Geranium åbner grøntsagsrestaurant – byd velkommen til Angelika

Anbefalinger 22. maj, 2020 0 Kommentarer

Det er ikke kun Noma, der med sin burger- og vinbar har været kreativ i denne usædvanlige tid. Også Restaurant Geranium, Danmarks eneste trestjernede michelinrestaurant, har en overraskelse i ærmet. I deres inspirationskøkken åbner de nu en grøntsagsrestaurant, som bliver en afslappet restaurant for alle, der sætter pris på veleksekverede grøntsagsretter. Restauranten er opkaldt efter Rasmus Kofoeds mor og kommer til at hedde Angelika.

Geranium, verdens i øjeblikket femtebedste restaurant ifølge World’s 50 Best Restaurants har også måttet tænke ud af boksen i forbindelse med coronakrisen. Faktisk mødte jeg for en måneds tid sin medindehaver og køkkenchef Rasmus Kofoed på færgen hjem fra Samsø, hvor han fortalte, at han drømte om at åbne en afslappet restaurant, hvor maden udelukkende var baseret på grøntsager, og nu er projektet en realitet, og navnet på restauranten bliver Angelika.

“Jeg har i mange år haft en drøm om at åbne et vegetarisk spisested. Min mor er vegetar og har, siden jeg var helt lille, lært mig, hvor nærende og velsmagende plantebaseret mad kan være. Angelika er derfor opkaldt efter min mor og vil være en hyldest til planteriget, hvor vi vil servere sunde, velsmagende og udelukkende plantebaserede måltider,” fortæller Rasmus Kofoed.

Læs også: Disse vine skal du drikke til kartofler, asparges og rabarber

angelika
Angelika byder på én menu med 8-9 grønne serveringer til 650 kroner per person.

“Coronanedlukningen er selvfølgelig medvirkende til, at vi nu slår dørene op til Angelika. For udover at det er en gammel drøm at lave et mere folkeligt grønt spisested, vil en del af Geraniums gæster, der kommer fra udlandet, nok ikke vende tilbage lige med det samme. Dette er derfor også en mulighed for at kunne holde på vores medarbejdere og samtidig give danskerne mulighed for at smage og opleve, hvad grøntsager kan,” siger Rasmus Kofoed og fortsætter:

“Angelika vil åbne i Geraniums inspirationskøkken på Østerbro i København. De er tæt forbundet, og begge steder lader vi os udfordre af sæsonen og arbejder for at skabe enestående madoplevelser med kig til himlen og trækronerne, og med fornemmelse af de steder, maden kommer fra. Men Angelika er også sin egen med det smukkeste og mest smagfulde af hverdagen. Mere enkel, uformel og umiddelbar, og udelukkende plantebaseret.”

angelika
Rasmus Kofoed er vokset op med masser af grøntsager på menuen.

På Angelika vil der blive tilberedt velsmagende og sunde måltider skabt af økologiske og biodynamiske råvarer. De fleste urter og grøntsager hentes fra de nærliggende gårde Kiselgården og Birkemosegård, mens inspirationen hentes fra hele verden.

Angelika åbner torsdag den 4. juni og vil hen over sommeren holde åbent torsdag-lørdag til frokost. Menuen vil bestå af otte-ni grønne retter til omkring 650 kroner.

Angelika åbner den 4. juni og holder åbent torsdag til lørdag til frokost. Restaurant Geranium genåbner den 3. juni og holder åbent onsdag til lørdag til aften.

Læs mere om Angelika på Geraniums hjemmeside, og bestil evt. bord på +45 69960020