Sponsoreret artikel i samarbejde med Witt A/S
Læste du min test af den vilde grill Everdure 4K? Hvis ikke du har gjort det, kan jeg anbefale det, for det er virkelig en grill for feinschmeckere. En af de ting, jeg testede på den, var pitabrød bagt i grillen på den medfølgende pizzasten, og til disse grillede jeg et væld af friske sommergrøntsager og serverede den med hjemmelavede falafler og dressing.
Med en maxtemperatur på over 400 grader er det ingen sag at bage brød og pizza i Everdure 4K, og ligeså giver det grøntsager med masser af grillsmag og bevaret saftig- og spændstighed, fordi de ikke skal ligge særlig længe på grillen.
Herunder får du opskriften:
Pitabrød bagt på grill med grillet grønt og falaffel
Ingredienser til 4 personer
Falaffel
2 røde peberfrugter
300 gram kikærter, udblødt
4 spsk rasp
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg; knust og finthakket
1 æg
1 tsk spidskommen
Salt
Peber
Citronsaft
1 l olie til fritering
Pitabrød
Jeg skal på ingen måde give mig ud for at være mesterbager, så jeg fandt en glimrende opskrift hos min kollega, Valdemarsro, som i øvrigt er hver at følge for mange flere gode opskrifter.
Salat
1/2 spidskål
3 tomater skåret i halve
3 nye løg skåret i halve
3 gulerødder
Salt
Peber
Citronsaft
Olivenolie
Dressing
250 g cremefraiche 18 %
1 spsk tahin
2 spsk citronsaft
1 bdt. koriander, finthakket
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Salat: Klargør spidskål, peberfrugter, tomater, gulerødder og løg, og grill dem ved cirka 250 grader, indtil de begynder at karamellisere og bliver møre. Tag dem af grillen, og snit det hele i mindre stykker. Smag til med salt, peber, citronsaft og olivenolie.
Falafler: Grill peberfrugterne, indtil de bliver let brankede og møre. Blend samtlige ingredienser til en homogen masse, og smag til med citronsaft, salt og peber. Virker dejen for våd, kan du tilsætte mere rasp. Varm olien op, form falaflerne med en spiseske, og friter dem, indtil de er gyldne, ved 180 grader.
PItabrød: Lav dejen, og lad den hæve. Tænd for Everdure 4K, læg pizzastenen på, når optændingen er færdiggjort, og lad temperaturen nå 275 grader. Læg pitabrødene på stenen, når de har hævet, og bag dem under låg i cirka 15 minutter.
Dressing: Bland samtlige ingredienser, og smag til med salt og peber.
Skær pitabrødet op, fordel lidt af det hele deri, og spis! Velbekomme!