Prolog Coffee Bar – kaffenørderi i øjenhøjde

Anbefalinger 9. marts, 2016 0 Kommentarer
Hils på herrerne bag Prolog Coffee Bar. Med lyst hår er det Jonas Gehl og ved siden af Sebastian Quistorff.

Hils på herrerne bag Prolog Coffee Bar. Med lyst hår er det Jonas Gehl og ved siden af Sebastian Quistorff.

Der er en ny kaffebar i København, som du skal kende. Den hedder Prolog Coffee Bar, og den ligger i Kødbyen i I’m a Kombos lokaler over for Mother, på Høkerboderne 16.

Folkene bag hedder Sebastian Quistorff og Jonas Gehl, og de har åbnet baren i samarbejde med I’m a Kombo-folkene, som er kendt for deres uortodokse tilgang til, hvad en spiseoplevelse kan være. Sebastian Quistorff har jeg hilst på nogle få gange tidligere, mens jeg har fulgt Jonas Gehl i en del år, først da han ledte Emmerys i Charlottenlund i sikker stil som butikschef og sidenhen på Democratic Coffee i Krystalgade, som foruden sin kaffe er kendt for at have vundet Børsens test af croissanter i København.
Jonas Gehl besidder en ekstrem interesse for kaffe og service, og det samme gælder Sebastian Quistorff, og dermed er der grobund for en kaffebar i særklasse.

”Vores største ønske er at medvirke til, at vores gæster får en bedre dag. Hos os skal gæsterne føle sig værdsat, og man skal kunne komme og føle sig tryg uden at have forberedt sig på, hvad Prolog Coffee Bar er for et sted,” siger Sebastion Quistorff.

Lys og aromatisk kaffe
Prolog Coffee Bar følger trop på den udvikling, som blandt andre Coffee Collective har været med til at skabe herhjemme i retning af lysere ristning, hvilket medfører en lettere kop kaffe uden den bitterhed, som en typisk espressobaseret kaffe, som vi kender den fra Italien, ville have. Den lysere ristning bevarer flere af kaffens aromaer og gør den mere nuanceret. Nogen elsker det, mens andre hader det (kaffe er i sandhed en vanesag), og for Prolog Coffee Bar handler det heller ikke om at diktere, hvad der er rigtigt og forkert.

”Vi vil meget gerne fortælle om vores kaffe, hvor den kommer fra, og hvordan vi brygger den, men vi er her ikke for at belære folk om, hvordan de skal kunne lide deres kaffe. Vi serverer udelukkende den kaffe, vi gør, fordi det er den, vi bedst kan lide. Vi ser ikke vores kaffebar som en erstatning, men derimod som et supplement til den eksisterende kaffescene,” siger Jonas Gehl.

Håndbrygget filterkaffe er et af hofnumrene på Prolog Coffee Bar.

Håndbrygget filterkaffe er et af hofnumrene på Prolog Coffee Bar.

Spændende bryggemetoder
Sagt på en anden måde vil Jonas Gehl og Sebastian Quistorff hjertens gerne øse ud af deres viden om kaffe, og den er i sig selv pengene værd. I sidste ende er det bedste dog at smage selv, og på baggrund af den kaffe, jeg smagte, kan jeg kun sige, at slutproduktet taler for sig selv: Det er rigtig god kaffe lavet af folk, der ved, hvad de laver.

Er man interesseret i alternative bryggemetoder, tilbyder Prolog Coffee Bar et såkaldt kaffeshot, som er en mellemting mellem en lungo (espresso, hvor ekstra meget vand er løbet igennem) og en kraftig filterkaffe.

”Først laver vi en lungo på espressomaskinen, men vi bruger vores filterkaffe, som er mere aromatisk og lys i ristningen i forhold til normal espressokaffe. Når kaffen er brygget, passerer vi den igennem et kaffefilter for at gøre kaffen finere i udtrykket,” siger Jonas Gehl.

Resultatet er en kaffe, der har en tykkere, mere cremet mundfylde i forhold til filterkaffe og ganske rigtigt ingen bitterhed. Den anvendte kaffe fra Sidamo-regionen i Etiopien har en frisk syrlighed og en mellemøstlig aroma af kanel og andre varme krydderier – prøv den. Al kaffen kommer i øvrigt fra små producenter, hvor fokus er på kvalitet frem for kvantitet. Prolog Coffee Bar laver desuden og håndbrygget filterkaffe såvel som espresso.

Lækre bidder til den lille sult
Foruden kaffen byder Prolog Coffee Bar også på et lille, delikat udvalg af småserveringer/håndmadder, som kan stille den lille sult. Blandt andet kan man få comte, der har lagret i 24 måneder, fra Le Gourmand, eller man kan prøve en avocadomad med god olivenolie og en hot sauce, der har trukket med gran. Bunden udgøres af I’m a Kombos hjemmebagte knækbrød.

Hjemmebagt knækbrød, cremet avocado, olivenolie og hot sauce med gran. Lækkert og rimeligt prissat til 50 kroner.

Hjemmebagt knækbrød, cremet avocado, olivenolie og hot sauce med gran. Lækkert og rimeligt prissat til 50 kroner.

Knækbrødet er stangvare på Prolog Coffee Bar, dog kun i ganske bogstavelig forstand.

Knækbrødet er stangvare på Prolog Coffee Bar, dog kun i ganske bogstavelig forstand.

Prolog Coffee Bar er afgjort et sted, hvor man kan få et frirum, og er man tilmed interesseret i at blive klogere på kaffe og de moderne bryggemetoder, kan jeg kun anbefale, at man slår et smut forbi Kødbyen.

Prolog Coffee Bar
Høkerboderne 16
1712 København V
Facebook-side