Copenhagen Cooking har efterhånden udviklet sig til et imponerende arrangement med et hav af forskellige kulinariske arrangementer for enhver smag. Vinterudgaven anno 2013 har været i gang hele februar, og nu er der en uge tilbage. Og hvad skal du nå at opleve? feinschmeckeren.dk kommer herunder med bud på, hvad du skal have med, inden Copenhagen Cooking takker af på torsdag.
Fine Food Festival – mød nogle af landets bedste kvalitetsproducenter
På Axelborg kan du den 23. og 24. februar møde nogle af Danmarks dygtigste producenter af kvalitetsråvarer og smage på deres produkter.
”Målet med Fine Food Festival er først og fremmest at sætte den gode madoplevelse i højsædet og vise, hvor langt man faktisk er kommet i Danmark, når det gælder kvalitetsråvarer”, siger festivalarrangør Lars Weis.
På festivalen kan du blandt andre opleve Frederiksdal Kirsebærvin, Hindholmsgrisen, Knuthenlund og Villerslev Skaldyr samt en lang række andre dygtige producenter, hvis absolutte fokus er på kvalitet.
STED: Axelborg, Vesterbrogade 4A – 1620 København V
ADRESSE: Vesterbrogade 4A, 1620 Copenhagen, Denmark
HVORNÅR: Lørdag den 23. februar 10.00 til 18.00 og søndag den 24. februar 10.00 til 16.00
PRIS: 175 kroner
WEB: http://www.finefoodfestival.dk/ (hvor du kan købe billet)
Estate enkeltmarkssmagning – kaffe og chokolade
Enkeltmarksbegrebet har tidligere primært været brugt i vinens verden, men i dag har det bredt sig, blandt andet til chokolade- og kaffedyrkning. Denne aften kan du smage flere af Estates kaffer og chokolader, for eksempel den nye brasilianske, økologiske gourmetchokolade AMMA, der udelukkende består af kakaobønner og sukker. Samtidig kan du blive klogere på, hvordan kaffe og chokolade dyrkes og produceres.
STED: Estate Kaffebar
ADRESSE: Gammel Kongevej 1, 1610 København V
HVORNÅR: Søndag den 24. februar klokken 19.00
PRIS: 225 kroner
Smagning af kultchampagnerne fra Domaine Jacques Selosse
Selosse er den mest afgørende spiller for fremdriften af økologisk og biodynamisk champagne gennem de sidste 25 år. Under denne smagning bliver du præsenteret for hans lieux-dits-champagner, altså champagner fra meget små geografiske arealer i Champagne.
I efteråret 2012 frigav Selosse de første kasser med sine seks lieux-dits-champagner. Danmark fik tre kasser, altså tre flasker af hver. Den ene er allerede solgt for cirka 14.000 kroner.
Danmarks ukronede champagnekonge, Jørgen Krüff, vil guide dig igennem smagningen, som tæller følgende champagner:
La Côte Faron, Grand Cru Aÿ
Le Bout du Clos, Grand Cru Ambonnay
Sous le Mont 2005, Premier Cru Mareuil sur Aÿ
Le Chemin de Châlons 2005, Grand Cru Cramant
Les Chantereines 2005, Grand Cru Avize
Les Carelles, Grand Cru Le Mesnil
STED: L’Esprit du Vin
ADRESSE: Snaregade 6, 1205 København K
HVORNÅR: Torsdag d. 21. februar klokken 19.00
PRIS: 1.250 kroner
Social dining – ånden i flasken
Kok Boris Buono, der senest har tjent som køkkenchef på Krogs Fiskerestaurant og tidligere været på noma, inviterer inden for til sit nyeste koncept Casa Magnifica, som byder på en unik middagsoplevelse i Buonos eget hjem. Sammen med Mr. Champagne, Jørgen Krüff, vil Boris Buono sørge for sine gæster med snacks, bobler, appetizers, 6 retter og 6 glas udsøgt vin.
Vi har på fornemmelsen, at det bliver stort.
STED: Casa Magnifica / Buonos Madatalier
ADRESSE: Købmagergade 23, 3, 1150 København K
HVORNÅR: 23.02.13 – 19:00
PRIS: 2.300 kroner
Se flere spændende arrangementer på www.copenhagencooking.dk