Vinkælderen på Glostrup Parkhotels La Cocotte er en rejse værd

Anbefalinger 23. november, 2016 0 Kommentarer

Tilbage i september var jeg inviteret på Glostrup Parkhotel, i forbindelse med 25-årsjubilæet for åbningen af Restaurant La Cocotte, der åbnede med Jan ”Cocotte” Pedersen ved roret i 1991. I forbindelse med en omfattende restaurering af restauranten var hotellet klar til at åbne op for en ny epoke i La Cocottes tilværelse, i dag dog uden Jan Pedersen, som i øvrigt allerede rykkede videre relativt kort efter etableringen i 1991.

Læs også: Hjemme – private dining deluxe

la cocotte
Jan “Cocotte” Pedersens vinderret fra Bocse d’Or i 1989.

Jan Pedersen vil måske ikke for alvor ringe en klokke i samme grad som René Redzepi og Rasmus Kofoed, men tilbage i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne var han en af de største profiler herhjemme. I 1989 vandt han guldmedalje ved Bocuse d’Or for sin forret med hummerhale svøbt i bacon (tiderne har ændret sig), og derudover kreerede han den overdådige menu til den oscarvindende film Babettes Gæstebud. Både vinderretten fra Bocuse d’Or samt den mest kendte ret fra filmen, vagtel i sarkofag, var på menuen ved denne jubilæumsmiddag, som blot fandt sted to dage.

Læs også: Sådan kommer du i gang med hjemmelavet snaps

la cocotte
Vagtel i sarkofag fra filmen Babettes gæstebud. Køn er den ikke, men smagen var sublim. Kødet var saftigt, og sarkofagen var lavet af noget af det mest vellykkede butterdej, jeg har oplevet. Den var både sprød, sej og dejligt fed.

Vinkælder af sublim kvalitet
Mens dette arrangement ikke er til at opleve igen lige foreløbig og derfor ikke kan tjene som anledning til at besøge La Cocotte, fandt jeg en anden god grund til at sætte kursen mod Glostrup. Det viste sig, at stedets restaurantchef, Dietmar Weiss, gennem årene har taget sig særdeles godt af La Cocottes vinkort. Det er et traditionelt anlagt kort med stort fokus på især Bourgogne og Bordeaux med vine fra nogle af de bedste producenter. Det er langt fra det mest omfattende vinkort, jeg er kommet omkring, men til gengæld er de enkelte numre velvalgte og i flere tilfælde meget venligt prissat. Tag eksempelvis vinen fra det berømte 2. cru classé-slot Leoville-Poyferré i Saint-Julien, Bordeaux, til 1.200 kroner per flaske i både årgang 2007, 2002 og 1998, hvilket er en god pris på restaurant, om end der ikke er tale om store årgange i Bordeaux.

la cocotte
Der er store vine af komme efter hos La Cocotte på Glostrup Parkhotel.

Også i Bourgogne er der interessante bud på god underholdning til en overkommelig pris. Eksempelvis en flaske 1999 Volnay Santenots de Milieu til 800 kroner fra den dygtige producent Francois Mikulski, der i den aktuelle 2014-årgang er set til 599 kroner online. La Cocottes pris kan man ikke sige noget til.

Fra en anden bourgogneappellation, Morey-Saint-Denis, kan man finde endnu en 1999’er, denne gang fra den populære producent Domaine Dujac til 950 kroner, hvilket bestemt også er rimeligt.

Udvalget af Leflaive er også ganske bredt og fristende.
Udvalget af Leflaive er også ganske bredt og fristende.

En ting, man ikke ser så ofte længere, er et vinkort med et bredt udvalg af vine på halvflaske; men her har La Cocotte også mange rigtig spændende bud til meget rimelig priser. Et af de mest iøjnefaldende er 2002 Gevrey-Chambertin Les Cazetiers fra Domaine Armand Rousseau til 550 kroner for en halvflaske. Den samme vin i normalflaske koster 2.100 kroner, så halvflasken er en meget billig chance for at prøve en vin af den kaliber.

For blot 300 kroner man kan fornøje sig med en halvflaske 1999 Château Lynch Moussas, et af de berømte slotte fra Pauillac i Bordeaux.

Generelt må man sige, at vinkortet på La Cocotte har mange vine i gamle årgange, og det er et sympatisk træk, at de gamle vine ikke nødvendigvis er dyrere end de nye årgange.

la cocotte
Lafite anno 1978 – bemærk “Irma Vin” på etiketten. Supermarkederne var sjovere i gamle dage.

Snak med Dietmar
Hvis du sidder og overvejer, om du skal kigge forbi Glostrup Parkhotel og La Cocotte for at drikke store vine til små priser, kan jeg kun anbefale dig at gøre det. Jeg er nødt til at sige, at eksekveringen af de retter, vi fik, da vi var besøg, desværre var temmelig svingende i niveau. Til daglig serverer køkkenet en mere brasserielignende menu, og hvordan niveauet er her, har jeg til gode at finde ud af; men vurderet ud fra denne aften er det vinene, der er det store trækplaster på hotellet. Vinkortet er i øvrigt præmieret med den flotte Award of Excellence af det toneangivende vinmedie Wine Spectator.

Spørg efter Dietmar Weiss, når du kommer, og sørg for at få god tid til at kigge på vinkortet. Han giver selvfølgelig også gerne en rundvisning i kælderen, hvilket i øvrigt er en rar, nærmest terapeutisk oplevelse.

Jeg kommer desværre ikke uden om at komme lidt malurt i bægeret. Når nu man vælger at restaurere restauranten, er det synd, at man har købt nogle vinglas, der slet ikke lever op til niveauet i vinkælderen. Har man endelig besluttet sig for at drikke en stor vin, punkterer det unægtelig glæden betragteligt, når man skal sidde og drikke af kluntede glas med tyk glaskant. Den slags er der heldigvis råd for, og hvis La Cocotte får styr på denne trods alt overskuelige operation, er der mere end rigelig grund til at tage forbi til et par retter fra menukortet, mens kan fordyber dig i stedets vinøse fristelser.

feinschmeckeren.dk var inviteret af La Cocotte. 

La Cocotte, Glostrup Parkhotel
Hovedvejen 41
2600 Glostrup