Lørdag d. 10. og 11. marts står i chokoladens tegn i København. Den årligt tilbagevendende Chokoladefestival i Carlsberg Tap1 er blevet et tilløbsstykke af en vis kaliber på grund af de mange, mange dygtige chokoladeudstillere, som giver smagsprøver på, hvad de hver især kan med den ædle, mørke spise, som vi er så mange, der holder af.
Herunder følger en billedreportage med et l i l l e udsnit af, hvad man kan se som gæst på festivalen. Hvis du bliver fristet, er der åbent til og med klokken 17 i dag d. 11. marts.
Én af de helt store og meget populære aktører inden for kvalitetschokolade er Summerbird, som selvfølgelig havde havdet to enorme påskeæg med – fordi de kan.
Én af forklaringerne på Summerbirds succes er deres overtrukne nødder. En anden er, at der altid deles rundhåndet ud af de velsmagende nødder. Personligt bliver jeg altid betaget af de store metalfade med bjerge af nødder med lakrids, hindbær, citron og så videre og så videre…
En nyhed fra Summerbird er deres nye mandel- og hasselnøddecremer, som udelukkende består af nødder. Et godt alternativ til Nutella.
Altid smilende Nikolaos Strangas, der især er kendt for sine lækre macarons, var også til stede. Betjeningen hos den charmerende og venlige græker er altid i top.
En gut ved navn Damian Allsop laver chokolade under navnet CH2OCOLATES; fyldte chokolader, hvor ganachen er en emulsion af chokolade og vand, hvilket får smagene til at stå ekstremt klart frem, sammenlignet med når man bruger smør eller fløde. Det flotte stykke med basilikum smagte meget intenst af den friske krydderurt.
Taza Chocolate kommer fra Mexico. Det er meget populært i USA og er ganske specielt. Chokoladen presses sammen med sukker i forme, hvilket giver en knasende oplevelse i munden fra sukkerkystallerne. Jeg smagte varianten med chili, hvor den intense styrke fra den røde frugt kom snigende til sidst.
En dessertkonkurrence finder også sted under Chokoladefestival, hvor nogle af landets dygtigske dessertkokke folder sig ud…
…og sidenhen bedømmes af et skarpt dommerpanel.
Sønderjyske Xocolatl lader sig blandt andet inspirere af sit geografiske ophav. Her i form af et æg, der er inspireret af brødtorte, en sønderjysk kage med blandt andet rugbrød, solbær og chokolade.
To topprodukter inden for pladechokolade. Dygtige Mikkel Friis-Holm producerer sin egen chokolade. Den får i et kommende indlæg lov til at dyske mod den anden fremragende producent, Duffys, som forhandles af Chokomania.
Undertegnede fandt måske ikke denne kreation decideret æstetisk. Til gengæld er den iøjnefaldende, og den runder hermed billedkavalkaden af. Det var Chokolade-Fabrikken, der havde medbragt værket.
Var du selv til Chokoladefestival 2012, og spottede du i så fald noget særligt spændende. Skriv en kommentar, hvis du har noget på hjerte, der omhandler chokolade.
Like this:
Like Loading...