb Vinotek, og der skal lyde en klar anbefaling herfra. Maden og vinen er velsmagende og meget rimeligt prissat. Betjeningen er afslappet og venlig, og omgivelserne indbyder til alt lige fra nedtrapning efter en hård arbejdsdag eller en aften i byen din bedre halvdel eller en flok gode venner. Nimb Vinotek tilbyder også tematiserede vinsmagninger fra 325 kroner, og at dømme ud fra den smagning, der blev afholdt under vores besøg, giver det anledning til hygge, højt humør og mulighed for at lære lidt nyt om vin. Selv om vi blev trakteret i stor stil, vil jeg pointere, at det er helt i orden bare at kigge ind til et enkelt glas vin eller to.

Nimb Vinotek

Bernstorffsgade 5

1577 København

Telefon: +45 88 70 00 00

Mail: info@nimb.dk

Vinotek.nimb.dk