Morgenmaden på Roxie er afgjort et besøg værd

Anbefalinger 24. februar, 2020 0 Kommentarer

Morgenmad på hoteller er langt fra altid nogen stor kulinarisk oplevelse – eller sågar blot godt og gedigent – og det er ærgerligt, for hvem vil ikke gerne begynde dagen på god vis? På Hotel Herman K er det restauranten Roxie, der sørger for gæsterne både til morgen og aften, og man kan også komme ind fra gaden. Det gjorde jeg en dag til morgenmad, og jeg blev ikke skuffet.

Jeg har fornøjelsen af at rejse meget i arbejdsregi. Når man er af sted i flere dage, kræver det som bekendt overnatning, og en sådan finder sted på et hotel. Jeg er efterhånden begyndt at holde mig væk fra de store hoteller, for jeg har ganske enkelt svært ved at kapere de lange korridorer af ligegyldige morgenmadsbuffeter fyldt med industrivarer, røræg fra dunk, slattent bacon, der sejler på skiver af toastbrød, blødkogte æg, der i mellemtiden er blevet stenhårde og så videre. Jeg ved godt, at der er mange behov på et hotel med mange overnattende gæster, men det er frustrerende at kigge på så meget mad, man ikke har lyst til at spise, og tænk så på, hvor meget af det der bliver smidt ud, når morgenmaden lukker ned.
Nej, giv mig hellere et hotel, der har mod til at snævre udvalget ind og i stedet for satse på færre, velvalgte produkter af høj kvalitet. Specielt de mindre hoteller rundt omkring i verden er blevet dygtigere til det, og det sætter jeg stor pris på.

Læs også: Her er de nye michelinstjerner

Et af Københavns nyeste hoteller er Herman K over for Magasin du Nord i København, og stedets restaurant, Roxie, blev hurtigt kendt for sit smagsrige bornholmske køkken med afstikkere til Indien, Asien og Sydeuropa, men, hvad færre ved, er, at Roxie også er ansvarlig for Hotel Herman K’s morgenmad. Det var heller ikke noget, jeg selv havde tænkt over, før Roxie inviterede mig ned for at teste morgenmaden, hvilket jeg takkede ja til.

Indbydende buffet – 100 procent økologisk
Roxie serverer mandag-fredag kl. 7-10 og lørdag-søndag kl. 7.30-11 for hotellets gæster såvel som alle andre, der måtte have lyst til at spise morgenmaden dér. Bor man ikke på hotellet, koster morgenmaden 299 inklusiv kaffe, te, juice, smoothies og bobler. Børn spiser til halv pris. Det er selvsagt ikke noget, de fleste kan gøre hver dag, men skal man holde et morgenmøde, hygge sig lidt ekstra med sin partner eller noget andet, der kunne lægge op til mere end havregryn med mælk, er det omvendt heller ikke afsindigt mange penge. Det hele kommer dog i sidste ande end på kvaliteten af det, der serveres, så vi gik til truget for at se, om der var noget, der var værd at sætte tænderne i.

Det viser sig, at morgenmaden er 100 procent økologisk, og allerede derfra er Roxie foran på point. Derefter er det første, jeg kigger på, om man kan sammensætte en sund morgenmad med grøntsager, æg og lignende. Der er et fint udvalg af gnavegrønt, charcuteri af høj kvalitet og oste fra Arla Unika, og dertil kan man eksempelvis vælge røræg fra a la carte-sektionen, som også er inkluderet i prisen.

Man kan også snuppe en skål yoghurt og toppe den med et bredt udvalg af lækre nødder, bærkompotter uden tilsat sukker eller lignende. Blandt nødderne spotter jeg hurtigt, at der er macadamianødder, og kender man prisen på denne planterigets version af sydesaltet smør, kan man ikke andet end at anerkende køkkenet for en vis grad af generøsitet, og jeg får da også spist min del af de runde guldklumper, inden vi forlader Herman K.

Der er også et fint udvalg af brød, herunder friskbagt rugbrød, surdejsbrød og diverse stykker wienerbrød og croissanter, så gider man ikke alt det sunde, kan man også sagtens spise sig mæt i søde sager.

Læs også: Det er svært at bevare jordforbindelsen på Jordnær

roxie morgenmad

Som på ethvert andet godt hotel er der på Roxie også en indbydende buffet, her 100 procent økologisk.

Lækker økologisk coppa.

Det er yderst sjældent, at man ser de kostbare macadamianødder på en buffet. Jeg indrømmer, at jeg tog godt for mig af varerne.

Godt forsynet med sager fra buffeten tager vi et kig på de retter, som man kan bestille fra menukortet. Vi prøver først et ingefærshot, som er afkølet og forfriskende med klar smag af ingefær, uden at den trækker grimasser takket være en fin balance og hjælp fra lidt æblejuice.

Der er også mulighed for et ingefærshot, som i øvrigt smagte dejligt og mildt af ingefær.

På anbefaling fra køkkenet prøver vi også Roxies bud på en morgengrød, som til min overraskelse er mere ovre i en form for risotto, blot lavet med forskellige danske kornsorter. Den er rørt med Arla Unika Havgus, hvilket giver den en delikat, cremet konsistens og et mere salt udtryk. Grøden har fået et drys kanel og en skefuld solbærkompot, og da jeg først har vænnet mig til den mere salte profil i grøden, nyder jeg den i stor stil.

Morgengrød af a la Roxie med hele kerner, Arla Unika Havgus-ost, kanel og solbærkompot.

Ikke al grøden bliver spist, og i stedet for at smide den ud laver Roxie palthæsta, små, bornholmske klatkager, ud af den i stedet for. De bliver stegt i smør og serveret med fermenteret honning. Der er næsten lidt arme riddere over dem, og de smager skønt.

Palthæsta er en slags bornholmske klatkager, som er lavet af den overskydende morgengrød stegt i smør. Dem må man ikke snyde sig selv for at prøve.

Med god kaffe i kopperne og gode varer på tallerkenerne kan vi kigge os lidt omkring. Indretningen er meget skandinavisk med et minimalistisk udtryk, som til min smag ville nyde godt af et lille skud hjemlig hygge. Det kunne være et par farverige malerier eller lignende, som kunne bryde den meget rå og grå stemning, der er i lokalet.

Roxie er indrømmet meget enkelt og stilrent. Jeg kunne dog godt ønske mig en anelse mere hygge i lokalet.

Selv om mætheden har indfundet sig, er der ingen tvivl om, at Roxies chokoladespread skal testes. Den er cremet og fed med masser af chokoladesmag. Jeg finder et stykke af det lækre kerneknækbrød med frø og kerner, smører et tykt lag af chokoladecremen på og topper gavmildt med macadamianødder. Lad mig bare slå fast, at det er noget af det lækreste, jeg længe har spist til morgenmad, og hermed giver jeg tippet videre til dig, så du kan prøve det, hvis du beslutter dig for at besøge Roxie til morgenmad.

roxie morgenmad

Roxies “Nutella” er voldsomt vanedannende, fandt jeg ud af.

Er du på jagt efter et godt sted til et morgenmøde eller en hyggelig morgen med en, du holder af, kan jeg varmt anbefale Roxie. Tjenerne er søde og venlige, udvalget af mad er indbydende og velvalgt, og kaffen er lavet af gode kaffebønner. Når jeg lægger det hele sammen, er 299 kroner ikke mange penge, for det løber hurtigt op i den slags beløb på en café, når du bestiller en enkelt ret, en juice og en kop kaffe. Her kan man bestille alt det kaffe, man orker, og det samme gælder fra både buffet og menukort. Skriv dig det bag øret, næste gang du overvejer en tvivlsom brunch fra en café, der ikke vil dig det lige så godt som Roxie, som du kan læse mere om her. 

feinschmeckeren.dk var inviteret af Roxie – meninger er helt mine egne.