Her er højdepunkterne fra Chokoladefestival 2013

Begivenheder 4. marts, 2013 2 Kommentarer

Her på feinschmeckeren.dk betyder chokolade af høj kvalitet utrolig meget. Det er en kilde til nydelse, komplekse smagsoplevelser og glæde i sindet. Derfor blev Chokoladefestival 2013 i Tap 1 naturligvis forbilagt et besøg. Den årligt tilbagevendende begivenhed er blevet noget af et tilløbsstykke for chokoladelystne, og det er ganske fortjent; de gode producenter er til stede, store som små, og de står klar til at fortælle deres spændende historier bag chokoladen, og der er rig mulighed for at smage undervejs. Herunder følger feinschmeckeren.dks højdepunkter fra årets chokolademekka.

Friis-Holms seneste skud på stammen, Johe 70 procent, var kun tre dage gammel, og det var dagens største chokoladeoplevelse. Den friske chokolade minder om ung vin, som endnu har markante tanniner.  Mikkel Friis-Holm er en chokolademager i internationel topklasse.
Friis-Holms seneste skud på stammen, Johe 70 procent, var kun tre dage gammel, og det var dagens største chokoladeoplevelse. Den friske chokolade minder om ung vin, som endnu har markante tanniner. Mikkel Friis-Holm er en chokolademager i internationel topklasse.
Friis-Holm har også kastet sig over andre produkter, her en sennep med kakaonibs i samarbejde med John Hotdog Deli.
Friis-Holm har også kastet sig over andre produkter, her en sennep med kakaonibs i samarbejde med John Hotdog Deli. Eminent til den gode grillpølse.
Hvor det hele begynder...
Essensen af det hele…
Chocolatier Damian Allsop står bag CHO2COLATES. Han skiller sig ud ved at lave sin ganache med vand i stedet for fløde, og dermed for chokoladerne en renere smag. Dette vidunderlige stykke er med lakrids og havsalt. CHO2COLATES er repræsenteret på flere michelinrestauranter i London.
Chocolatier Damian Allsop står bag CH20COLATES. Han skiller sig ud ved at lave sin ganache med vand i stedet for fløde, og dermed får chokoladerne en renere smag. Dette vidunderlige stykke er med lakrids og havsalt. CH20COLATES er repræsenteret på flere michelinrestauranter i London.
DM i chokolade blev afholdt under Chokoladefestival, og vinderkagen med ingefær ses her.
DM i chokolade blev afholdt under Chokoladefestival, og vinderkagen med ingefær ses her.
Smukke, små æsker fra schweiziske Beschle.
Smukke, små æsker fra schweiziske Beschle.
Aalborg Chokoladens forrygende flødeboller, som jeg tidligere har udnævnt til Danmarks bedste i magasinet MAD&venner. Den er et must for flødebolleaficionados.
Aalborg Chokoladens forrygende flødeboller, som jeg tidligere har udnævnt til Danmarks bedste i magasinet MAD&venner. Den er et must for flødebolleaficionados.

Læs også: Aalborg Chokoladen – Danmarks bedste flødeboller

På den seneste udgave af Lakridsfestival fik Aalborg Chokoladen prisen for det mest unikke produkt med denne kugle af cremet lakrids i hvid chokolade med  støv af frysetørrede hindbær - meget fortjent.
På den seneste udgave af Lakridsfestival fik Aalborg Chokoladen prisen for det mest unikke produkt med denne kugle af cremet lakrids i hvid chokolade med støv af frysetørrede hindbær – meget fortjent.
Den perfekte chokoladebar til Chanel-tasken. Toskanske Amedei laver chokolade i verdensklasse.
Den perfekte chokoladebar til Chanel-tasken. Toskanske Amedei laver chokolade i verdensklasse. Importeres af Chokomania.dk

Læs også: Amedei – fantastisk chokolade fra Italien

Esmeraldas Milk fra Original Beans, den bedste mælkechokolade, jeg har smagt. Den har den lyse chokolades lethed uden at blive sød - gensmagningen levede fuldt ud op til smagen, da feinschmeckeren.dk anmeldte Original Beans.
Esmeraldas Milk fra Original Beans, den bedste mælkechokolade, jeg har smagt. Den har den lyse chokolades lethed uden at blive sød – gensmagningen levede fuldt ud op til smagen, da feinschmeckeren.dk anmeldte Original Beans. Tilmed er bæredygtigheden i top – et meget sympatisk projekt.

Læs om det sympatiske projekt Original Beans her.

100 procentschokolader er virkelig spændende at smage, fordi de er så intense i smagen, og du får den rene, tørre chokolade. Her en glimrende udgave fra brasilianske Amma, der forhandles af Chokolade Compagniet.
100 procentschokolader er virkelig spændende at smage, fordi de er så intense i smagen, og du får den rene, tørre chokolade. Her en glimrende udgave fra brasilianske Amma, der forhandles af Chokolade Compagniet.
Summerbird var naturligvis repræsenteret på Chokoladefestival, her med deres kirsebærflødebolle på amarenakirsebær. Summerbird gør det altså godt, gør de.
Summerbird var naturligvis repræsenteret på Chokoladefestival, her med deres kirsebærflødebolle på amarenakirsebær. Summerbird gør det altså godt, gør de.
Og Summerbird leverede dagens bedste oplevelse i feltet af fyldte chokolade med dette påskeæg af hvid chokolade med lakridsganache med perfekt balance og konsistens.
Og Summerbird leverede dagens bedste oplevelse i feltet af fyldte chokolade med dette påskeæg af hvid chokolade med lakridsganache med perfekt balance og konsistens.
Også Vietnam kan lave chokolade.
Også Vietnam kan lave chokolade.
A Xocos flødeboller hører også til i eliten.
A Xocos flødeboller hører også til i eliten.
A Xoco, Anthon Bergs gourmetserie, beundrer jeg for deres mod til at gå nye veje inden for chokoladegastronomien. Her ses et stykke med ananas- og roquefortganache.
A Xoco, Anthon Bergs gourmetserie, beundrer jeg for deres mod til at gå nye veje inden for chokoladegastronomien. Her ses et stykke med ananas- og roquefortganache – prøv det!
Altid smilende Nikolaos Strangas var naturligvis også til stede, og han havde taget nogle af sine smukke og velsmagende kager med.
Altid smilende Nikolaos Strangas var naturligvis også til stede, og han havde taget nogle af sine smukke og velsmagende kager med.
Og Strangas havde taget alternativ pynt med.
Og Strangas havde taget alternativ pynt med.
Min gode ven og kollega Frederik Kreutzer stod klar til en snak om tør vin og chokolade - et match, som det klart er værd at stifte bekendskab med.
Min gode ven og kollega Frederik Kreutzer stod klar til en snak om tør vin og chokolade – et match, som det klart er værd at stifte bekendskab med.

Se mere på Chokoladeselskabets officielle side.

 

 

 

 

 

 

  • Bo

    Jeg var med til lakridsfestivallen og synes “underholdningen” (foredrag og madlavning) var lidt af en tynd kop the, mens standene og smagsprøverne var gode. Var det også sådan til chokoladefestivallen, eller var der nogle interessante indslag?

    • Feinschmeckeren

      Hej Bo

      Jeg har ikke deltaget i Lakridsfestival, så det vil jeg undlade at gøre mig klog på. Jeg synes, at Chokoladefestival er et godt mix, der både giver mulighed for nørdet snak med producenterne hen over diskene, og der er også nogle interessante foredrag. Uanset hvad er Chokoladefestival et besøg værd.