Cortsen Dining – topgastronomi i din dagligstue

Anbefalinger 12. januar, 2017 0 Kommentarer

En af tidens spændende tendenser er, at man ikke længere behøver at tage på restaurant for at få en stor gourmetoplevelse. Faktisk kan man bare blive hjemme, for flere og flere kokke er begyndt at tilbyde deres mesterlige kreationer hjemme hos dig i privaten.

Læs også: Hjemme – private dining deluxe 

En af de mest spændende kokke på den front er Mads Cortsen. Mange vil genkende ham fra forrige års sæson af MasterChef, hvor han kæmpede sig hele vejen til en andenplads. Han blev kendt for sit gode humør, sin iver efter at gøre tingene perfekt og sin passion for den finere madlavning.

Cortsen Dining.

Mads Cortsen, her i færd med at blæse en sukkerkugle, som du kan se mere til længere nede – er gået all in på en karriere inden for madlavning efter sin andenplads i MasterChef 2015, og det kan nu komme dig til gode takket være hans koncept Cortsen Dining. Foto: Jesper Rais.

Efter en række ophold på blandt andet Kokkeriet og Frederikshøj fandt Mads Cortsen i fjor tiden moden til at begynde sit eget private dining-koncept, som han kalder Cortsen Dining. Her tilbyder han sine madkundskaber til private, der ønsker at skabe en helt særlig aften i deres eget hjem. Foruden selve maden og sit udstyr sørger han også for smuk service, der understøtter madens elegance. Herfra kan du tage stilling til, om du ønsker selv at sørge for vin. Hvis det ikke er tilfældet, sørger Mads Cortsen også for en vinmenu, der passer til maden.

Valget står mellem hans to menuer, signaturemenuen og signature prestige-menuen, til henholdsvis 1.250 og 2.100 kroner. På førstnævnte får man fem snacks, seks retter og to petit fours baseret på råvarer af høj kvalitet. Det samme gælder på prestigemenuen, hvor der dog er skruet op for både mængde og luksus med syv snacks, syv serveringer og tre petit fours, der indeholder både caviar, trøfler (når de er i sæson) østers og lignende.

cortsen dining

Man bliver ikke snydt for luksus, når man lader Mads Cortsen træder over ens dørtærskel i privaten.

Konceptet er kommet godt fra start med mange positive tilbagemeldinger fra Cortsen Dinings kunder, men Mads Cortsen forsøger konstant at forbedre sin menu. Derfor havde han inviteret seks personer ud i sit køkken på Amager for at få feedback på sine aktuelle retter, og her var jeg heldig at være iblandt. Mads Cortsen serverede os en blanding af de to menuer, og konklusionen var afgjort, at niveauet er højt og afgjort på niveau med ambitiøse gourmetrestauranter.

cortsen dining

En af mine favoritter fra aftenen: Gråtunge med syltede løg og cremet sauce.

Vi var generelt i småtingsafdelingen i vores feedback. Mads Cortsen har rigtig godt styr på smag og teksturer, og så elsker han at pynte; måske også en tand for meget, hvis du spørger mig, og i nogle enkelte tilfælde kunne man godt fornemme, at det visuelle havde stort fokus, mens smagen, der kom ud af det, ikke helt stod mål med anstrengelserne. Mads Cortsen er ung og energisk, og hans udviklingskurve stiger med høj hastighed. Jeg kan også bekræfte, at råvarerne var af høj kvalitet med både hvide og sorte trøfler, caviar og østers, og når man lægger mængden af luksus, finessen i de enkelte retter og velsmagen sammen har man en oplevelse, der er alle pengene værd.

En anden servering af virkelig høj klasse. Ceviche-inspireret pighvar med løjrom og hasselnødder. Her rammer Cortsen balancen mellem simplicitet og kompleksitet spot on.

Jeg ville beskrive Mads Cortsens køkken som europæisk funderet med base i det nordiske og franske køkken med enkelte afstikkere til Japan. Der er masser af lethed og elegance i det visuelle udtryk, samtidig med at man får masser af smagsintensitet. Herunder kan du se nogle flere af de serveringer, vi smagte, og som du kan forvente at smage, når du booker Mads Cortsen til at komme hjem og trylle i din dagligstue med sit one man dining-show, Cortsen Dining.

Østers med nashipære og yuzu.

Sart og elegant snack bestående af spidskål, parmesan og marv – umami for fuld udblæsning.

Friteret vagtelæg med sort trøffel – æggemad deluxe.

Rejecroquette med tatarsaucelignende mayo; fast i kødet og med intens rejesmag.

Snack af ibericoskinke med græskar.

Jomfruhummer, græskar og koriander.

Et eksempel, hvor smagen ikke helt følger med det visuelle og ikke mindst det tidskrævende arbejde. Bemærk de sirligt anlagte trøffeloblater over vagtelbrystet. Der var masser af velsmag, men trøflen forblev anonym i ligningen.

Svinekæber, puffet svær, æble og broccoli.

Rådyrfilet og -croquette, løgpuré og hvid trøffel.

Solbær og chokolade.

Mads Cortsen har brugt lang tid på at forfine sukkerkuglen, som han har lært at lave hos Wassim Hallal på Frederikshøj. Balancen i desserten med udgangspunkt i tropisk frugt var sublim, hvilken gjorde, at man kunne spise sukkerkuglen, uden at det blev for sødt. Den bestod af sprød passionsfrugt, en luftig mousse af kokosmælk, passionsfrugtsorbet, passionsfrugt- og ananasgelé samt marengstoppe. Bravo!

 

Læs mere om Cortsen Dining, og book på Mads Cortsens flotte hjemmeside.