I forbindelse med et gourmettur til Nordjylland valgte jeg at tage et smut omkring Aalborg Chokoladen, der for nylig er flyttet i nye, større lokaler i Aalborg Øst, fordi de ganske enkelt havde brug for mere plads på grund af stigende efterspørgsel. Min første oplevelse med Aalborg Chokoladen fandt sted, da jeg for MAD&venner arrangerede en test af nyklassikeren inden for kvalitetsflødeboller, den med mørk chokolade, vanilleskum og marcipanbund. Blandt andre Mikkel Friis-Holm, der står bag verdensklassechokoladen Friis-Holm, var dommer, og både Summerbird, Sv. Michelsen, Magasin med flere deltog, men den suveræne vinder blev Aalborg Chokoladen.
Da magasinet udkom, fik jeg et opkald fra stifter og ejer af Aalborg Chokoladen, John Aslak Jensen, der ville høre, hvordan testen egentlig var gået. Han oplevede pludselig en usædvanligt stor efterspørgsel på sine flødeboller, og da jeg kunne overbringe den for ham glædelige nyhed, blev han selvfølgelig glad.
Aalborg Chokoladens flødeboller adskiller sig visuelt fra de andre ved at være aflange, lidt a la studenterbrød. Ideen er, at man skal kunne få alle dele af flødebollen i én bid, og det fungerer ganske godt. Chokoladen er af god kvalitet med en god bitterhed og mørk kakaosmag, der balancerer sødmen fra skummet, der i forhold til flere af de andre har væsentligt mere vanillesmag. Bunden er lavet af marcipan med 60 procent mandler, og den bliver dermed ikke for sød, men har derimod en tydelig, ren mandelsmag.
Produkterne kan stadig være vanskelige at få fingrene i, hvis du er bosat på Sjælland, men John Aslak Jensen forsikrer, at han arbejder på sagen, så flere kan opleve de gode flødeboller.
Aalborg Chokoladen laver flere andre gode produkter, heriblandt en karamelcreme og dragerede stykker lakrids, som adskiller sig fra Johan Bülows ved at være mere fløde, hvilket gør, at chokolade og lakrids flyder mere sammen i munden, hvilket jeg personligt godt kan lide.
Herunder følger en billedkavalkade fra fabrikken i Aalborg og på firmaets stand på Skagen Kvalitetsfødevaremesse.
Foto: Jonas Gehl Madsen.