Topsteder i København rykker til Bornholm og Samsø

Anbefalinger, Begivenheder 16. juli, 2014 0 Kommentarer

Sommeren er over os, og har du ikke bestilt all inclusive-rejse til Alanya, så fortvivl ikke. Vi er nemlig begavet med nogle dygtige, foretagsomme folk herhjemme, som gerne bruger sommeren på at udbrede de gode smagsoplevelser til andre dele af landet, så det ikke kun er folk i København, der kan få glæde af dem. Befinder du dig på Bornholm og/eller Samsø i løbet af sommeren, bør du derfor notere dig disse to pop-up-foretagender:

Verdensklassebar indtager Bornholm

Hvem vil ikke gerne drikke sin cocktail her?

Hvem vil ikke gerne drikke sin cocktail her? Foto: Ruby

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg holder meget af cocktailbaren Ruby, der ligger i det indre København. Hver gang oplever jeg fortrinlig service med respekt for både traditioner og gæster; velklædte er de nydelige, unge mænd, og deres manerer er langt over den gennemsnitlige betjening, man oplever i vores hovedstad. Den internationalt anerkendte cocktailbar har rykket butikken til Listed på Bornholm, hvor de holder åbent tirsdag til fredag fra 18 til 24 frem til august. Det betyder, at du kan nyde cocktails fra den skarpeste cocktailbar i landet, mens du nyder solnedgangen på Listed Havn.

“Vi elsker alle sammen Bornholm og de fantastiske ingredienser og produkter derovre, såsom bær, øl, saft, lakrids og mange andre ting. Vi tænkte, at det kunne være en god mulighed for at opleve endnu flere ingredienser,” fortæller Rubys barmanager, Nick Kobbernagel Hovind. Han lover klassikere fra baren i København, og de krydres altså med de bedste sager fra Bornholm. Udvalget af cocktails vil udvikle sig i takt med Ruby-holdets udvidede kendskab til solskinsøen.

Det hele finder sted på BAY FROST, Strandstien 1A, Listed. Åbningstider: Tirsdag- lørdag kl. 18-24.

 

Le Sommelier vil forkæle Samsø

Her ville jeg gerne indtage en sommermenu sammensat af folk fra Le Sommelier.

Her ville jeg gerne indtage en sommermenu sammensat af folk fra Le Sommelier. Foto: Vadstrup 1771


Le Sommelier er indbegrebet af fransk forkælelse for de kvalitetsbevidste københavnere. Nu rykker tre skarpe herrer fra det dygtige team, kokken Claus Skjærbæk samt sommelierne Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen, til Samsø for at lave en pop-up restaurant under navnet Vadstrup 1771 By Night på det idylliske sommerhotel Vadstrup 1771. Her til de tre dygtige mandfolk fra d. 2.-9. august kreere en menu bestående af appetitvækkere, velkomstdrink, fire retter, vinmenu og kaffe for 650 kroner, og hvis Le Sommelier-gutterne holder deres sædvanlige niveau, er det et særdeles godt tilbud. Menuen tager udgangspunkt i sæsonens lokale råvarer og ser således ud:

  • Appetitvækkere – lidt sprødt, lidt salt, lidt surt
  • Rejer i tomat med karse
  • Krabbe med lokale kartofler og dild
  • Kylling, gode majs og estragon
  • Panna Cotta med samske frugter – både friske og som sorbet

Der er kun 30 pladser hver aften, så det er med at slå til, før det er for sent. Få mere information, og køb billetterne her.

Læs også: Guide til de bedste spisesteder på Samsø