Opfordring: Besøg Singapore Street Food på Vesterbro Torv

Anbefalinger, Begivenheder 24. august, 2013 0 Kommentarer

Copenhagen Cooking ruller, og det er fantastisk. Der er et hav af vidt forskellige arrangementer, der spænder over alt lige fra madfilmfestival til gourmetoplevelser og luksusvinsmagninger. feinschmeckeren.dk var inviteret til præsentation af et nyt tiltag af den mere spændende slags.

Claus Meyers Restaurant Nam Nam, der dyrker det singaporeanske køkken, har i weekenden besøg af fire dygtige kokke fra Singapore, der til daglig langer veltilberedt, frisk street food over disken i den pulserende mikrostat. I Singapore er det helt normalt, at man i sin frokostpause går ned på gaden og køber sit måltid på gaden. Måltiderne koster en brøkdel af, hvad de gør herhjemme, og så er maden velsmagende og for det meste i den sunde afdeling. Altså er der ingen grund til at medbringe sure madpakker eller have frokostordninger fra ligegyldige cateringfirmaer, der serverer mad af halvfabrikata.

Denne street food-kultur kan du i denne weekend opleve på Vesterbro Torv til Singapore Street Food, og jeg kan i højeste grad anbefale dig at smutte forbi. For en halvtredser eller to kan du udforske velsmagende, anderledes retter, der byder på alt fra sashimi af sværdfisk til en vaskeægte chicken rice med delikate ris. Herunder kan du se det fine udvalg af retter fra vores forsmag på sagerne i går.

De søde, venlige singaporeanere serverer deres retter på følgende tidspunkter og sted:

Lørdag 24. august kl. 12-20 Søndag 25. august kl. 12-18
Vesterbros Torv, 1620 V

Læs mere her.

Så skal der hakkes kyllinger.

Så skal der hakkes kyllinger.

Der laves black pepper roti John, malaysisk inspireret omeletsandwich fra den kvindelige kok Devagi Sanmugam.

Der laves black pepper roti John, malaysisk inspireret omeletsandwich fra den kvindelige kok Devagi Sanmugam.

Puffede ris er klar til at agere sprødt element...

Puffede ris er klar til at agere sprødt element…

... oven på denne smukke sværdfisk. Læg mærke til den fine fedtmarmorering.

… oven på denne smukke sværdfisk. Læg mærke til den fine fedtmarmorering.

 

Den endelige servering med sesamolie, lime og urter.

Den endelige servering med sesamolie, lime og urter.

Det er Bjorn Shen fra Artichoke Cafe + Bar, der står bag sværdfisken.

Det er Bjorn Shen fra Artichoke Cafe + Bar, der står bag sværdfisken.

Bjorn Shen er også ansvarlig for denne frækkert af en steamed bun med hakket kød, friterede nudler og mayo med sambal chili.

Bjorn Shen er også ansvarlig for denne frækkert af en steamed bun med hakket kød, friterede nudler og mayo med sambal chili.

 

Den fornævnte omeletsandwich i færdig udgave, her med pebersauce på toppen.

Den fornævnte omeletsandwich i færdig udgave, her med pebersauce på toppen.

 

Devagi Sanmugam står også bag denne indisk inspirede friterede bolle af kartoffel, æg og bønner, som gemmer på en hel reje. Der er en halvskarp chilisauce på siden.

Devagi Sanmugam står også bag denne indisk inspirede friterede bolle af kartoffel, æg og bønner, som gemmer på en hel reje. Der er en halvskarp chilisauce på siden.

Wee Liang Lian præsenterede sin chicken rice.

Wee Liang Lian præsenterede sin chicken rice.

 

Rigtig velsmagende ris, der bliver kogt i kyllingebouillon, mør kylling, tigerreje og nudler.

Rigtig velsmagende ris, der bliver kogt i kyllingebouillon, mør kylling, tigerreje og nudler.

 

Reje og fisk med tamarindsauce.

Reje og fisk med tamarindsauce.

Den unge Matthew Mok fra The Rabbit Stash stod for denne ret, som han i Singapore laver med rød snapper. Her var den med dansk ørred og en lille tofukurv med aubergine på siden.

Den unge Matthew Mok fra The Rabbit Stash stod for denne ret, som han i Singapore laver med rød snapper. Her var den med dansk ørred og en lille tofukurv med aubergine på siden.

 

Sidste salte indslag var nakkefilet fra gris med karryris.

Sidste salte indslag var nakkefilet fra gris med karryris.

 

En meget speciel dessert, der stammer fra det sydøstlige Asien: En yderst cremet kokosis, karamelsauce, røde bønner og gelerede nudler af rismel og pandan-blade, som har en mandellignende smag.

En meget speciel dessert, der stammer fra det sydøstlige Asien: En yderst cremet kokosis, karamelsauce, røde bønner og gelerede nudler af rismel og pandan-blade, som har en mandellignende smag.